2019 bekçi alımı sınavı soruları ve cevapları açıklandı mı? Ne zaman duyurulacak?

Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen bekçi alımı sınavında cevaplar adaylar tarafından büyük bir merakla bekleniyor. Bekçi adayları sınav sorularının ve cevaplarının ne zaman açıklanacağını araştırmaya başladı. Peki 2019 bekçi alımı sınavı soruları ve cevapları açıklandı mı? Ne zaman duyurulacak?

13 Temmuz 2019 tarihinde Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığı bekçi alımı kapsamında sınav gerçekleştirildi. Sınav iki bölüm halinde öğleden önce ve öğleden sonra olarak yapıldı. Bu sınava ilişkin soruların ve cevapların bugün yayımlanması bekleniyor. Peki 2019 bekçi alımı sınavı soruları ve cevapları açıklandı mı? Ne zaman duyurulacak?

Emniyet Genel Müdürlüğü bekçi alımı için başvurular 15 Nisan 2019 ile 29 Nisan 2019 tarihleri arasında Polis Akademisi Başkanlığı aracılığı ile alınmıştı. Başvuru yapan adaylar sağlık kontrollerini gerçekleştirdiler.

Başvuru şartlarına haiz olan adaylar ön sağlık kontrollerinde başarılı olanlar için ikinci aşama yazılı sınav gerçekleştirildi. Yazılı sınavlar iki kategoride gerçekleştirildi. Alımlar kapsamında 1. dönem sınavı ile 2. dönem sınavlar Milli Eğitim Bakanlığı MEB tarafından gerçekleştirildi.


SORULAR VE CEVAPLAR YAYIMLANIYOR

Söz konusu sınav 120 dakika sürdü ve adaylara 100 soru soruldu. 2019/1 sınavlarında 8 bin kişi, 2019/2 sınavlarında ise 187 bekçi alımı gerçekleştirilecek. Gerçekleştirilen sınavın ardından bekçi adayları sınava ilişkin soruların ve cevapların yayımlanmasını heyecanla bekliyorlar.

A kitapçığı soru ve cevap anahtarı, B kitapçığı soru ve cevap kitapçığının Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanacağı belirtildi. Söz konusu sınav kapsamında değerlendirmeler Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılacak ve 100 tam puan üzerinden en az 50 puan alanlar başarılı sayılacak.

Söz konusu sınava ilişkin soru kitapçıklarının MEB ODSGM resmi internet siteleri üzerinden yayımlanacğaı ifade edildi. Söz konusu kitapçıklar yayımlandığında anlık bildirim almak için mobil uygulamamızı indirebilirsiniz.

2019 bekçi alımı sınavı soruları ve cevapları açıklandı mı? Ne zaman duyurulacak? ile ilgili etiketler 2019 Emniyet Genel Müdürlüğü Sınav bekçi
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.