2018 Dünya Kupası'nda son durum! Çeyrek finale kimler kaldı?

2018 FIFA Dünya Kupası'nda çeyrek finale çıkma karşılaşmaları devam ediyor. 2018 Dünya Kupası'nda son durum! Çeyrek finale kalan takımlar hangileri? Maç sonuçları! Detaylı bilgiler haberimizde...

2018 Dünya Kupası heyecanı soluksuz devam ederken, çeyrek finale çıkan 4 takım belli oldu. Geri kalan dört takım ise bugün ve yarın yapılacak maçlarla belli olacak. 2018 Dünya Kupası'nda son durum! Çeyrek finale kalan takımlar hangileri? Maç sonuçları! Dünya Kupası çeyrek final heyecanına günler kala merak edilen soruların yanıtlarını haberimizde bulabilirsiniz.

2018 Dünya Kupası'nda son durum! Çeyrek finale kimler kaldı?

2018 FIFA Dünya Kupası son 16 turunda İspanya - Rusya ile Hırvatistan - Danimarka karşı karşıya geldi. Kupaya ev sahipliği yapan Rusya penaltılarla 5-4 üstünlük sağladığı maçtan sonra çeyrek finale çıkarken, normal süresi ve uzatmaları 1-1’lik eşitlikle tamamlanan diğer maçta Hırvatistan, Danimarka'yı penaltılarda 3-2 mağlup etmeyi başararak çeyrek finale adını yazdıran diğer takım oldu.

30 Haziran Cumartesi günü yapılan karşılaşmalarda Arjantin'i 4-3 yenen Fransa ile Portekiz'i 2-1 mağlup eden Uruguay çeyrek finale çıkmıştı. 2 Temmuz Pazartesi ve 3 Temmuz Salı günleri yapılacak maçların sonucunda çeyrek finale çıkan dört takım daha belli oldu: İsveç, İngiltere, Belçika ve Brezilya.

Buna göre; çeyrek final eşleşmeleri şöyle oldu:

Uruguay-Fransa
Brezilya-Belçika
İsveç-İngiltere
Rusya-Hırvatistan

Çeyrek final eşleşmelerinde ilk maç 6 Temmuz Cuma günü saat 17.00'de Uruguay-Fransa arasında oynanacak.

 

 

 ÇEYREK FİNAL VİZESİ RUSYA'NIN
2018 FIFA Dünya Kupası son 16 turunda normal süresi ve uzatma bölümü 1-1'lik eşitlikle sona eren maçta ev sahibi Rusya, İspanya'ya penaltılarda 4-3 üstünlük sağlayarak çeyrek finale yükseldi. Rusya, çeyrek finalde Hırvatistan ile eşleşti.

12. dakikada İspanya öne geçti. Rusya ceza sahasının sağından kullanılan serbest vuruşta topun başına Asensio geçti. Asensio'nun altıpas önüne gönderdiği topta Sergi Ramos ile mücadeleye giren Ignashevich'in düşerken bacağına çarpan top kendi ağlarına gitti: 1-0
36. dakikada Rusya beraberlik golüne yaklaştı. Sol kanattan gelişen atakta Zobnin'le paslaşan Golovin, ceza sahası içinde sol çaprazdan köşeye plase bir vuruş yaparken, top az farkla yandan auta çıktı.

40. dakikada Rusya penaltı kazandı. Sağ kanattan kullanılan kornerde arka direkte Dzyuba kafa vuruşu yaparken kaleye giden topun Pique'nin eline çarptığı gerekçesiyle hakem Kuipers penaltı noktasını gösterdi. 41'inci dakikada penaltı atışını kullanan Dzyuba, kaleci De Gea ve topu ayrı köşelere göndererek skoru 1-1 yaptı.

45+1. dakikada gelişen İspanya atağında Asensio'nun ara pasıyla savunmanın arkasına sarkan Diego Costa, ceza sahası içinde kayarak vuruşunu yaptı. Kaleci Akinfeev'in yatarak müdahale ettiği top yükseklik kazanırken, meşin yuvarlağı savunma uzaklaştırdı.
Karşılaşmanın ilk yarısı, 1-1 berabere tamamlandı.

