2018 bedelli askerlik kredisi veren bankalar hangileri? Kredi şartları nedir? İşte faiz oranları!

Hem siyaset çevrelerinin hem de sivil toplumun bedelli askerlik çıkması konusundaki görüş ve talepleri son dönemde gündemin üst sıralarında yer alıyor. Bedelli askerliğin çıkması halinde kaynak yaratmak isteyen vatandaşlar şimdiden araştırmalara başladı. 2018 bedelli askerlik kredisi veren bankalar hangileri? Kredi şartları nedir? İşte faiz oranları...

Bir süredir yeniden gündemi meşgul eden bedelli askerlik konusunda son gelen duyumlar bu sonbaharda çıkacağı yönünde... AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Genelkurmay Başkanlığı'nın talebinin 300 bin olmasına karşın 5 milyon gencin askerlik için beklediğine dikkat çekerek, bu konuda daha kalıcı bir çözümün gerekli olduğunu açıklamıştı. ORC Araştırma Şirketi sahibi Murat Pösteki ise bedelli askerlik için yaş sınırı ve ücret konusunda paylaşımı ile dikkat çekmişti. Sinyallerinin verildiği bedelli askerlik için araştırma yapan vatandaşlar, bankaların bu konudaki kredi çalışmalarını da araştırdı. 2018 bedelli askerlik kredisi veren bankalar hangileri? Kredi şartları nedir? İşte faiz oranları! Ayrıntılı bilgileri sizin için bir araya getirdik.

2018 bedelli askerlik kredisi veren bankalar hangileri? Kredi şartları nedir? İşte faiz oranları!


BEDELLİ ASKERLİK KREDİSİ VEREN BANKALAR

Ziraat Bankası Bedelli Askerlik Kredisi
Bedelli askerlik yapmak için kredi kullanacak adayların birçoğu devlet bankası olması sebebiyle Ziraat Bankası’nı tercih etmektedir. İhtiyaç kredisi kapsamında yer alan bir kredi türü olan bedelli askerlik kredisi, Ziraat Bankası tarafından %1.67 faiz oranları ile sunulmaktadır. Ziraat Bankası’nın bu kredi konusundaki en büyük avantajı ise kredi ödemelerinin 3 ay sonra başlayacak olmasıdır.

Burgan Bank Bedelli Askerlik Kredisi
Burgan Bank bedelli askerlik kredisi taksit ödemeleri, 12 ay vade seçildiğinde ayda 1908 TL (en düşük ödeme tutarı) denk gelmemektedir. Toplamda 22.901 TL geri ödemesi bulunan kredinin aylık faiz oranı %1.79 olarak belirlenmiştir. Masraf tutarı ise bu krediye özel yoktur. 48 Aya kadar vade imkanı sunulmaktadır.

Denizbank Bedelli Askerlik Kredisi
Denizbank bedelli askerlik kredisi toplam geri ödemesi 12 ay için 23.391,25 TL’dir. Aylık 1949,27 TL gelen taksitlerin yanı sıra 105 lira masrafı ve aylık kredi faiz oranı %2,08 denk gelen maliyet oranı bulunmaktadır. 48 aya kadar vade imkanı bulunmaktadır. Banka, onaylanan kredinin kullanımı için son kararı verme, kefil ve ek belge isteme, faiz oranını değiştirme hakkına sahiptir. Ayrıntılı bilgi için tüm DenizBank şubelerine ve 444 0 800 AçıkDeniz Telefon Bankacılığına başvurabilirsiniz. Başvurunuzu hemen yapmak için BEDELLİ yazıp TC Kimlik Numaranızı 3280’e mesaj atabilirsiniz.

Başvuru için gerekli belgeler
Nüfus cüzdanı aslı ve fotokopisi
Gelir belgesi ( maaş bodrosu, maaş yazısı ile başvuranlar için ilave olarak şirketin imza sirküleri, diplomalı serbest meslek sahipleri için 3 yıllık matrahlı vergi levhası)
Yerleşim belgesi veya son aya ait resmi fatura örneği
Bedelli askerliğe başvuru yapıldığını gösteren belge

İNG Bank Bedelli Askerlik Kredisi
ING Bank bedelli askerlik kredisi masraf tutarı 100 lira, aylık maliyet oranı ise %1,69’dir. 12 ay vade seçeneği için taksit ödemesi yine 1.894 TL, toplam kredi geri ödeme tutarı ise 22.733,40TL’dır. 48 aya kadar vade yapılıyor.* Bedelli askerlik başvurduğunu gösteren belge isteniyor

QNB Finansbank bedelli askerlik kredisi
* 1-12 ay vadede faiz oranı: % 1,68
* 13-36 ay vadede faiz oranı: % 1,68
* Kredi Tahsis Ücreti: Tahsis ücreti kredi tutarının binde 5
* Bedelli askerlik başvurduğunu gösteren belge isteniyor

