2019'da Spor Toto Süper Lig'de yapılan tüm transferler! Üç büyüklere gelenler ve gidenler! Devre arası transfer döneminde takımlara gelenler!

Takımların devre arası transferleri! 2019 yılında Spor Toto Süper Lig'de hareketli bir devre arası transfer dönemi yaşanıyor. 4 Ocak'ta başlayan transfer dönemi, 31 Ocak günü sona erecek. Bu süre içerisinde takımların yaptığı transferler, takımlara gelenler ve gidenler, Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe'nin transferleri merakla araştırılıyor. Biz de bu konuyu inceledik ve 2019 yılında Spor Toto Süper Lig'de gerçekleşen tüm transferleri haberimize ekledik! İşte takımlara gelenler ve gidenler...

Takımların devre arası transferleri! Spor Toto Süper Lig'de ligin ilk yarısı 3 büyükler için başarılı geçmezken, Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe kadrolarını güçlendirmek adına devre arası transfer döneminde gaza bastı. Oldukça hareketli bir ara transfer sezonu yaşanırken futbolseverler takımlara gelen ve giden futbolcuları, gerçekleşen tüm transferleri takip etmekten zorlanıyor. Biz de sizler için bu konuyu araştırdık ve Spor Toto Süper Lig'de 2019 sezonunda gerçekleşen tüm transferleri haberimize ekledik. İşte devre arası transfer döneminde Spor Toto Süper Lig'e gelenler ve gidenler. Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe'nin 2019 transferleri! İşte detaylar...

2019'da Spor Toto Süper Lig'de yapılan tüm transferler! Üç büyüklere gelenler ve gidenler! Devre arası transfer döneminde takımlara gelenler!

İŞTE 2019 YILINDA SPOR TOTO SÜPER LİG'DE GERÇEKLEŞEN TRANSFERLER!

AKHİSARSPOR
GELENLER GİDENLER
Zeki Yavru Yevhen Seleznyov

ANTALYASPOR
GİDENLER
- Olcan Adın
- Danilo
- William Vainqueur
- Maicon

ATİKER KONYASPOR
GELENLER GİDENLER
Leonard Zuta Vedat Bora

AYTEMİZ ALANYASPOR

GELENLER 
Ozan Tufan (Kiralık)

GİDENLER

Kaan Kanak (Kiralık)
Josef Sural -
Steven Caulker -

BEŞİKTAŞ
GELENLER 
Burak Yılmaz 
Nicolas Isımat-Mirin

GİDENLER

Pepe

Fatih Aksoy (Kiralık)
Ryan Babel

BURSASPOR
GİDENLER
- Bogdan Stancu
- Emre Taşdemir

B.B. ERZURUMSPOR
GELENLER
Pierre Kanstrup

GİDENLER

Lennart Thy
- Stephane Acka
- Jasmin Trtovac

ÇAYKUR RİZESPOR

GELENLER 
Mykola Moroziuk
Prejuce Nakoulma

GİDENLER

Robin Yalçın

Süleyman Koç
Ali Çamdalı

DEMİR GRUP SİVASSPOR

GELENLER
Fousseni Diabate 
Fatih Aksoy (Kiralık)

GİDENLER

Robinho

Aydın Karabulut

EVKUR YENİ MALATYASPOR

GELENLER 
Barış Alıcı (Kiralık) 
Yiğithan Güveli 
Robin Yalçın 
Mustafa Akbaş -

GİDENLER

Khalid Boutaib

Sadık Çiftpınar

Sulley Muniru

FENERBAHÇE
GELENLER 
Sadık Çiftpınar

GİDENLER

Barış Alıcı (Kiralık)
- Yiğithan Güveli
- Ozan Tufan (Kiralık)

GALATASARAY

GELENLER 
Marcao 
Emre Taşdemir -

GİDENLER

Ozan Kabak

Garry Rodrigues

GÖZTEPE
GELENLER 
Serdar Gürler (Kiralık)