85. dakikada İspanya tehlikeli geldi. Ceza sahası dışında Aspas'ın pasıyla topla buluşan Iniesta, önünde seken topa çok sert vurdu. Kaleci Akinfeev'in müdahalesi sonrası Isco'nun şutunda ise savunma tehlikeyi önledi.

109. dakikada İspanya ikinci golüne yaklaştı. Hızlı gelişen İspanya atağında Rodrigo süratle ceza sahasına girip, sağ çaprazdan şutunu çekerken, kaleci Akinfeev'den dönen top altıpas önünde Carvajal'ın önünde kaldı. Bu oyuncunun vuruşunda ise top savunmadan döndü.
Mücadelede 90 dakika ve uzatma bölümü 1-1'lik eşitlikle tamamlandı ve penaltı atışlarına geçildi. Penaltılarda rakibine üstünlük kuran Rusya, adını çeyrek finale yazdırdı.

Rusya adına penaltıları kullanan Smolov, Ignashevich, Golovin ve Chershev atışlarını gole çevirdi.

İspanya'da Iniesta, Pique ve Sergio Ramos penaltılarda fileleri havalandırırken, Koke ve Aspas penaltı atışından faydalanamadı.

2018 Dünya Kupası'nda son durum! Çeyrek finale kimler kaldı? - Resim : 2

HIRVATİSTAN ÇEYREK FİNALDE
2018 Dünya Kupası son 16 tur karşılaşmasında normal süresi ve uzatmaları 1-1’lik eşitlikle tamamlanan maçta Hırvatistan, Danimarka'yı penaltılarda 3-2 mağlup etmeyi başardı. Karşılaşmaya kalecilerin performansı damga vurdu.

Dünya Kupası’nda D Grubu’ndan 3 galibiyetle 9 puan alarak lider çıkan Hırvatistan, C Grubu’nu ikinci tamamlayan Danimarka ile karşı karşıya geldi.

Karşılaşma karşılıklı gollerle başladı. Henüz 57. saniyede Danimarka’nın kulllandığı taç atışından sonra ceza sahası içerisinde yaşanan karambolde Zanka’nın vuruşuna Hırvat kaleci Danijel Subasic dokunsa da gole engel olamadı ve Danimarka 1-0 öne geçti.

4. dakikada sağdan gelen ortada Danimarka savunmasından seken top altıpasta Mario Mandzukic’in önünde kaldı. Hırvat forvetin dönerek yaptığı vuruş ağlarla buluştu: 1-1
Karşılaşmanın devam eden bölümünde iki takım da etkili pozisyon üretmeyi başaramadı ve 90 dakika eşitlikle tamamlandı.

114. dakikada Luka Modric'in ara pasından sonra Ante Rebic kaleci ile karşı karşıya kaldı. Rebic, kaleciyi geçerek boş kaleye vuruşunu yapacakken Matthias Jorgensen'in arkadan müdahalesi ile yerde kaldı ve Hırvatistan penaltı kazandı. Modric’in kullandığı penaltıyı Danimarka kalecisi Kasper Schmeichel kurtarmayı başardı.

 4 TAKIM DAHA ÇEYREK FİNALE ÇIKACAK
Son 16 tur maçları şöyle:
2 Temmuz Pazartesi: Brezilya – Meksika (TSİ 17.00) ve Belçika – Japonya (TSİ 21.00)
3 Temmuz Salı: İsveç – İsviçre (TSİ 17.00) ve Kolombiya – İngiltere (TSİ 21.00)

2018 Dünya Kupası'nda son durum! Çeyrek finale kimler kaldı? - Resim : 3

HIRVATİSTAN MİLLİ TAKIMI'NIN KUPAYA KATILMA MÜCADELESİ
Hırvat eski futbolcu Zlatko Dalic'in çalıştırdığı Hırvatistan, Avrupa Elemeleri'nde Türkiye, İzlanda, Ukrayna, Finlandiya ve Kosova ile I Grubu'nda mücadele etti.

