2019 Babalar Günü ne zaman?

2019 Babalar Günü ne zaman? Haziran ayına girilmesiyle birlikte akla gelen ilk şeylerden biri de 2019 Babalar Gününün ne zaman kutlanacağı oldu. Her yıl en güzel hediyeler ve mesajlarla kutlanmaya devam eden Babalar Günü 2019 yılı için geri sayımı başladı. Peki, 2019 Babalar Günü ne zaman? Ayrıntılar haberimizde...

Yılın en anlamlı günlerinden Babalar Günü ne zaman merak edildi. Her ülkede aynı tarihte kutlanılan babalar günü, babaların onuruna kutlanan özel bir gündür. Çocuklar bu özel günde ‘’Babalar Günü ne zaman, kaç gün kaldı sorusuna yanıt arıyor. Haziran ayının ortasına gelmişken 2019 Babalar Günü’nde babanızı en güzel hediye ve mesajla mutlu edebilirsiniz. Peki, 2019 Babalar Günü ne zaman? Detaylar haberimizde...

2019 Babalar Günü ne zaman?

BABALAR GÜNÜ NE ZAMAN?

Babalar Günü, geleneksel olarak her haziran ayının üçüncü haftasının pazar günü kutlanıyor. Bu bilgiler doğrultusunda Babalar Günü 16 Haziran 2019 Pazar günü kutlanacak.

BABALAR GÜNÜ NASIL ORTAYA ÇIKTI?

Bir Amerikan İç Savaşı gazisinin kızı olan Sonora Smart Dodd, Anneler Günü gibi babaların da bir günü olması gerektiğini düşünmekteydi. Dodd'un babası annelerinin yokluğunda altı çocuğunu tek başına büyütmüştü. Babasının doğum günü olan 5 Haziran'ın Babalar Günü ilan edilmesi için çalışmalara başlamış ama bu çalışmalar o tarihe yetişemeyerek kutlamalar Haziran ayının üçüncü pazar gününe ertelenmiştir.

Babalar Günü ilk kez 19 Haziran 1910'da Washington'un Spokane şehrinde kutlanmıştır. 1924 yılında Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Calvin Coolidge kutlamaları desteklemiş; ama resmi olarak Babalar Günü ilan etmemiştir. 1966 yılında ise o dönemin başkanı Lyndon Johnson, her yıl haziran ayının üçüncü pazarının Babalar Günü olarak kutlanacağını açıklayan bir bildiri yayımlamıştır. 1972 yılındaysa başkan Richard Nixon'ın imzasıyla Babalar Günü yasal olarak ABD'de resmi tatil ilan edilmiştir.

Babalar Günü, babaları anımsama, onlara sevgi, saygı günü olarak her yıl Haziran ayının 3. haftası pazar günleri kutlanan özel bir gündür.

BABALAR GÜNÜ MESAJLARI

* Her zaman söylemesem de biliyorum aslında babamın onu ne kadar çok sevdiğimi bildiğini.. Ve ben ne kadar karışık cümleler yazsam da hepsini deşifre edebileceğini. Çünkü o benim Baba.

* Bana yaptığın dünyadaki en büyük iyilik bana dünyanın en iyi örneği olmandır. Babaların en iyisi, bu gün sadece senin.

» Sen güçlü bir çınar gibisin.. Arkamı ne zaman sana yaslasam sanırım ki dünyayı bile fethedebilirim.. Çünkü bana hep güç verirsin.. Babalar günün kutlu olsun.

* Çok sevdiğim canım babacığıma kucak dolusu sevgilerimi sunar, babalar gününü kutlarım.

* Dünyanın en yakışıklı babasına, seni çok seviyoruz, babalar günün kutlu olsun.

* Hayatın anlamı ve tüm güzelliklerini öğreten adam, benim sevgili babam. Babalar günün kutlu olsun.

* İlk adımlarımı atarken ellerimden tutuyordun. Şimdi fark ediyorum ki babacığım, ellerimi hiç bırakmamışsın. Babalar günün kutlu olsun.

2019 Babalar Günü ne zaman? ile ilgili etiketler
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.