GİDENLER

Sokol Cikalleshi

KASIMPAŞA
GELENLER
Tobias Heintz -
Azad Toptik -
Haris Hajradinovic -

KAYSERİSPOR
GİDENLER
- Rajko Rotman

MEDİPOL BAŞAKŞEHİR
GELENLER 
Robinho 
Serdar Taşçı Alican Özfesli (Kiralık)

GİDENLER

Alican Özfesli -

Manuel Da Costa

MKE ANKARAGÜCÜ
GİDENLER
- Lanre Kehinde
- Anton Putsila
- Erdem Şen
- Youness Mokhtar

TRABZONSPOR
GİDENLER
- Zeki Yavru
- Esteban Alvarado
- Burak Yılmaz
- Recep Onur Kıvrak
- Juraj Kucka

EN KISIR TRANSFER DÖNEMİ

Spor Toto Süper Lig'de devre arası transfer dönemi önceki sezonlarla kıyaslandığında daha az hareketli olduğu gözleniyor. Kulüpler, şu ana kadar sadece 12 yabancı oyuncuyu kadrosuna kattı.

Spor Toto Süper lig'de devre arası transfer dönemi çok hareketli geçmiyor. 4 Ocak 2019 tarihinde başlayan ve 31 Ocak 2019 tarihinde sona erecek olan dönemde şu ana kadar yapılan transfer sayısı, geçtiğimiz dönemlere göre daha az sayıda gerçekleşti.

Spor Toto Süper Lig ekiplerinin önceki sezonlara nazaran daha az yabancı oyuncu transferi eğiliminde olduğu görülüyor.

Finansal Fair Play anlaşmaları kapsamında kulüplerimiz transfer hamlelerinde ince eleyip sık dokuyor.

Takımlarımız 2015-2016 ve 2017-2018 sezonlarının devre arasında 44 yabancı oyuncuyu transfer ederken, 2016-2017 sezonunda 58 yabancı oyuncuyu kadrolarına dahil etti.

2018-2019 sezonunun devre arasında şu ana kadar transfer edilen yabancı oyuncu sayısı sadece 12 oldu.

Bu transferlerin arasında en çok dikkat çeken isimler; Galatasaray'ın Portekiz'in Chaves kulübünden kadrosuna kattığı 22 yaşındaki defans oyuncusu Marcao ve Medipol Başakşehir'in renklerine bağladığı Brezilyalı yıldız Robinho.

TRABZONSPOR'A TRANSFER YASAĞI

Bordo-mavili kulübün internet sitesinden yapılan açıklamada, San Lorenzo Kulübünden transfer edilen Emmanuel Mas'ın en geç 2017 yılının sonuna kadar ödenmesi gereken bonservis taksitlerinden 1 milyon avroluk kısmının ödenmemesi nedeniyle alacaklı kulübün FIFA'ya başvurduğu belirtildi.

Söz konusu borcun mevcut yönetim kurulu döneminde ödendiği, FIFA'nın bordo-mavili kulüple ilgili dosyadan dolayı transfer yasağı cezası verdiği, bu yasağı da 1 yıl süreyle askıya aldığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Gelinen süreçte ise Milan Kulübünden 2017-2018 sezonunda toplam 11 milyon avro karşılığında transfer edilen ve ilk taksitleri de mevcut yönetim kurulumuz döneminde ödenen Jose Ernesto Sosa ile Juraj Kucka'nın ikinci bonservis taksiti olan 2 milyon 200 bin avronun ödenmemesi sonucunda söz konusu kulüp FIFA'ya başvurmuştur. FIFA, Milan Kulübünün başvurusu sonrasında askıda beklettiği transfer yasağını uygulamaya koymuştur. Geçtiğimiz hafta itibariyle Milan Kulübünün şikayetine konu olan 2 milyon 200 bin avronun ödenmesine rağmen FIFA tarafından verilen bu karar kaldırılmamıştır.

Başkanımız Sayın Ahmet Ağaoğlu ve yönetim kurulu üyelerimizin yasağın kaldırılmasına yönelik gerek yurt içi gerekse yurt dışındaki hukuk firmalarıyla birlikte FIFA ve CAS'a yaptığı itirazlar ne yazık ki kabul edilmemiştir. Sadece bir transfer döneminde geçerli olmak üzere yani içinde bulunduğumuz kış transfer döneminde kulübümüzün transfer penceresi 31 Ocak 2019 tarihine kadar kapalı olacaktır."