Grupta çıktığı 10 maçın 6'sından galip ayrılan ve ikişer beraberlik ile mağlubiyet yaşayan Hırvatistan, 20 puanla İzlanda'nın arkasında ikinci oldu. Play-off'larda Yunanistan'ı 4-1 ve 0-0'lık skorlarla eleyen Hırvatistan, 2018 Dünya Kupası vizesi aldı.
Eleme maçlarında rakip ağları 15 kez havalandıran, kalesinde 4 gol gören Hırvatistan, Rusya

2018 BİLETİNİ ŞU SONUÇLARLA ELDE ETTİ:

Hırvatistan-Türkiye: 1-1

Kosova-Hırvatistan: 0-6

Finlandiya-Hırvatistan: 0-1

Hırvatistan-İzlanda: 2-0

Hırvatistan-Ukrayna: 1-0

İzlanda-Hırvatistan: 1-0

Hırvatistan-Kosova: 1-0

Türkiye-Hırvatistan: 1-0

Hırvatistan-Finlandiya: 1-1

Ukrayna-Hırvatistan: 0-2

ÖNE ÇIKAN OYUNCULARI

Önceki turnuvalarda Davor Suker, Zvonimir Boban, Alen Boksic gibi isimlerin forma giydiği Hırvatistan'ın kadrosunda yine önemli futbolcular bulunuyor.

Kalesini Monacolu Danijel Subasic'in koruyacağı Hırvatistan'ın savunmasında, Lokomotiv Moskova'dan tecrübeli Vedran Corluka, Liverpoollu Dejan Lovren ve Beşiktaş'tan Domagoj Vida yer alıyor.

Takımın orta sahasında Real Madrid'den Luka Modric ve Barcelona'dan Ivan Rakitic, turnuvaya damga vurabilecek isimler arasında göze çarpıyor.

Forvet hattında ise Juventuslu Mario Mandzukic ile Interli Ivan Perisic katkı vermesi beklenen isimler olacak.

Hırvatistan'ın Rusya biletini cebine koymasında en büyük katkıyı, elemelerde ağları 5 kez havalandıran Mandzukic yaptı.

DÜNYA KUPASI GEÇMİŞİ

Hırvatistan Milli Takımı, Yugoslavya'dan ayrıldıktan sonra Dünya Kupası'na 4 kez katıldı.

Organizasyon tarihinde 16 maç yapan Hırvatlar, bu maçlardan 7'sini kazandı, 2'sinden beraberlikle, 7'sinden de mağlubiyetle ayrıldı. Son olarak Brezilya 2014'te boy gösteren Hırvatistan, Dünya Kupası tarihi boyunca 21 gol attı, kalesinde 17 gol gördü.

FRANSA 1998'DE ÜÇÜNCÜ OLMA BAŞARISI GÖSTEREN HIRVATİSTAN'IN DÜNYA KUPASI GEÇMİŞİ ŞÖYLE:

1998 - Üçüncü

2002 - Grup aşaması

2006 - Grup aşaması

2014 - Grup aşaması

DÜNYA KUPASI KADROSU

Kaleci: Danijel Subasic (Monaco), Lovre Kalinic (Gent), Dominik Livakovic (Dinamo Zagreb).

Defans: Vedran Corluka (Lokomotiv Moskova), Domagoj Vida (Beşiktaş), Ivan Strinic (Sampdoria), Dejan Lovren (Liverpool), Sime Vrsaljko (Atletico Madrid), Josip Pivaric (Dinamo Kiev), Tin Jedvaj (Bayer Leverkusen), Duje Caleta-Car (Salzburg)

Orta saha: Luka Modric (Real Madrid), Ivan Rakitic (Barcelona), Mateo Kovacic (Real Madrid), Milan Badelj (Fiorentina), Marcelo Brozovic (Inter), Filip Bradaric (Rijeka)

Forvet: Mario Mandzukic (Juventus), Ivan Perisic (Inter), Nikola Kalinic (Milan), Andrej Kramaric (Hoffenheim), Marko Pjaca (Schalke 04), Ante Rebic (Eintracht Frankfurt)

2018 Dünya Kupası'nda son durum! Çeyrek finale kimler kaldı? - Resim : 4

RUSYA MİLLİ TAKIMI FORM GRAFİĞİ

Rusya Milli Takımı'nın kalesini 1992'den 2002'ye kadar koruyan Stanislav Cherchesov'un, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın ardından teknik direktörlüğe getirildiği Rusya, Dünya Kupası'na ev sahibi kontenjanından katılma hakkı kazandı.

