2019 Berat Kandili ne zamandır? Berat Gecesi niçin kutlanır?

2019 Berat Kandili ne zamandır? Şaban ayının 14.günü idrak edilecek Berat Kandili'ne sayılı günler kaldı. Miraç ve Reagip Kandili geride kaldıktan sonra şimdi ise Müslüman dünyası büyük bir heyecan ile Berat Kandili'ni bekliyorlar. Peki 2019 Berat Kandili ne zamandır? Merak edilen detaylar haberimizde...

2019 Berat Kandili ne zaman ve niçin kutlanır? Mübarek üç ayları içerisinde kutlanan kandillerden biri olan Berat Kandili'ne az bir zaman kaldı. Üç ayların 3. kandili olan Berat Kandili Şaban ayının 14.gününe denk gelmektedir. Diyanet İşleri'nde yer alan takvime göre Berat Kandili tarihini sizler için araştırdık. Peki Berat Kandili ne zaman ve niçin kutlanır?

2019 BERAT KANDİLİ NE ZAMANDIR?

Bu yıl Berat Kandili 19 Nisan 2019 cuma günü idrak edilecektir.

BERAT KANDİLİ'NİN ANLAMI NEDİR?

Berat Kandili'ne adım adım yaklaşırken anlamı merak edilmeye başlandı. Berat kelimesi kurtulmak ve suçlu olmamak anlamına gelmektedir.Bu gece günahlardan kurtulduğu ve ilahı bağışa ermelerinin umulduğu bir gece olmasından dolayı sözlük anlamına uygun olarak Berat Gecesi olarak kaydedilmiştir.Berat Gecesini ibadetle geçirmenin sevabı bulunmaktadır.

2019 Berat Kandili ne zamandır? Berat Gecesi niçin kutlanır?

Berat kelimesi; kurtulmak, beri olmak, suçlu olmamak demektir. Berat ve beraet, beri olmak, aklanmak, temiz ve suçsuz çıkmak demektir.

Aynı zamanda Berat gecesi, Kuran-ı Kerimin Levh-i Mahfuzdan dünya semasına toptan indirildigi gece olarak geçer. Bu olaya ise inzal denilmektedir

Kadir gecesinde ise Peygambere ilk kez ve parça parça indirilmeye başlanmıştır. Buna da tenzil denir.

BERAT KANDİLİ ÖNEMİ NEDİR?

Sevgili Peygamberimiz (s.a.v),en çok Şaban ayında, özellikle Berat gecesinin yaklaştığı günlerde nafile oruç tutmuş ve bunun sebebini soranlara, "Ameller, bu ayda âlemlerin Rabb'ı yüce Allah'a arz edilir. Ben de amellerimin oruçlu iken Allah'a arzedilmesini isterim" cevabını vermiştir.

2019 Berat Kandili ne zamandır? Berat Gecesi niçin kutlanır? ile ilgili etiketler 2019
GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.