2019 GSS Bağkur sorgulama nasıl yapılır? GSS 2019 yapılandırma!

2019 GSS Bağkur sorgulama nasıl yapılır? BAĞ-KUR, GSS ve SGK borç sorgulama işlemini tek bir portal üzerinden T.C. kimlik numaranız ile birlikte yapabilirsiniz. Ardından ödeme seçenekleri arasında bulunan kredi kartı ile borç ödeme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.İşte 2019 GSS Bağkur sorgulama nasıl yapılır? GSS 2019 yapılandırma! Borçlar silinecek mi? Sorularının cevaplarını haberimizde bulabilirsiniz...

2019 GSS Bağkur sorgulama nasıl yapılır? İnternet çağının getirdiği yenilikler ile vatandaşlar internet ortamında borç sorgulama ve yapılandırma işlemlerini kolayca yapabiliyor.Ardından ödeme seçenekleri arasında bulunan kredi kartı ile borç ödeme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.İşte 2019 GSS Bağkur sorgulama nasıl yapılır? GSS 2019 yapılandırma! Borçlar silinecek mi? Sorularının cevaplarını haberimizde bulabilirsiniz...

2019 GSS Bağkur sorgulama nasıl yapılır? GSS 2019 yapılandırma!

Türkiye'de ikamet eden ve herhangi bir sağlık güvencesi bulunmayanlara uygulanan Genel Sağlık Sigortası (GSS) kapsamındaki vatandaşlar borçlarını, e-Devlet sistemi üzerinden kolayca sorgulayabilir. İşte, e-Devlet GSS prim borcu sorgulama hakkında detaylar...

SORGULAMA NASIL YAPILIR?

e-Devlet kapısı ile vatandaşlar sunulan hizmetler ile işlemlerini kısa sürede halledebilmektedirler. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından e-Devlet sistemi üzerinden sunulan hizmetlerden biri de ‘Genel Sağlık Sigortası Tescil ve Prim Borcu Sorgulama’ hizmetidir.

GSS tescil ve prim borcu sorgulama işlemini yapmak isteyen vatandaşların e-Devlet şifresi ile sisteme giriş yapması ve https://www.turkiye.gov.tr/sgk-gss-borc-dokumu web sitesine giriş yapması gerekmektedir. Sonrasında karşınıza gelecek ekranda prim borcunuzu ayrıntılı olarak görebilirsiniz.

SORGULAMA YAPMAK İÇİN TIKLAYIN

GSS NEDİR?

GSS sistemi 1 Ocak 2012 tarihi itibariyle başlatıldı. GSS herhangi bir sağlık güvencesi olmayan vatandaşların ve ailesinin sağlık hizmetlerinden yararlanabilmesi için düzenlenen bir sistemdir.

GSS olarak bildiğiniz Genel Sağlık Sigortasında borç sorgulama ekranına internet üzerinden ulaşıp borcunuzu sorgulayabilirsiniz. Borcunuzu internetten üzerinden online olarak kredi kartınızla ödeyebilirsiniz.

KİMLER GSS KAPSAMINDADIR?

Zorunlu olarak herkesin genel sağlık sigortası kapsamına alınması 1/1/2012 tarihinde başlamıştır.

Kapsam dışı olarak adlandırılan banka sandıkları mensupları, hükümlü tutuklular, yurt dışından sağlık hizmeti alma hakkı olanlar dediğimiz kesim hariç olmak üzere Türkiye’de ikamet eden herkes genel sağlık sigortası kapsamındadır. Sigortalı çalışan, kendi nam ve hesabına çalışan, devlet memuru olan, isteğe bağlı sigortalı olan, kurumdan aylık ve gelir alan, 65 yaş aylığı alan, şeref aylığı alan, stajyer avukatlar, işsizlik ve kısa çalışma ödeneği alan herkes genel sağlık sigortası kapsamındadır. Bu kişilerin yanı sıra, herhangi bir kapsamda olmayan ya da sigortalının bakmakla yükümlü olduğu kişi kapsamında olmayan yani işsiz, kurumdan gelir ya da aylık almayan ya da bakmakla yükümlü olunan olmayan kişilerde genel sağlık sigortası kapsamındadır. Bu kişiler Kurum tarafından otomatik olarak sistem üzerinden bulunup genel sağlık sigortalısı olarak tescil edilmektedir.