Milli takıma gelmeden önce Legia Varşova'yı Polonya liginde şampiyonluğa taşıyan Cherchesov yönetimindeki Rusya, Dünya Kupası'nın provası niteliğindeki 2017 Konfederasyonlar Kupası'nda Portekiz, Meksika ve Yeni Zelanda ile A Grubu'nda mücadele etti.

3 karşılaşmada 1 galibiyet, 2 yenilgi alan Rusya, 3 gol attığı ve 3 gol yediği gruptan çıkmayı başaramadı. 2018'de oynadığı hazırlık maçlarında Brezilya, Fransa ve Avusturya'ya yenilen Rusya, Türkiye'yle de berabere kaldı.

RUSYA, KONFEDERASYONLAR KUPASI VE BU YIL OYNADIĞI ÖZEL MAÇLARDA ŞU SONUÇLARI ALDI:

2017 FIFA KONFEDERASYONLAR KUPASI:

Rusya-Yeni Zelanda: 2-0

Rusya-Portekiz: 0-1

Meksika-Rusya: 2-1

2018'deki hazırlık maçları:

Rusya-Brezilya: 0-3

Rusya-Fransa: 1-3

Avusturya-Rusya: 1-0

Rusya-Türkiye: 1-1

ÖNE ÇIKAN OYUNCULARI

Sovyetler Birliği döneminde Lev Yashin, Igor Chislenko, Oleg Blokhin, Eduard Streltsov gibi futbolcuların sürüklediği ülkenin kalesini, CSKA Moskova formasıyla Rusya Premier Ligi'nde 6 şampiyonluk yaşayan Igor Akinfeev koruyor.

Rusya'nın kadrosunda Fedor Smolov (Krasnodar), Artem Dzyuba (Arsenal Tula), Alexei Miranchuk (Lokomotiv Moskova), Alexander Golovin (CSKA Moskova) ve Alan Dzagoev (CSKA Moskova) dikkati çekiyor.

Teknik direktör Cherchesov, Rusya Milli Takımı formasını en fazla giyen futbolcu olan 38 yaşındaki Sergey Ignashevich ve 34 yaşındaki Yuri Zhirkov'un da tecrübeleriyle katkı yapmasını bekliyor.

DÜNYA KUPASI GEÇMİŞİ

Rusya, 1991'de dağılan SSCB ismiyle Dünya Kupası'na 7 kez katıldı. Turnuvada ilk kez boy gösterdiği İsveç 1958'de çeyrek finale çıkan SSCB, 1962 ve 1970'de de aynı başarıyı tekrar etti.

En büyük başarısını ise İngiltere'de düzenlenen 1966 Dünya Kupası'nda yakaladı. İtalya, Kuzey Kore ve Şili ile yarıştığı grubu lider bitirerek 2. tura yükselen SSCB, Macaristan'ı 2-1 ile geçerek adını ilk defa yarı finale yazdırdı. SSCB, yarı finalde Batı Almanya'ya, üçüncülük karşılaşmasında da Portekiz'e 2-1 mağlup oldu ve turnuvayı 4. sırada tamamladı.

Sovyetler Birliği sonrası dönemde turnuvaya 3 kez (1994, 2002, 2014) katılabilen Rusya, üçünde de grup aşamasını geçemedi.

Dünya kupalarında 9 maç yapan Rusya, 2'şer galibiyet ve beraberlik, 5 de mağlubiyet aldı. Rusya, Dünya Kupası tarihi boyunca 13 gol attı ve 13 gol yedi.

