Kadir Gecesi resimli kutlama mesajları! 2018 Kadir Gecesi anlamlı ve güzel sözleri!

Müslüman aleminin heyecanla beklediği Kadir Gecesi geldi.Ramazan ayının sonuna yaklaşırken İslam alemi, Kadir Gecesi'ni karşılayacak. Herkes birbirinin kandilini kutlamak için mesajlar ve sözleri araştırmaya başladı. Merak edilen konular başında gelen Kadir Gecesi mesajlarını sizler için araştırdık. İşte en güzel 2018 resimli Kandil mesajları! Peki Kadir gecesi kutlamak için güzel sözler nelerdir? Detaylar haberimizde...


Bugün bin aydan daha hayırlı olduğu müjdelenen Kadir Gecesi tüm İslam alemi tarafından idrak ediliyor. Önemli günün gelmesiyle birlikte müslüman alemi Kandil'i kutlamak için mesajlar araştıryorlar.Vatandaşlar bu geceyi dualar ve ibadetle geçirmek istiyor. Ramazan ayının 27. gecesi olan Kadir Gecesini kutlamak için güzel sözlerde merak ediliyor. İşte en güzel 2018 resimli Kandil mesajları! Peki Kadir Gecesi kutlamak için anlamlı ve  güzel sözler nelerdir? Merak edilen soruların cevapları detayları ile haberimizde...

Kadir Gecesi resimli kutlama mesajları! 2018 Kadir Gecesi anlamlı ve güzel sözleri!

KADİR GECESİ MESAJLARI

Konsun yine pervazlara güvercinler, hu hulara karışsın aminler, mübarek akşamdır, gelin ey Fatihalar, Yasinler… İyi kandiller

– Mübarek aylara selam, Kadir geceniz kutlu olsun!

– Affolmamız dileğiyle Kadir Gecenizi tebrik ederim.

Kadir Gecesi resimli kutlama mesajları! 2018 Kadir Gecesi anlamlı ve güzel sözleri! - Resim : 2
Allah’ın rahmeti sizinle olsun, gönül güneşiniz hiç sönmesin, yüzünüz aydın olsun, kabriniz nurla dolsun, makamınız Firdevs, dualarınız kabul, Kadir Geceniz kutlu olsun.

– Avuçların açıldığı, gözlerin yaşardığı, ilahilerin gönülleri okşadığı bu gecede dualarla birleşmek dileğiyle Kadir gecenizi kutlarım.

Allah’ın adıyla başladığınız her işinizin hayırlı olması dileğiyle Kadir geceniz mübarek olsun.

– Allah’ın aşkıyla yan Kadir gecesinde, Mevlana gibi dön bu mübarek gecede; secdeye varıp huzura erince, şu fakiri de an bu gece. Hayırlı kandiller.

Çaresizlere, dul ve acezelere yardım etmek için çalışıp, çabalayanların; geceden sabaha namaz kılan, her gün oruç tutanların Allah yanında rütbesi vardır.

Kadir Gecesi resimli kutlama mesajları! 2018 Kadir Gecesi anlamlı ve güzel sözleri! - Resim : 3

Kadir Geceniz mübarek olsun! Kalpleriniz imanla dolsun!

– Size karanfilin sadakatini, sümbülün bağlılığını, menekşenin tevazusunu, lalenin gururunu, leyleğin saadetini versek, bize de dua eder misiniz? Kadir Geceniz mübarek olsun..

– Yağmur dolu bulutlar gibi gelen, hayır cevherlerini başımıza boşaltan ve bizlere mutluluk veren Kadir gecesi kutlu olsun.

– Yağmurun toprağa hayat verdiği gibi duaların da hayat bulacağı bu mübarek gecede dua bahçesinde yeşeren fidan olmak dileğiyle Kadir geceniz mübarek olsun.

Tüm İslam aleminin mübarek Kadir gecesini tebrik ederiz.

– Hayırlısıyla bu mübarek gece umutlu bir gelecek için vesile olur. Kadir Geceniz mübarek olsun.

– Varlığı ebedi olan, merhamet sahibi, adaletli Yüce Allah kendisine dua edenleri geri çevirmez. Dualarınızın Rabbin yüce katına iletilmisine vesile olan kandiliniz mübarek olsun.
– Kadir Gecesi bugün. Borçlarımızdan, ceza ve günahlarımızdan kurtulmak için bu gece eller semaya kalkacaj, yürekler bir atacak ve gözler sevinç yaşlarıyla dolacak.. Kandiliniz mübarek, dualarınız kabul olsun!

