2020 2021 MAK kararları Resmi Gazete! Av sezonu ne zaman açılacak?

2020 2021 av sezonu açılış tarihi merak ediliyor. 2020 2021 MAK kararlarının (Merkez Av Komisyonu) Resmi Gazete’de yayınlanmasından sonra "av sezonu ne zaman başlayacak" sorusunun cevabı belli olacak. Av sezonu ne zaman açılacak?

MAK (Merkez Av Komisyonu) tarafından bu sene avlanma ve esaslar belirlendi. Komisyon tarafından alınan karar gereğince avlanma zamanları, avcı başına avlanılacak hayvan miktarı, ava kapalı, yasak sahalar, avlanmada kullanılacak araç ve gereçlerin nitelikleri hakkında görüş bildirildi. Bu sene içinde av sezonunun her hayvan için farklı zaman dilimlerinde başlayacağı belirlendi.

2020-2021 Av Dönemi Merkez Av Komisyonu (MAK) Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Akif Özkaldı başkanlığında toplandı. MAK toplantısında 4915 sayılı Kara Avcılığı Kanunu kapsamında kamu kurum ve kuruluşlarını, üniversiteleri, sivil toplum kuruluşlarını ve avcı kuruluşlarını temsil etmek üzere üyelerde hazır bulundu.

Toplantıda alınan karar gereğince;

-Avlanma süreleri, avcı başına günlük avlanacak av hayvanı limitini, yasaklanan devlet ve genel avlaklar, türler ve avlanma günleri,

-İl genelinde yasaklanan türler,

-Av hayvanlarından koruma altına alınacaklar ile avına izin verilenleri,

-Avlanmada kullanılması ve bulundurulması yasaklanan araçlar, gereçler ve özellikleri ile avlanma esasları,

-Yasaklanan avlanma usulleri,

Yaban domuzu sürek avı esasları ile mücadele maksatlı avlanmalar,

-Avlanmada kullanılması yasaklanan araç ve gereçler,

-Diğer kısıtlama ve düzenlemeler görüşülerek karara bağlandı.

Ülkemiz av ve yaban hayatı kaynaklarının sürdürülebilirliğini göz önünde tutarak alınan bu kararlar Resmi Gazete 'de yayımlanmasının ardından yürürlüğe gireceği belirtildi.

AV SEZONU NE ZAMAN AÇILACAK?

2020-2021 Av Yılı uygulama talimatı daha önce yayınlanmıştı.

2020-2021 AV YILI UYGULAMA TALİMATI İÇİN TIKLAYIN

Av sezonu

 

2020 2021 MAK kararları Resmi Gazete! Av sezonu ne zaman açılacak? ile ilgili etiketler Resmi Gazete Av sezonu MAK kararları
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.