DEVRE ARASI TRANSFER DÖNEMİ NE ZAMAN BİTECEK 2019?

4 Ocak 2019 tarihinde başlayan ara transfer döneminde kulüpler, yabancı ve yerli futbolcuları kendi takımlarına kazandırmaya devam ediyor. Transfer döneminde son olarak Galatasaray, Ozan Kabak’ı 12 milyon euroya Stuttgart takımına sattı. Fenerbahçe’den Soldado ayrılma kararı aldı.

ARA TRANSFER NE ZAMAN SONA ERİYOR?

Futbolda 'ara transfer' olarak da bilinen ikinci transfer ve tescil dönemi Türkiye'de başladı. FIFA kuralları gereği 4 hafta (28 gün) sürecek ara transfer dönemi, 31 Ocak Perşembe günü sona erecek. Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu'nun aldığı karara göre 2018-2019 sezonu birinci transfer ve tescil dönemi 9 Haziran-31 Ağustos 2018 tarihlerinde gerçekleştirilmişti.

SÜPER LİG'DE SON DURUM

Süper Lig'de Medipol Başakşehir, sezonun ilk yarısını 35 puanla lider bitirdi. Ligde 29'ar puanı bulunan takımlardan Trabzonspor 2, Evkur Yeni Malatyaspor 3, Kasımpaşa 4, Galatasaray da averajla 5. sırada yer aldı. Fenerbahçe, sezonun ilk yarısını küme düşme hattında bitirdi. Ligin 17 haftalık bölümünde 16 puan toplayabilen sarı-lacivertli takım, averajla 17. sırada yer aldı. Fenerbahçe ile aynı puana sahip Büyükşehir Belediye Erzurumspor da averajla 16. sırada bulundu. Ligde 12 puanı olan Çaykur Rizespor ise devre arasına son sırada.

SPOR TOTO SÜPER LİG

Çeşitli şehirlerden takımların yer aldığı Türkiye'deki ilk ulusal futbol turnuvası 1924'ten 1951'e kadar Türkiye Futbol Şampiyonası adıyla düzenlendi.1937 ile 1950 yılları arasında düzenlenen Millî Küme'ye; İstanbul, Ankara ve İzmir futbol liglerinde üst sıralarda yer alan takımlar katılmaktaydı. 1951 yılında ülkede profesyonel futbolun kabul edilmesiyle birlikte önce 1952'de İstanbul'da, 1955'te ise Ankara ve İzmir'de profesyonel ligler kuruldu. 1955-56 sezonuyla birlikte başlayan Şampiyon Kulüpler Kupası'nın 1956-57 ve 1957-58 sezonlarına Türkiye'den katılacak takımı belirlemek için, üç bölgesel profesyonel ligdeki takımların mücadele ettiği Federasyon Kupası organize edildi. İki sezon süren bu organizasyonun her iki sezonunda da şampiyon olan takım Beşiktaş'tı.

Kuruluşu ve 1960'lar
Türkiye Futbol Federasyonu başkanlığına Orhan Şeref Apak'ın gelmesi sonrasında, ulusal bir lig kurulması için çalışmalara başlandı. Önceleri 1960 yılında başlaması planlanan Millî Lig'in, federasyon tarafından Nisan 1958'de alınan kararla 1959 yılında başlaması ve Federasyon Kupası'nın yerini alması belirlendi. 1958-59 sezonunda profesyonel bölgesel liglerin son kez düzenlenmesinin ardından İstanbul Profesyonel Ligi'ni ilk 8 sırada tamamlayan Fenerbahçe, Galatasaray, Karagümrük (günümüzdeki adı Fatih Karagümrük), İstanbulspor, Beşiktaş, Beykoz (günümüzdeki adı Beykoz 1908 SK), Adalet (günümüzdeki adı Alibeyköyspor) ve Vefa, Ankara Profesyonel Ligi'ni ilk 4 sırada tamamlayan Ankara Demirspor, Ankaragücü, Gençlerbirliği ve Hacettepe (günümüzdeki adı Keçiörengücü) ile İzmir Profesyonel Ligi'ni ilk 4 sırada tamamlayan Karşıyaka, Altay, İzmirspor ve Göztepe'nin katılımıyla Millî Lig'in ilk sezonu 1959'da gerçekleştirildi. 16 takımın mücadele ettiği sezonda takımlar, beyaz ve kırmızı olarak adlandırılan iki gruba ayrıldı ve gruplardaki her takım deplasmanlı olarak birbiriyle karşılaştı. Beyaz grubun lideri Fenerbahçe ile kırmızı grubun lideri Galatasaray'ın karşılaştığı iki ayaklı final sonrasında ligin ilk şampiyonu Fenerbahçe oldu.