2018 FIFA DÜNYA KUPASI'NIN EV SAHİBİ RUSYA'NIN VE SSCB'NİN DÜNYA KUPALARI GEÇMİŞİ ŞÖYLE:

Rusya:
1994 - Grup aşaması

2002 - Grup aşaması

2014 - Grup aşaması

SSCB:
1958 - Çeyrek final

1962 - Çeyrek final

1966 - 4'üncü

1970 - Çeyrek final

1982 - İkinci tur

1986 - Son 16 turu

1990 - Grup aşaması

KADRO

Kaleciler: Igor Akinfeev (CSKA Moskova), Vladimir Gabulov (Club Brugge), Andrei Lunev (Zenit)

Savunma: Vladimir Granat, Fedor Kudryashov (Rubin Kazan), Ilya Kutepov (Spartak Moskova), Igor Smolnikov (Zenit), Sergey Ignashevich, Mario Fernandez (CSKA Moskova), Andrey Semenov (Akhmat Grozny)

Orta saha: Yuri Gazinsky (Krasnodar), Alexander Golovin, Alan Dzagoev (CSKA Moskova), Alexander Erokhin, Yuri Zhirkov, Daler Kuzyaev (Zenit), Roman Zobnin, Alexander Samedov (Spartak Moskova), Anton Miranchuk (Lokomotiv Moskova), Denis Cheryshev (Villarreal)

Forvet: Artem Dzyuba (Arsenal Tula), Alexei Miranchuk (Lokomotiv Moskova), Fedor Smolov (Krasnodar)

2018 Dünya Kupası'nda son durum! Çeyrek finale kimler kaldı? - Resim : 5

FRANSA'NIN KUPAYA KATILMA MÜCADELESİ
Futbolcu kökenli teknik adamlardan Fransız Didier Deschamps'ın 2012 yılından bu yana çalıştırdığı Fransa, Avrupa Elemeleri'nde Hollanda, İsveç, Bulgaristan, Lüksemburg ve Belarus ile A Grubu'nda mücadele etti.

Fransa, elemelerde çıktığı 10 maçın 7'sinden galip, 2'sinden beraberlikle ve 1'inden mağlubiyetle ayrıldı. Bu sonuçların ardından Fransa, A Grubu'nu 23 puanla lider tamamlayarak 2018 Dünya Kupası vizesi aldı.
Eleme maçlarında rakip ağları 18 kez havalandırırken kalesinde 6 gole izin veren Fransa,

FRANSA, RUSYA 2018 BİLETİNİ ŞU SONUÇLARLA ALDI:

Belarus-Fransa: 0-0

Fransa-Bulgaristan: 4-1

Hollanda-Fransa: 0-1

Fransa-İsveç: 2-1

Lüksemburg-Fransa: 1-3

İsveç-Fransa: 2-1

Fransa-Hollanda: 4-0

Fransa-Lüksemburg: 0-0

Bulgaristan-Fransa: 0-1

Fransa-Belarus: 2-1

ÖNE ÇIKAN OYUNCULARI

Önceki Dünya kupalarında Zinedine Zidane, Thierry Henry, Patrick Vieira, David Trezeguet ve Michel Platini gibi yıldız oyuncuların forma giydiği Fransa, Raphael Varane, Kylian Mbappe, Paul Pogba ve Antoine Griezmann gibi önemli oyuncularıyla bu turnuvada da şampiyonluk kovalayacak.

Dünya Kupası'nın favori adayları arasında yer alan Fransa'nın Rusya biletini cebine koymasında en büyük katkıyı, elemelerde ağları 4'er kez sarsan Olivier Giroud ve Griezmann sağladı.

DÜNYA KUPASI GEÇMİŞİ

Brezilya'da düzenlenen 2014 Dünya Kupası'na çeyrek final aşamasında veda eden Fransa Milli Takımı, Dünya Kupası'na daha önce 14 kez katıldı.

Organizasyon tarihinde 59 maça çıkan Fransızlar, bu müsabakalardan 28'ini kazandı, 12'sinden beraberlikle, 19'undan mağlubiyetle ayrıldı. Son 5 turnuvanın tamamına katılan Fransızlar, Dünya Kupası tarihi boyunca 106 gol attı, kalesinde 71 gol gördü.

