2018 Özel Güvenlik sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

30 Eylül 2018 tarihinde yapılan Özel Güvenlik Sınavı sonuçlarının ne zaman açıklanacağı sınava giren adaylar tarafından araştırılmaya başlandı. Yenileme Eğitimi Sınavlarının yapılacağı tarihte sınav takviminde belirlendi ve duyurulmuştu. Peki, 2018 Özel Güvenlik Sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak? Tüm detaylarıyla haberimizde...

2018 yılı Özel Güvenlik Sınav takvimine göre diğer sınavlarla birlikte 78. Temel Eğitim ve 54. özel güvenlik Yenileme Eğitimi Sınavlarının yapılacağı tarihte sınav takviminde belirlendi ve duyuruldu. Sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağı ise büyük merak konusu oldu. Peki, 2018 Özel Güvenlik Sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak? Tüm detaylarıyla haberimizde...

2018 Özel Güvenlik sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

Güvenlik Görevlisi kursları ile hem meslek öğreniliyor hemde sınavdaki başarı derecelerine göre iş potansiyeli sunuyor. Son olarak Özel Güvenlik 77. Temel Eğitim ve 53. Yenileme Eğitimi Sınavlarının ardından sıra Özel Güvenlik 78. Temel Eğitim ve 54. Yenileme Eğitimi Sınavı da yapıldı. Söz konusu sınav 30 Eylül 2018 tarihinde yapıldı.

Güvenlik Görevlisi kursları ile hem meslek öğreniliyor hemde sınavdaki başarı derecelerine göre iş potansiyeli sunuyor. 30 Eylül 2018 tarihinde gerçekleştirilen Özel Güvenlik 78. Temel Eğitim ve 54. Yenileme Sınavına ilişkin sonuçlar sınava girecek adaylar tarafından merakla bekleniyor.

Emniyet Genel Müdürlüğü’ne bağlı Özel Güvenlik Daire Başkanlığı tarafından 30 Eylül 2018 Pazar günü 14.00’da yapılan özel güvenlik sınavı sonuçlarının sınavdan yakın zaman sonra açıklanması bekleniyor.

78. TEMEL EĞİTİM SINAVI TALİMATI

12 Ekim 2018 : Sınav sonuçlarının açıklanacağı tarihtir.

15-19 Ekim2018 : Yazılı sınav sonucuna itiraz etme süresi ve İl Emniyet Müdürlüklerince Özel Güvenlik Bilgi Sistemine itiraz kayıtlarının girileceği tarih aralığıdır.

20-24 Ekim 2018 : Yazılı sınav sonuçlarına itirazların değerlendirileceği tarih aralığıdır.

24 Ekim 2018 : Yazılı sınav itiraz sonuçlarının açıklanacağı tarihtir.

54. YENİLEME EĞİTİMİ SINAV TALİMATI

19 Ekim 2018 : Sınav sonuçlarının açıklanacağı tarihtir.

22-26 Ekim2018 : Yazılı sınav sonucuna itiraz etme süresi ve İl Emniyet Müdürlüklerince Özel Güvenlik Bilgi Sistemine itiraz kayıtlarının girileceği tarih aralığıdır.

27-30 Ekim 2018 : Yazılı sınav sonuçlarına itirazların değerlendirileceği tarih aralığıdır.

30 Ekim 2018 : Yazılı sınav itiraz sonuçlarının açıklanacağı tarihtir.

Son zamanların en gözde ve yoğun talep gören meslekleri arasında ön sıralarda yer alan Güvenlik Görevlisi mesleğini yapacak adaylar İlk etapta Özel Güvenlik Kursu ile mesleği öğreniyorlar ardından da Özel Güvenlik Temel Eğitim ve Yenileme Eğitimi Sınavına katılıyorlar. Özel Güvenlik Sertifikalarını, ayrıca kimliklerini alıp istedikleri yerlerde işe başlama hakkına sahip oluyorlar. Güvenlik görevlisi olmak isteyen adaylar, güvenlik görevlisi kursları ile hem meslek öğreniyor hem de sınavdaki başarı derecelerine göre iş potansiyeline sahip oluyorlar.

78. Temel Eğitim ve 54. Yenileme Eğitimi Sonuçları açıklandığında kurumun internet sitesi üzerinden öğrenilebilecek. Özel güvenlik alanında hizmetini sürdüren ya da yenileme yapmak isteyen birçok kişiyi yakından ilgilendiren 78. Temel Eğitim ve 54. Yenileme Eğitimi Sonuçları, TC Kimlik Numarası ile öğrenilebilecek.

Özel Güvenlik Sınavı Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Özel güvenlik sınavına girecek olan kursiyer, kurumumuzdan sınav belgesini aldıktan sonra mutlaka www.ozelguvenlik.pol.tr adresinden okul adını, salon ve sıra numarasını tekrar

Unutmamak gerekir ki, kurumumuzdan sınav giriş belgesini almadan sınava giriş yapamazsınız.

Özel güvenlik sınavına girecek olan tüm adaylar, sınavdan bir saat önce sınava girecekleri okulda hazır bulunmaları gerekir.

Özel güvenlik sınavına girecek olan adayların sınava giderken yanlarında mutlaka kurşun kalem, silgi ve kalemtıraş olması gerekir. Özel güvenlik sınavı hakkında bilinmesi gerekenler arasında önemli bir maddedir.

Özel güvenlik sınavı esnasında hiç bir sınav gözetmeninden yardım istenmez. Ayrıca sınavda konuşulmaz ve kopya çekilmez.

Temel özel güvenlik sınavı, sınavdan 2 hafta sonra açıklanırken özel güvenlik yenileme sınavı ise 3 hafta sonra açıklanır.

Özel güvenlik sınavındaki test kitapçıkları A ve B olmak üzere iki ayrı kitapçıktan oluşur. Bu kitapçıklardaki sorular aynıdır. Ancak sıralamaları farklıdır.

Özel güvenlik sınavında sorulan soruların cevapları optik kağıda işaretlenir.

Silahsız özel güvenlik eğitimi alan bir adayın toplam sınav süresi 120 dakika iken silahlı özel güvenlik eğitimi alan diğer adayın süresi ise 150 dakikadır.

Özel güvenlik sınavında yanlışlar doğruyu götürmez. Bu nedenle tüm sorulara cevap vermeye çalışın.

Özel güvenlik yazılı sınavından çıktıktan sonra sınav giriş belgenizi sertifikanızı alana kadar saklayın. Özellikle silahlı kursiyerler atış sınavına da aynı belge ile gireceği için mutlaka sınav giriş belgesini muhafaza etmesi gerekir. Atış sınavı hakkında bilinmesi gerekenler arasında en önemli maddelerden biri budur.

Özel güvenlik uygulama atışları yoğun olabiliyor. Bu nedenle uygulama (silah atış) sınavına gelecek adayların orada 1-2 hatta yeri geldiğinde 3 saat bile bekleyebileceğini unutmayın
Özel güvenlik sınav atışlarında heyecan yapmamaya özen gösterin. Genel olarak atışları kaçırmanın nedeni heyecandan kaynaklanıyor.

Özel güvenlik sınavı hakkında bilinmesi gerekenler için sanırım sizlere her şeyi anlattık. Sitemiz sürekli olarak güncel olduğundan önemli bilgiler sürekli tazelenir ve maddelere eklenir.

2018 Özel Güvenlik sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? ile ilgili etiketler 2018 Özel güvenlik sınav sonuçları ne zaman açıklanacak
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.