2019 Türkçe öğretmenliği taban puanları ve başarı sıralaması!

Türkçe öğretmenliği taban puanları ve başarı sıralaması 2019! YKS 2019 sonuçları ÖSYM tarafından açıklandı. Üniversite adayı öğrenciler tercih yapacakları bölümlerin taban puanlarını ve başarı sıralamalarını araştırmaya başladı. Öğrencilerin tercih maratonu böylece başlamış oldu. Merak edilen bölümlerden biri ise Türkçe öğretmenliği. İşte Türkçe öğretmenliği taban puanları...

Türkçe öğretmenliği taban puanları ve başarı sıralaması 2019! Lisans eğitimi almak isteyen öğrenciler ÖSYM'nin düzenlediği YKS'ye girdiler. 2019 YKS sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte tercih sürecide başlayacak. Öğrenciler tercih yapacakları bölümlerin taban puanlarını ve başarı sıralamalarını merak ediyorlar Öne çıkan bölümlerden biride Türkçe öğretmenliği oldu. İşte 2019 Türkçe öğretminliği taban puanları!

2018 TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ TABAN PUANLARI

BURSA ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ/ Eğitim Fakültesi/ Türkçe Öğretmenliği SÖZ 383,75805

ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ/ Eğitim Fakültesi/ Türkçe Öğretmenliği SÖZ 369,60948

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ (ADANA)/Eğitim Fakültesi/Türkçe Öğretmenliği SÖZ 45 45 383,45636

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ (İZMİR)/Buca Eğitim Fakültesi/Türkçe Öğretmenliği SÖZ 384,57842

2018 ÜNİVERSİTE TABAN PUANLARI İÇİN TIKLAYINIZ!

Adaylar tercihlerini yaparken, kendi başarı sıralamalarının yanında istedikleri bölümün 2018’deki başarı sırasını da dikkate alacak. Bu yüzden adaylar 2018’de yerleşen adayları netlerini, başarı sıralamalarını ve üniversite taban puanlarını merak ediyor. Tercih döneminde adaylara yol gösteren tüm bu bilgiler internette merak ediliyor.

Son 4 yılın lisans programlarına yerleşenlerin puanları, başarı sıraları, YKS netleri, geldikleri liseler, geldikleri bölgeler gibi detaylar adayların tercih sürecine yön verecek.

 

YKS TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLIYOR?

YKS tercihleri 23-29 Temmuz 2019 tarihleri arasında alınacak. İnternet sayfasındaki duyurular adaylara tebliğ hükmünde olacak. Ayrıca YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu yayınlandı ancak bu yayınlanan kılavuz ön bilgilendirme amacı taşıyor.

2019 Türkçe öğretmenliği taban puanları ve başarı sıralaması! ile ilgili etiketler 2019 ÖSYM YKS
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.