2019 DGS tercihleri ne zaman? ÖSYM DGS tercih kılavuzu yayınlandı mı?

2019 DGS tercihleri ne zaman? ÖSYM'nin sınav takvimine göre, DGS sonuçları 25 Temmuz 2019'da açıklanacak. 25 Temmuz'un gelmesiyle birlikte öğrenciler heyecanla sonuçlara odaklandılar.Sonuçlar açıklandıktan sonra adaylar tercih sürecine girecekler. Peki 2019 DGS tercihleri ne zaman?

2019 DGS tercihleri ne zaman? DGS sonuçları TC numarası ve aday şifresi ile sorgulanarak öğrenilecek. DGS sınav sonucu ÖSYM tarafından 25 Temmuz osym.gov.tr adresinden erişime açılacak. Şimdi ise heyecanla sonuçlar bekleniyor. Peki 2019 DGS tercihleri ne zaman? Merak edilen detaylar haberimizde...

DGS SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLECEK?

 ÖSYM'nin bu yıl için belirlediği takvime göre, sonuçlar 25 Temmuz 2019 tarihinde açıklanacak. DGS işlemleri ÖSYM’nin Aday İşlemleri sekmesinden yapılıyor. 

DGS TERİHLERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

DGS tercihlerinin ne zaman yapılacağı ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Sonuçların bugün açıklanmasının ardından sıra tercih aşamasına gelecek. Kılavuz ve tercih tarihleri ile ilgili güncel açıklamaları haberimiz içerisinden takip edebilirsiniz.

 TERCİHLER NASIL YAPILACAK?

Adaylar; sınav puanlarını öğrendikten sonra, tercih işlemlerini ne zaman ve nasıl yapacaklarını ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden öğreneceklerdir. Adayların yükseköğretim lisans programları tercihlerini yaparken, tercih süresince ÖSYM'nin internet adresinden yayımlanan Tercih Kılavuzundan yararlanmaları gerekmektedir.

Tercih bildirim işlemini tamamlayan adaylar, "Tercih Süresi" içerisinde https://ais.osym.gov.tr internet adresinden tercihlerinde değişiklik yapabileceklerdir. Tercihlerinde değişiklik yapmak isteyen adaylar, bu işlemi elektronik ortamda yapacaklardır. Tercih iptali yapılmaz. Tercihlerde değişiklik, tercihlerin kısmen ya da tamamen iptali vb. değişiklik taleplerini içeren dilekçelere Merkezimizde kesinlikle işlem yapılmayacaktır. Tercih süresi tamamlandıktan sonra tercihlerde değişiklik yapılamaz. Adaylar tercih işlemini tamamladıktan sonra "Tercih Süresi" içerisinde https://ais.osym.gov.tr internet adresinden tercih bilgilerini mutlaka kontrol etmeli ve yazıcıdan tercih listesini alarak saklamalıdır.

DGS PUAN HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

Adayların testlerden almış olduğu puanlardan hesaplanan sayısal ve sözel standart puanlar ve ön lisans başarı puanları (ÖBP) kullanılarak adayların yerleştirmede esas alınacak DGS puanları hesaplanacaktır.

DGS puanını oluşturacak olan sayısal ve sözel standart puanlar ile Ön Lisans Başarı Puanının ağırlıklarını belirleyen katsayılar, Tablo-A'da yer almaktadır. Her aday için puanlar, tablodaki katsayılar ile çarpılarak toplanacak ve bulunacak toplam, adayın ilgili DGS puanını oluşturacaktır. Her iki testten de en az 0,5 ham puan alan adayların DGS puanı hesaplanacaktır. Her iki testten de en az 0,5 ham puanı bulunmayan adayların DGS puanı hesaplanmayacaktır.

 

2019 DGS tercihleri ne zaman? ÖSYM DGS tercih kılavuzu yayınlandı mı? ile ilgili etiketler ÖSYM
GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.