Evinde 1998 yılında düzenlenen Dünya Kupası'nda şampiyonluğa uzanan Fransa, Dünya Kupası'nda iki kez üçüncülük elde ederken, bir kez de finalde kaybetti.

FRANSA'NIN DÜNYA KUPASI GEÇMİŞİ ŞÖYLE:

1930 - Grup aşaması

1934 - Birinci tur

1938 - Çeyrek final

1954 - Grup aşaması

1958 - Üçüncülük

1966 - Grup aşaması

1978 - Grup aşaması

1982 - Dördüncülük

1986 - Üçüncülük

1998 - Şampiyonluk

2002 - Grup aşaması

2006 - Finalist

2010 - Grup aşaması

2014 - Çeyrek final

DÜNYA KUPASI KADROSU

Kaleciler: Alphone Areola (Paris Saint-Germain), Hugo Lloris (Tottenham Hotspur), Steve Mandanda (Olympique Marsilya)

Defans: Lucas Hernandez (Atletico Madrid), Presnel Kimpembe (Paris Saint-Germain), Benjamin Pavard (Stuttgart), Benjamin Mendy (Manchester City), Djibril Sidibe (Monaco), Adil Rami (Olympique Marseilya), Samuel Umtiti (Barcelona), Raphael Varane (Real Madrid)

Orta saha: Blaise Matuidi (Juventus), N'Golo Kante (Chelsea), Steven N'Zonzi (Sevilla), Paul Pogba (Manchester United), Corentin Tolisso (Bayern Münih)

Forvet: Olivier Giroud (Chelsea), Antoine Griezmann (Atletico Madrid), Kylian Mbappe (Paris Siant-Germain), Thomas Lemar (Monaco), Nabil Fekir (Olympique Lyon), Florian Thauvin (Olympique Marsilya), Ousmane Dembele (Barcelona)

2018 Dünya Kupası'nda son durum! Çeyrek finale kimler kaldı? - Resim : 6

URUGUAY MİLLİ TAKIMI'NIN KUPAYA KATILMA MÜCADELESİ
Kariyerinin büyük bölümünü Güney Amerika'da geçiren, Avrupa'da ise Milan, Cagliari ve Oviedo'yu çalıştıran 71 yaşındaki Oscar Tabarez'in 2006'dan beri teknik direktörlüğünü yaptığı Uruguay, Güney Amerika eleme grubunda 9 takımla karşılaştı.
Brezilya, Arjantin, Kolombiya, Peru, Şili, Paraguay, Ekvador, Bolivya ve Venezuela ile mücadele eden Uruguay, 18 maçta 9 galibiyet, 4 beraberlik, 5 mağlubiyet alarak 31 puan topladı ve grup ikincisi olarak 2018 Dünya Kupası'na katılma hakkı kazandı.

Teknik direktör Tabarez böylece 2011 Copa America'da şampiyonluğa taşıdığı Uruguay Milli Takımı ile 1990, 2010 ve 2014'ten sonra 4. defa Dünya Kupası'na gidecek.

URUGUAY, RUSYA 2018 BİLETİNİ ŞU SONUÇLARLA ALDI:

Bolivya-Uruguay: 0-2

Uruguay-Kolombiya: 3-0

Ekvador-Uruguay: 2-1

Uruguay-Şili: 3-0

Brezilya-Uruguay: 2-2

Uruguay-Peru: 1-0

Arjantin-Uruguay: 1-0

Uruguay-Paraguay: 4-0

Uruguay-Venezuela: 3-0

Kolombiya-Uruguay: 2-2

Uruguay-Ekvador: 2-1

Şili-Uruguay: 3-1

Uruguay-Brezilya: 1-4

Peru-Uruguay: 2-1

Uruguay- Arjantin: 0-0

Paraguay-Uruguay: 1-2

Venezuela-Uruguay: 0-0

Uruguay-Bolivya: 4-2

ÖNE ÇIKAN OYUNCULARI

Önceki turnuvalarda Hector Scarone, Angel Romano, Obdulio Varela, Pedro Rocha, Rodolfo Rodriguez, Hugo de Leon, Carlos Alberto Aguilera, Ruben Sosa, Enzo Francescoli, Alvaro Recoba, Diego Forlan gibi önemli isimlerin forma giydiği Uruguay, formda golcüleriyle dikkati çekiyor.

