2018'de kapanan ANKA apartopar niye açıldı?

Uzun yıllar ulusal çapta hizmet veren ANKA Haber Ajansı geçtiğimiz yıl kapatılmıştı. Ancak seçimlere günler kala ani bir kararla yeniden açıldı. CHP'ye yakın medya kuruluşları da ANKA'nın verilerini kullanacaklarını açıkladılar. Peki tüm kadroları dağılmış ANKA seçim sonuçlarını nasıl elde edecek? Sorunun yanıtı tek; verileri ANKA'ya CHP verecek. Yani CHP hangi rakamı geçerse o gazeteler de bunu yayınlayacak. Korkulan ise kontrolü sadece CHP'de olan bu verilerle seçmenin manipüle edilme ihtimali

Türkiye'nin merakla beklediği İBB Belediye Başkanı seçimleri bugün gerçekleştirilecek. 

Cumhur İttifakı adayı Binali Yıldırım ile CHP adayı Ekrem İmamoğlu arasında geçecek seçim sonuçları ise YSK'nın yasağına göre saat 21.00'dan itibaren açıklanmaya başlanacak. 

Ancak daha önceki seçimlerde olduğu gibi bu seçimde de sandık sonuçlarının daha erken saatte yayınlanması bekleniyor. 

Türkiye büyük oranda sonuçları yine Anadolu Ajansı'ndan öğrenecek. Seçim kendi ekibi ile takip edecek AA'nın verilerini her fırsatta şüpheli hale getirmek için 31 Mart'ta büyük gayret gösteren CHP bu kez ANKA hamlesini yaptı. 

Geçtiğimiz yıl kapanan ANKA Haber Ajansı ise seçime günler kala ani bir kararla yeniden açıldı. 

CHP'ye yakın medya kuruluşları da AA ile birlikte ANKA'dan seçime ilişkin verileri yayınlayacaklarını duyurdular. 

Ancak burada bir detay dikkatli gözlerden kaçmadı. 

Apartopar açılan ANKA'nın alanda görev yapacak yeterli elamanı bulunmadığı için verileri kendi muhabirleri aracılığı ile toplamak yerine CHP'den alacak. 

Bir başka deyişle CHP ne verirse ANKA o bilgiyi gerçek olarak addederek medya kuruluşlarına servis edecek. 

CHP'den gelecek sonuçları ANKA'nın çek etme ihtimali olmadığı için aynen servis etmesinin ortaya çıkartacağı kaosun nasıl sonuçlar doğuracağı ise tahmin bile edilemiyor. 

Özellikle sonuçların daha sayım sürerken sosyal medyada manipüle edilmesi sandık başlarında çeşitli olaylara neden olabilir endişesi hakim. 

2018'de kapanan ANKA apartopar niye açıldı?

Sözcü'nün ANKA ile ilgili haberindeki ilk cümledeki "23 Haziran'da yeniden yapılacak İstanbul seçimlerinde herkesin merak ettiği konuların başında 'Anadolu Ajansı yine veri akışını keser mi?' sorusu var." ifadesi de manipülasyon ihtimalinin ne kadar güçlü olduğunu ortaya koymaya yetiyor. 

SuperHaber olarak İstanbul halkınına olası manipülasyonlara karşı dikkatli olma ve olası olaylara taraf olmama çağrısında bulunuyoruz!

 

 

2018'de kapanan ANKA apartopar niye açıldı? ile ilgili etiketler Anadolu Ajansı Anka seçim
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.