Akbank bedelli askerlik kredisi
* Faiz oranı: % 1,97
* Vade: 48 ay
* Kredi Tahsis Ücreti: Alınmıyor
* 3 ay ertelemek mümkün
* Ek bir belge talep edilmiyor
* Asker adayının ailesi veya yakınları da başvurabiliyor

Türk Ekonomi Bankası (TEB) bedelli askerlik kredisi
* Faiz oranı: % 2,09
* Vade: 48 ay
* 3 ay ertelemek isteyenler için faiz oranı % 1,05
* Kredi Tahsis Ücreti: Tahsis ücreti kredi tutarının binde 5’i

 AK PARTİ'DEN KRİTİK BEDELLİ AÇIKLAMASI
AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, katıldığı canlı yayında bedelli askerlik düzenlemesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Turan, "Bedelli askerlik bizim savunduğumuz, istediğimiz bir yaklaşım. Hatta bedelli askerliği biz eski yıllardaki gibi 'bedelli' ifadesiyle doğru bulmuyoruz. Diyoruz ki gençlerin sorunları var. Bunların çözümü için adım atmamız lazım. 5 milyondan fazla askerlik bekleyen gençten bahsediliyor, bu çok büyük bir sayı. Oysa Genelkurmay'ımızın talep ettiği 300 binlerde. Yıllık 300 bin olan talebin karşısında 5 milyon insan var. Bu çok büyük bir problem. Bu problemin çözümü için de adım atmak istiyoruz. Ama bunun böyle anlık olarak 'yarın yapıyoruz' diye değil. Daha kalıcı olabilir, daha makul fiyatlarla, daha makul çalışmalarla değerlendirilebilir. Sadece 'para verdim askerlik yaptım' değil de daha kalıcı bir iş yapmamız lazım. Bakınız 3-4 yıldan beri, standart askerimiz operasyona gitmiyor. Er gitmiyor. Bir anlamda profesyonel askerliğe geçiş yapıldı, kısmen de olsa. Artık uzmanlarımız, astsubaylarımız, subaylarımız operasyonlarda görev alıyor. Sadece 3-5 aylık askerler gitmiyorlar operasyona. Şimdi diyoruz ki, madem profesyonel askerliğe geçiyoruz, o zaman bunun bir adım ötesini yapalım. Ülkede askerlikle ilgili sorun yaşayan gençler olmasın istiyoruz. Askerlik bizim ortak değerimiz. Tabi ki savunmayı öğreneceğiz, yardımcı olacağız. Ama sadece uzun yıllar doktorluk, avukatlık yapan insanların 'hadi bakalım git askerlik yap' dememizdeki zorluğu herkes yaşıyor. O yüzden bedelliyi anlık değil, kalıcı yapısal bir sorun olarak ele alalım ve çözelim istiyoruz" diye konuştu.

PÖSTEKİ'DEN HEYECANLANDIRAN PAYLAŞIM

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) 600 milletvekili yemin ederek göreve başladı. Yeni dönem için vekillerin yemin etmesinin ardından gözler bugün kabinenin açıklanmasına çevrildi. Kulislerde kabinenin açıklanmasıyla ilk işin OHAL'in kaldırılması olacağı ardında bedelli askerliğin gündeme geleceği ifade ediliyor. Herkes bu sorulara yanıt ararken ORC Araştırma Şirketi sahibi Mehmet Murat Pösteki'den bedelli askerlik için bekleyenleri heyecanlandıran bir paylaşım geldi. Kişisel sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Pösteki, "Bedelliden, 94 lülerin de faydalanmasi, rakaminda 10 bin civarlari olmasi ve tatilden önce çıkması icin elimizden geleni yapiyoruz. Buna odaklanin gencler!" ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN VE YILDIRIM'DAN AÇIKLAMA
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni hükümetin ilk işlerinden birinin bedelli askerlik olacağını söylemişti. Binali Yıldırım, 5 milyon gencin askerlik yapabilecek çağlarda olduğunu bu sayının da TSK için fazla olduğunu söylemişti.

Hükümet ilk olarak yaşı 28 olarak belirlemişti. Beklenti 5 buçuk milyon gibi bir rakama çıkınca yaş 28'den 26'ya indirildi. Ancak kamuoyunda yaşın 25'e indirilmesi yönünde yoğun bir baskı var. Kesin karar ise ekim ayında belli olacak.