1959-60 sezonu öncesinde ligdeki takım sayısının 20'ye çıkarılması kararlaştırıldı. Bu bağlamda İstanbul, Ankara ve İzmir'de gerçekleştirilen eleme grupları sonrasında oluşturulan 6 takımlık Federasyon Kupası'nın final grubunda ilk dört sırayı alan Kasımpaşa, Şeker Hilâl (günümüzdeki adı Turanspor), Feriköy ve Altınordu, 1959-60 sezonunda ligde oynamaya hak kazandı. Önceki sezonun aksine çift devreli lig usulüyle düzenlenen sezonu şampiyon olarak tamamlayan Beşiktaş, lig tarihindeki ilk şampiyonluğunu elde etti. Ligin son üç sırasındaki Adalet, Hacettepe ve Altınordu; İstanbul, Ankara ve İzmir liglerini ilk sırada tamamlayan Eyüp, PTT (günümüzdeki adı Türk Telekom) ve İzmir Demirspor ile Adana Demirspor'un oluşturduğu yedi takım arasında, sonraki sezon Millî Lig'de yer alacak takımları belirlemek amacıyla tek devreli baraj maçları yapıldı. Baraj maçları sonunda ilk üç sırayı alan Altınordu, Adana Demirspor ve PTT; ertesi sezon Millî Lig'de oynamaya hak kazandı. 1960-61 sezonunda ilk kez üç il dışındaki bir takım, Adana'nın Adana Demirspor takımı ligde mücadele etti. Fenerbahçe'nin şampiyonluğuna sahne olan sezonun sona ermesinin ardından, önceki sezonla benzer formata sahip baraj maçları gerçekleştirildi. Son üç sıradaki Altay, Altınordu ve Adana Demirspor ile üç bölgesel lig birincileri Yeşildirek, Toprakspor ve Kültürspor'un katıldığı baraj maçları sonucunda Altay ile Altınordu ligde kalırken Yeşildirek, Millî Lig'e yükseldi. Galatasaray'ın ilk şampiyonluğunu kazandığı 1961-62 sezonu sonundaki baraj maçlarında son üç sıradaki Vefa, Ankara Demirspor ve Şeker Hilâl ile bölgesel lig birincileri Beyoğlu, Hacettepe ve İzmir Demirspor yer aldı. Önceleri bu terfî maçları sonucunda gelecek sezon için bir takımın ligde mücadele etmeye hak kazanması planlanmışken daha sonra alınan kararla baraj maçlarını ilk beş sırada tamamlayan takımlar lige alınarak 1962-63 sezonu için ligdeki takım sayısı 22'ye çıkarıldı. "Kırmızı" ve "Beyaz" adlı gruplara ayrılan takımlar, çift devreli lig usulüne göre mücadele etti. Grupları ilk altı sırada tamamlayan takımlar Şampiyonluk Grubu'nda, 7. ile 9. arasında tamamlayan takımlar ise ligdeki sıralarını ortaya koyma amaçlı Klasman Grubu'nda mücadele ederken normal sezonu son iki sırada (10 ve 11.) tamamlayan dört takım ligden düştü. Şampiyonluk grubunu ilk sırada tamamlayarak üst üste ikinci şampiyonluğunu elde eden Galatasaray; kaydettiği 105 golle lig tarihinde "bir sezonda en çok gol atan takım" unvanının da sahibi oldu.

