2018 Dünya Kupası'nda İzlanda!

İzlanda 2018 Dünya Kupası kadrosu belirlendi... İzlanda 2018 Dünya Kupası'nda D grubunda yer alacak. İzlanda milli takımı sürpriz yapabilecek mi? İzlanda milli takımının kadrosunda hangi isimler var? İzlanda'nın D grubundaki rakipleri kimler? İlk kez Dünya Kupası'nda mücadele edecek olan İzlanda milli takımı ile ilgili tüm ayrıntılar haberimizde...

İzlanda 2018 Dünya Kupası kadrosu belirlendi... 14 haziran günü başlayacak olan 21. FIFA Dünya Kupası'nda mücadele edecek olan İzlanda milli takımı D grubunda yer alacak. Tarihinde ilk kez Dünya Kupası'na katılacak olan İzlanda'nın 2018 Dünya Kupası kadrosunda hangi isimler var, D grubundaki rakipleri kimler? 2018 İzlanda milli takımı ile ilgili tüm detaylar...

2018 Dünya Kupası'nda İzlanda!

KUPAYA KATILMA MÜCADELESİ

Diş hekimi de olan Heimir Hallgrimsson'un teknik direktörlüğünü yaptığı İzlanda, Avrupa Elemeleri'nde Türkiye, Hırvatistan, Ukrayna, Finlandiya ve Kosova ile I Grubu'nda mücadele etti.

Grupta oynadığı 10 maçta 7 galibiyet, 1 beraberlik ve 2 mağlubiyet yaşayan İzlanda, topladığı 22 puanla lider olarak 2018 Dünya Kupası biletini aldı.
Eleme maçlarında rakip fileleri 16 kez havalandıran, kalesinde ise 7 gol gören İzlanda, 2018

RUSYA VİZESİNİ ŞU SONUÇLARLA ALDI:

Ukrayna-İzlanda: 1-1

İzlanda-Finlandiya: 3-2

İzlanda-Türkiye: 2-0

Hırvatistan-İzlanda: 2-0

Kosova-İzlanda: 1-2

İzlanda-Hırvatistan: 1-0

Finlandiya-İzlanda: 1-0

İzlanda-Ukrayna: 2-0

Türkiye-İzlanda: 0-3

İzlanda-Kosova: 2-0

ÖNE ÇIKAN OYUNCULARI

Son dönemlerde aldığı başarılı sonuçlar ve oynadığı futbolla adından sıkça söz ettiren İzlanda'nın 2018 Rusya'daki en önemli kozu, diz sakatlığından kurtulması halinde Gylfi Sigurdsson olacak.

Geride kalan sezonun başında kulüp bonservis rekoruyla Everton'a transfer olan orta saha oyuncusu, elemelerde attığı 4 gol ve yaptığı asistlerle İzlanda'nın Dünya Kupası'na katılmasında en önemli katkıyı sağladı.

Eleme maçlarında takımının en skorer ismi olan Sigurdsson'u 3 kez fileleri havalandıran Almanya temsilcisi Augsburglu Alfred Finnbogason takip etti.

Premier Lig ekibi Burnley'de istikrarlı bir sezon geçiren kanat oyuncusu Johann Gudmundsson, yüksek temposu ve etkili kullandığı iki ayağıyla ön plana çıkıyor.

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda çeyrek finale kalarak büyük bir başarıya imza atan ve FIFA dünya sıralamasında 22. basamakta yer alan İzlanda'nın kadrosunda Gençlerbirliği ve Kardemir Karabükspor'da forma giyen Olafur Skulason da yer alıyor.

DÜNYA KUPASI GEÇMİŞİ

İzlanda, tarihinde ilk kez Dünya Kupası'nda mücadele edecek.

Uluslararası arenada ilk çıkışını 2014 FIFA Dünya Kupası elemelerinde gösteren İzlanda, play-off turunda Hırvatistan'a elenerek şampiyona biletini alamamıştı.

DÜNYA KUPASI KADROSU

Kaleci: Hannes Halldorsson (Randers), Frederik Schram (Roskilde), Runar Runarsson (Nordsjaelland)

Defans: Birkir Saevarsson (Valur), Sverrir Ingason (Rostov), Ragnar Sigurdsson (Rostov), Kari Arnason (Aberdeen), Holmar Eyjolfsson (Levski Sofya), Hordur Magnusson (Bristol City), Ari Skulason (Lokeren)

Orta saha: Samuel Fridjonsson (Valerenga), Albert Gudmundsson (PSV), Johann Gudmundsson (Burnley), Birkir Bjarnason (Aston Villa), Gylfi Sigurdsson (Everton), Olafur Skulason (Kardemir Karabükspor), Aron Gunnarsson (Cardiff City), Rurik Gislason (Sandhausen), Emil Hallfredsson (Udinese), Arnor Traustason (Malmö)

Forvet: Bjorn Sgurdarson (Rostov), Alfred Finnbogason (Augsburg), Jon Bodvarsson (Reading)

MAÇ TAKVİMİ

16 Haziran (TSİ 16.00) Arjantin-İzlanda (Spartak Stadı - Moskova)

22 Haziran (TSİ 18.00) Nijerya-İzlanda (Volgograd Arena - Volgograd)

26 Haziran (TSİ 21.00) İzlanda-Hırvatistan (Rostov Arena - Rostov-On-Don)

2018 Dünya Kupası'nda İzlanda! ile ilgili etiketler 2018 İzlanda 2018 Dünya kupası kadrosu Dünya Kupası
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.