2018 Bedelli askerlik ödemeleri ne zaman başlayacak? Son ödeme tarihi ne zaman?

Bedelli askerliğin resmiyet kazanmasıyla birlikte başvuru kılavuzu Milli Savunma Bakanlığının (MSB) Askeralma Genel Müdürlüğü (ASAL) üzerinden yayımlandı. Bedelli askerlik başvurusu ise E-Devlet üzerinden gerçekleştirilirken diğer bir merak konusu bedelli askerlik ödemeleri tahsilatlarının ne zaman başlayacağı. Peki, bedelli askerlik ödemeleri tahsilatları ne zaman başlayacak? Tüm detaylar haberimizde. 

Bedelli askerlik, 3 Ağustos'ta Resmi Gazetede yayımlanan KHK ile resmen yürürlüğe girdi. Bedelli askerliğin resmiyet kazanmasıyla birlikte başvuru kılavuzu Milli Savunma Bakanlığının (MSB) Askeralma Genel Müdürlüğü (ASAL) üzerinden yayımlandı. Bedelli askerlik başvurusu ise E-Devlet üzerinden gerçekleştirilirken, ikinci aşama banka dekontlarıyla birlikte askerlik şubesinde tamamlanacak. Önemli bir diğer konu ise bedelli askerlik ödemeleri tahsilatlarının ne zaman başlayacağı. Peki, bedelli askerlik ödemeleri tahsilatları ne zaman başlayacak? Tüm detaylar haberimizde. 

2018 Bedelli askerlik ödemeleri ne zaman başlayacak?  Son ödeme tarihi ne zaman?

PTT AŞ, bedelli askerlik ödemelerini almaya başladı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, PTT AŞ ile Muhasebat Genel Müdürlüğü arasında bedelli askerlik protokolü imzalandı.

Bu kapsamda PTT, bedelli askerlik ödemeleri tahsilat işlemlerine başladı. 15 bin lira olarak belirlenen bedelli askerlik tutarı tek seferde tahsil ediliyor.

Bedelli askerlikle ilgili ödemeler, Türkiye'nin dört bir yanındaki PTT iş yerlerinden "e-Tahsilat" uygulaması aracılığıyla online olarak gerçekleştirilebiliyor. (AA)

Tahsilat işlemleri 3 Kasım'da sona erecek.

2018 Bedelli askerlik ödemeleri ne zaman başlayacak?  Son ödeme tarihi ne zaman? - Resim : 2

BEDELLİ ASKERLİK NEDİR?

Zorunlu askerlik yükümlülüğü taşıyanların (20 yaşını doldurmuş sağlıklı her bir birey) mevcut bu askerlik süresini kısaltmak için nakit bedel ödemesine “bedellik askerlik” adı verilir. İşin temel mantığı budur. Şartları sağlayıp gereken ücreti ödediğiniz durumda bedelli olarak askerliğinizi yapabilir, kısacası askerden “muaf” olabilirsiniz. Peki bu koşullar neler ve kimler bedelli yapabilir?

KİMLER BEDELLİ ASKERLİK YAPABİLİR?

Bedelli askerlik yapmanını iki farklı yolu vardır. Bunlar;

18 yaşını doldurmuş, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmasına rağmen minimum 3 sene yurtdışında çalışmış erkekler 21 gün süreyle bedelli askerlik yaparak vatan borcunu “hizmeti” tamamlayabilirler. Buna kısaca “dahte” denir. “Anlamı dövizle askerlik hizmetine tabi olan erler” şeklindedir.

Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde ikamet eden, 12 yaşını doldurmuş erkekler için dönemlik çıkartılan yasalarla sağlanan bedelli askerlik hizmetidir. Bu tür geçici olup ilgili yasanın gerektirdiklerine bağlıdır. İlgili yasanın yürürlüğe girdiği zamanda aranan şartları sağlayanlar bu geçici bedelli askerlik hizmetinden yararlanabilir.

BEDELLİ ASKERLİK HAKKINDA SIKÇA SORULAR SORULAR

Soru: Tecilimi bozdurdum. Bedelliden faydalanabilir miyim?

2018 yılı bedelli askerlik her ne kadar meclisten geçmiş olsa da detayları henüz açıklanmamıştır. Bu nedenle eğer teslim tarihinizden önce detaylar açıklanmaz ise bedelliden faydalanamayabilirsiniz. Bu konuda daha detaylı bilgi almak için askerlik şubenize başvurmanız gerekmektedir.

Soru: Bedelli askerlik yapabilmek için ödenmesi gereken miktar nedir?

Askerliğinizi bedelli olarak yapabilmeniz için ilgili kuruma ödemeniz gereken miktar 15,000 liradır. 2011 yılında çıkan yasa ile istenildiği taktirde bu miktarın yarısı peşin, diğer yarısı ilk ödemeyi takip eden 6 aylık süre içerisinde yapılabiliyordu. 2018 yılında ise ödeme ile ilgili detaylar henüz açıklanmış değil. Açıklanır açıklanmaz buradan sizinle paylaşacağız.

Soru: Bedelli askerlik başvurusu nereye yapılır?

Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde yaşıyorsanız bedelli askerlik başvurunuzu askerlik şubelerine, ülke dışında iseniz konsolosluklara şahsen yapmanız gerekir. Bedelli askerlik başvurusu vekaletle veya posta ile yapma şansınız yok. Şahsen yapmalısınız. Başvuru yapan kişiye ödemesi gereken tutar ve ödemenin yapılacağı banka bilgilerini barındıran bir belge verilir. Bedelli askerlik yapmak isteyen kişi bu belge ile beraber bankaya gidip ödemeyi gerçekleştirir. Ödemenin yapıldığına dair bir asıl olmak üzere toplam üç nüsha dekontu, bedelli askerlik başvurusunu yaptığı yere götürür.

Soru: Bedelli askerlik ödemesi zamanında yapılmazsa ne olur?

Kişinin bedelli askerlik yapabilmesi için gereken şartları taşımadığı anlaşılırsa, kişi ödeme yapmaktan vazgeçerse veya ilgili ödeme zamanında yapılmazsa bu kişi bedelli askerlik kapsamının dışına alınır. Bedelli askerlik kapsamı dışına alınan kişi önceden yapmış olduğu ödemeyi alabilmek için dilekçe ile başvuru yapmalıdır. Geri ödeme başvurusu, ödeme yaptıktan itibaren 6 ay içerisinde yapılmalıdır.

Soru: Geri ödeme başvurusu yapan kişiler, ödedikleri parayı ne zaman geri alabilir?

Geri ödeme başvurusu talebi askerlik şubesi tarafından 90 gün içerisinde incelenir. İnceleme sonucu durum olumlu çıkarsa kişinin dosyaları bakanlığa iletilir. İlgili bedel bakanlık tarafından 1 ay içerisinde kişinin geri ödeme başvurusu içerisinde belirttiği hesaba yapılır.

 

 

2018 Bedelli askerlik ödemeleri ne zaman başlayacak? Son ödeme tarihi ne zaman? ile ilgili etiketler 2018 Bedelli askerlik ödemeleri ne zaman başlıyor
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.