Bu sezon 28 golle Fransa liginde gol krallığına ulaşan Paris Saint-Germain'in santraforu Edinson Cavani, 10 golle de Güney Amerika elemelerinin en skoreri oldu. Hücum hattındaki diğer bir yıldız oyuncu Luis Suarez ise İspanya liginde 25, elemelerde de 5 kez fileleri havalandırdı.

Kalesini Galatasaraylı Fernando Muslera'nın koruduğu Uruguay, Sampdoria'dan Lucas Torreira, Inter'den Matias Vecino, Juventus'tan Rodrigo Bentancur, Atletico Madrid'den Diego Godin ve Jose Maria Gimenez'i de kadrosunda barındırıyor.

DÜNYA KUPASI GEÇMİŞİ

Kupanın oynandığı ilk yıllarda dünyanın en güçlü takımları arasında yer alan Uruguay, 12 defa katıldığı organizasyonda 2 şampiyonluk (1930, 1950) yaşadı. 1970'li yıllara kadar dünyanın en iyi milli takımları arasında yer alan Uruguay, sonrasında giderek düşen bir form grafiği sergiledi.

ABD 1994 ve Fransa 1998'de düzenlenen turnuvalara katılamamasının ardından yeniden yapılanmaya giden Güney Amerika temsilcisi, uluslararası futbol arenasında adını duyurarak eski günlerine dönüş sinyali verdi.

Güney Kore ve Japonya'nın ev sahipliğini yaptığı 2002'deki turnuvada gruplara kalan Uruguay, Güney Afrika 2010'da beklenen çıkışı yaptı ve organizasyonu 4. sırada bitirdi. Uruguay, son olarak katıldığı Brezilya 2014'te ise gruptan çıkmayı başaramadı.

Dünya kupalarında 51 maç yapan Uruguay, bunlardan 20'sini kazandı, 12'sinde berabere kaldı, 19'unu ise kaybetti. Uruguay, Dünya Kupası tarihi boyunca 80 gol attı, kalesinde ise 71 gol gördü.

URUGUAY'IN DÜNYA KUPALARI GEÇMİŞİ ŞÖYLE:
1930 - Şampiyon

1950 - Şampiyon

1954 - 4'üncü

1962 - Grup aşaması

1966 - Çeyrek final

1970 - 4'üncü

1974 - Grup aşaması

1986 - Son 16 turu

1990 - Son 16 turu

2002 - Grup aşaması

2010 - 4'üncü

2014 - Son 16 turu

KADRO

Kaleciler: Fernando Muslera (Galatasaray), Martin Silva (Vasco da Gama), Martin Campana (Independiente)

Savunma: Diego Godin, Jose Maria Gimenez (Atletico Madrid), Sebastian Coates (Sporting Lizbon), Maximiliano Pereira (Porto), Gaston Silva (Independiente), Martin Caceres (Lazio), Guillermo Varela (Penarol)

Orta saha: Nahitan Nandez (Boca Juniors), Lucas Torreira (Sampdoria), Matias Vecino (Inter), Rodrigo Bentancur (Juventus), Carlos Sanchez, Giorgian de Arrascaeta (Cruzeiro), Diego Laxalt (Genoa), Cristian Rodriguez (Penarol)

Forvet: Cristhian Stuani (Girona), Maximiliano Gomez (Celta Vigo), Jonathan Urretaviscaya (Monterrey), Edinson Cavani (Paris Saint-Germain), Luis Suarez (Barcelona)

2018 Dünya Kupası'nda son durum! Çeyrek finale kimler kaldı? ile ilgili etiketler 2018 dünya kupası son durum çeyrek final hangi takımlar maç sonuçları
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.