EN SON BEDELLİ ASKERLİK NE ZAMAN ÇIKTI?
Bedelli askerlik ülkemizde en son 2014 yılında hayata geçirilmiştir. İlk olarak 35.000 TL ödeme miktarı ile gündeme gelen bedelli askerlik uygulaması, daha sonra yapılan çalışma ve görüşmeler ile 18.000 TL'ye düşürülmüştür. Yaş sınırında da yapılan değişiklikler ile daha fazla insanın faydalanması mümkün olmuştur. Daha önce de 2011’de bedelli askerlik çıkmış ve bedel 30 bin lira olarak belirlenmişti.

Askerlik çağına gelen ancak çeşitli sebepler dolayısıyla bu görevi ifa etmede sorun yaşayan vatandaşlar için çıkartılan bedelli askerlikten, bu güne kadar yaklaşık 400 bin kişi faydalandı. İlk olarak 1987 yılında çıkartılan bedelli askerlik imkanından 18 bin 433 kişi faydalanırken, bu tarihten yaklaşık 5 yıl sonra, 1992 yılında yeniden gündeme gelen bedelli askerlik başvurularından ise 35 bin 111 kişi faydalandı.

Bu rakam 1999 yılında 72 bin 290, 2011 yılında 69 bin 073, en son 2014 yılında çıkartılan bedelli askerlik uygulamasında ise 203 bin 824 kişi bedelli askerlik uygulamasına dahil olmuştur. 2011 yılında gerçekleştirilen başvurulardan, 30 yaşından gün alan ve 30 bin TL tutar ödeyenler faydalanırken, 2014 yılında başvuruya açılan uygulamada ise 1 Ocak 1988 ve önceki tarihlerde doğan ve 18 bin TL ödeme şansı elde edenler faydalanabildi.

Bu bilgiler ele alındığında bedelli askerliğin 1 Ocak 1992 ve önceki tarihlerde doğan vatandaşlara isabet edeceği öngörülebilir.

BEDELLİ ASKERLİK NEDİR?
Bedelli askerlik, Türkiye'de Osmanlı döneminden bu yana aralıklarla zorunlu askerlik'e alternatif olarak süre kısalması karşılığı nakit bedel ödenmesi mantığına dayanan bir uygulamadır. Uygulamanın dayandırıldığı gerekçeler ordunun ve devletin maddi ihtiyaçları ve bireylerin işlerini kaybetmemeleridir. Uygulamanın Anayasa Mahkemesi tarafından eşitlik ilkesini ihlal etmediğine karar kılınmıştır.


18 yaş ve üzeri erkek Türk vatandaşlarından yurt dışında en az 3 yıl çalışmış olanların 21 günlük süre ile vatani hizmetlerini görmelerine olanak veren bedelli askerlik günümüzde geçerlidir, buna aynı zamanda "dahte" dövizle askerlik hizmetine tabi erler ismi de verilir.

Diğer şekli ise geçici olarak Türkiye'de ikamet etmekte olanlara sağlanan olanaktır. Bu durumdaki askerlik süresi ise 21 gün olarak tespit edilmiştir. Cumhuriyet tarihinde 10 kez uygulanmıştır. En son uygulamalar, 1987, 1992, ve 1999 yıllarında yapılmıştır. 1999 yılındaki uygulamanın sebebi 17 Ağustos 1999'daki Gölcük depreminden sonra ülke ekonomisine katkı amacı taşımıştır. 2011 yılında uygulanan bedelli askerlikte, 30 yaşından gün alan ve 30.000 TL tutar ödeyen kişiler askerlik vazifesini yapmış sayılmışlardır. Yasa çerçevesinde adaylar 21 günlük temel askeri eğitimden de muaf tutulmuşlardır. 2 Aralık 2014 tarihinde Başbakan Ahmet Davutoğlu, 31 Aralık 1987 ve önceki tarihlerde doğanların 18.000 TL karşılığında bedelli askerlikten faydalanabileceklerini belirtmiştir. Bu açıklamadan kısa bir süre sonra toplanan Bedelli Askerlik Komisyonu, bedelli askerlikten 1 Ocak 1988 ve önceki tarihlerde doğanların yine 18.000 TL karşılığında yararlanabileceğini belirten bir karar almıştır. Bu kararın 2 Ocak 1988 ve sonraki tarihlerde doğanlara hak ihlali oluşturduğunu düşünen askerlik yükümlüleri, kararı Ocak 2015'te Anayasa Mahkemesine taşımıştır.

NASIL BEDELLİ ASKERLİK YAPILIR?
Bedelli askerlik yapabilmenin 2 şartı vardır bunlar;

1- Dönemlik çıkartılan bedelli askerlik yasaları
2- DAHTE (Anlamı dövizle askerlik hizmetine tabi olan erler) 3 sene yurt dışında çalışma şartı

2018 bedelli askerlik kredisi veren bankalar hangileri? Kredi şartları nedir? İşte faiz oranları! ile ilgili etiketler 2018 bedelli askerlik kredisi bankalar kredi şartları neler faiz oranları
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.