2019 YILI GSS NE KADAR?

6824 sayılı Torba yasadan önce geliri asgari ücretin 1/3’ünden fazla olduğu için GSS primini cebinden ödeyenler için 3’lü bir yapı bulunmaktaydı. Buna göre 2017 yılı için belirlenen asgari ücrete göre geliri; asgari ücretin üçte biri ila asgari ücret arasında (592,50 ila 1.777,50 TL arası) 71,10 TLü asgari ücret ile asgari ücretin iki katı arasında ise (1.777,50 ila 3.555 TL) 213,30 TL,ü asgari ücretin iki katından fazla ise (3.555 TL’den fazla) 426,60 TLüprim ödemekteydi. Torba yasadan sonra ise bu 3’lü yapı teke düşürülmektedir. Yeni sistemde ise 2017 yılı için belirlenen asgari ücrete göre geliri; asgari ücretin üçte birinin üstünde ise asgari ücretin %3’ü üzerinden 2017 yılı için 53,33 TL prim ödenmektedir.

E-DEVLET NEDİR?

e-Devlet, vatandaşlara devlet tarafından verilen hizmetlerin elektronik ortamda sunulması demektir. Bu sayede, devlet hizmetlerinin vatandaşa en kolay ve en etkin yoldan, kaliteli, hızlı, kesintisiz ve güvenli bir şekilde ulaştırılması hedeflenmektedir. Bürokratik ve klasik devlet kavramının yerini almaya başlayan e-devlet anlayışı ile, her kurumun ve her bireyin bilgi ve iletişim teknolojilerini kullanan sistemler ile devlet kurumlarına ve kurumlarca sunulan hizmetlere kolayca erişmesi hedefleniyor.

E-DEVLET'İN FAYDALARI NELERDİR?

Zamandan kazanç sağlar, maliyetler düşer ve verimlilik artar, memnuniyet artar, ekonomik gelişim desteklenir, bireysel katılım artar, kağıt kullanımı azalır, kamu ile olan işlemler evden çıkmadan halledilebilir. Güven ortamını sağlar, vatandaşın devletle ilişkisini güçlendirir, hem kamu hem de vatandaş için karar almada kolaylık ve hız sağlanır.

E-DEVLET NASIL KULLANILIR?

Kişisel bilgilere erişim veya güvenlik gerektiren entegre elektronik hizmetlere erişim için şifre, e-imza, mobil imza, internet bankacılığı, T.C. kimlik kartı gibi kimlik doğrulama araçlarına ihtiyaç duyulmaktadır. Tek bir kimlik doğrulaması ile pek çok entegre elektronik hizmeti aynı adresten alabilirsiniz. Ayrıca, e-Devlet Kapısı üzerinden alınacak bazı elektronik hizmetler için (vergi, harç vs. gibi) ödeme yapılması gerektiğinde ödeme birimi hizmeti sayesinde bu ödeme işlemleri de güvenli bir ortamda e-Devlet Kapısı üzerinden yapılabilmektedir.

E-DEVLET ŞİFRESİ NEREDEN ALINIR?

Şifre, şahsen başvuru ile, üzerinde T.C. kimlik numarasının bulunduğu fotoğraflı kimliğin(nüfus cüzdanı, evlilik cüzdanı, pasaport ve ehliyet, avukat kimlik kartı, mavi kart, ikamet tezkeresi, hakim ve savcı kimlik kartları, süresi dolmamış (geçerli) çalışma izin kartı, geçici koruma izin belgesi) ibraz edilerek yurt içinde PTT Merkez müdürlüklerinden veya yetkili şubelerden alınabilir. e-Devlet şifresi yurt dışında elçilik ve konsolosluklardan temin edilebilir. Bağlı bulunulan dış temsilciliklerden konuyla ilgili detaylı bilgi alınabilir. Bununla birlikte; mobil imza, elektronik imza, internet bankacılığı ve T.C. kimlik kartı kullanılıyorsa, e-Devlet Kapısına bunlardan biri ile giriş yaptıktan sonra şifre oluşturulabilir.

2019 GSS Bağkur sorgulama nasıl yapılır? GSS 2019 yapılandırma! ile ilgili etiketler Bağkur
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.