Kadir Gecesi resimli kutlama mesajları! 2018 Kadir Gecesi anlamlı ve güzel sözleri! - Resim : 4

– Bu gece Kadir Gecesi. Dua edelim.. Yürekler bir atsın bu gece, günahlarımız affolsun. İyi kandiller.

– Bu gece Kadir Gecesi. Günahtan defterimizi temizlemek için dua edelim.. İyi kandiller..

– Bu gece kulun yalvarış ve yakarışlarını Yüce Mevla’ya sunacağı ve O’nun sonsuz affından, merhametinden, iyiliğinden bol bol yararlanacağı umut, huzur ve müjde gecesidir. Kadir Geceniz hayırlı olsun!

– Bütün dualarınızın kabul olması dileğiyle hayırlı kandiller..

KADİR GECESİ NAMAZI

Bu gece dört rek’at Kadir Gecesi namazı kılınır:

1'inci rek'atte: 1 Fâtiha, 3 İnnâ enzelnâhü...,

2'nci rek'atte: 1 Fâtiha, 3 İhlâs-ı Şerîf,

3'üncü rek'atte: 1 Fâtiha, 3 İnnâ enzelnâhü...,

4'üncü rek'atte: 1 Fâtiha, 3 İhlâs-ı Şerîf okunur.

Namazdan sonra:

• 1 defa, “Allâhü ekber Allâhü ekber, Lâ ilâhe illallâhü vallâhü ekber, Allâhü ekber ve lillâhi'l-hamd.”

• 100 “Elem neşrah leke...” sûresi,

• 100 “İnnâ enzelnâhü...” sûresi,

• 100 defa da Resûlullâh Efendimizin Hz. Âişe vâlidemize öğrettiği “Allâhümme inneke Afüvvün Kerîmün tühıbbü'l-afve fa'fü annî” duâsı okunur ve duâ edilir. 

Kadir Gecesi resimli kutlama mesajları! 2018 Kadir Gecesi anlamlı ve güzel sözleri! - Resim : 5

KADİR GECESİ NASIL DEĞERLENDİRİLMELİ?

“Kadir gecesinde bir defa, Kadir sûresini okumak, (başka zamanda) Kur”ân-ı kerîmi hatmetmekten daha sevâptır. Bu gece koyun sağma müddeti kadar namaz kılmak, ibâdet etmek, bir ay her geceyi ibâdetle geçirmekten daha kıymetlidir.”

Kadir Gecesinde dua sünnettir. Kadir Gecesi duaların kabul olunduğu mübarek anlardan biridir. Süfyan-ı Sevrî demiştir ki, o gece dua etmek, namaz kılmaktan daha sevaptır. Kur’ân okuyup da dua ederse güzel olur. Kur’an- Kerim nazil olmaya başladığı gece olan Kadir Gecesi’nde Kur’an okumak gerekir


TEHECCÜT NAMAZI

"Hem uyumak hem uyanmak" anlamına gelen teheccüd sözcüğü, terim olarak "geceleyin uyanıp namaz kılmak ve gece namazı" anlamındadır. Dilimizde teheccüt kelimesi, farz ve vâcip namazlarla teravihin dışında, geceyi ihya için kılınan namazların tümünü ifade edecek şekilde kullanılmaktadır. Rivayet edildiğine göre Peygamberimiz yatsıyı kıldıktan sonra ve vitiri kılmadan uyur, gecenin ortalarından sonra uyanıp bir müddet namaz kıldıktan sonra vitir namazını ve daha sonra sabah namazının sünnetini kı- lardı (Müslim, “Salâtü'l-müsâfirîn", 26). Teheccüt namazının rek'at sayısı, bu konuda çeşitli rivayetler bulunmasından dolayı net olarak belli olmamakla birlikte dört veya sekiz rek'at olarak kılınabileceği gibi iki rek'at olarak da kılınabilir.

KADİR GECESİ NE ZAMAN?

Kadir gecesi'nin hangi gece olduğu tam olarak bilinmemekle birlikte birçok alim tarafından Ramazan ayının 27. gecesi olarak tercih edilmiştir. Peygamber Efendimiz, Kadir Gecesi ne zaman sorusuna "Siz Kadir Gecesi'ni Ramazan'ın son on günü içerisindeki tek rakamlı gecelerde arayınız" şeklinde cevap vermiştir. Bu sene, 2018 Kadir Gecesi, Ramazan'ın 27. gecesi, 10 Haziran Pazar akşamını 11 Haziran Pazartesi gününe bağlayan geceye denk gelmektedir.

Kadir Gecesi resimli kutlama mesajları! 2018 Kadir Gecesi anlamlı ve güzel sözleri! ile ilgili etiketler Kadir Gecesi mesajları resimli anlamlı güzel sözler
GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.