1963-64 sezonuyla birlikte 2. Lig kurulurken Millî Lig ise 1. Lig olarak anılmaya başlandı. Önceki sezondan yükselen takım olmaması sebebiyle, önceki sezon ligden düşen takımlarla birlikte ligde mücadele eden takım sayısı 18'e düştü. Önceki sezonun aksine tüm takımların bir arada yer aldığı sezonu Fenerbahçe şampiyon olarak tamamladı. Son üç sıradaki takım, ligden düşse de Türkiye Futbol Federasyonu tarafından son haftadaki Kasımpaşa karşılaşmasında şike yaptığına karar verilen Karşıyaka'nın iki puanı silindi ve Beykoz yerine ligden düşürüldü. 2. Lig'i şampiyon olarak tamamlayan Şekerspor'un da 1. Lig'de oynamaya hak kazanmasıyla birlikte 1964-65 sezonu 16 takımın mücadelesine sahne oldu. Fenerbahçe'nin şampiyonluğuyla sonuçlanan sezonu son sırada tamamlayan Altınordu, ligden düşerken 2. Lig şampiyonu Vefa, tekrar 1. Lig'e döndü. Beşiktaş'ın şampiyon olarak tamamladığı 1965-66 sezonunda ligin son iki sırasındaki takımlar küme düşerken Gençlerbirliği ligi üçüncü sırada tamamlamış ve ilk defa şampiyonluk yaşayan üç takım dışındaki bir takım, ilk üç sırada kendisine yer bulmuştu. 1963-64 sezonunda şike yaptığı gerekçesiyle ligden düşürülen Karşıyaka'nın, Danıştay kararı sonrasında 1. Lig'e alınması sonrasında 1966-67 sezonu 17 takımın katılımıyla gerçekleşti. Öte yandan 2. Lig şampiyonu Eskişehirspor ilk kez 1. Lig'de oynamaya hak kazanmıştı. Beşiktaş'ın şampiyonluğuyla geçen 1966-67 sezonunu son üç sırada tamamlayan takımlar, ligden düşerken 2. Lig'deki gruplarını lider olarak tamamlayan Bursaspor ile Mersin İdman Yurdu; ilk defa 1. Lig'de oynamaya hak kazandı. Takip eden 1967-68 sezonunda, üç il dışındaki illerden ilk defa birden fazla katılımcı sağlandı. Öte yandan bir önceki sezon Beykoz ile oynadığı ve 1-0 galip devam ettiği maçın, çıkan olaylar sebebiyle ertelenen ve daha sonradan tekrar oynanarak 1-1 sona eren maçın, kendisi lehine sonuçlanması gerektiği konusunda Danıştay'a yaptığı başvurusu kabul edilen Şekerspor da lige katılım hakkı kazanmıştı. Son katılımla birlikte 17 takıma ulaşan sezon, Fenerbahçe'nin şampiyonluğuyla sona ererken bir sonraki sezon 16 takımın kalması için son üç sıradaki takım ligden düşürülürken 2. Lig'deki gruplarını lider bitiren iki takım, 1. Lig'e yükseldi. 1968-69 sezonunda ligi Galatasaray şampiyon olarak tamamlarken ligi ikinci sırada tamamlayan Eskişehirspor; bu sıraya kadar yükselen ilk Anadolu takımı oldu. Fenerbahçe'nin şampiyon olduğu ve Samsunspor'un ilk kez 1. Lig'de mücadele ettiği 1969-70 sezonunda ikinci ve üçüncü sırayı Eskişehirspor ve Altay'ın almasıyla ilk üçte ilk defa iki Anadolu takımı birden yer almıştı.

2019'da Spor Toto Süper Lig'de yapılan tüm transferler! Üç büyüklere gelenler ve gidenler! Devre arası transfer döneminde takımlara gelenler! ile ilgili etiketler Fenerbahçe Galatasaray
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.