2017 KPSS soru ve cevapları ne zaman yayınlanacak? KPSS'de Kıbrıs ve 15 Temmuz soruları...

2017 KPSS ilk gün oturumları tamamlandı. 2017 KPSS soru ve cevapları ne zaman yayınlanacak? Memur olma beklentisnde olan binlerce adayın katıldığı 2017 KPSS 27-28 Mayıs'ta üç oturumla yapılacak alan sınavlarıyla devam edecek. KPSS'de en dikkat çeken sorular ise Kıbrıs ve 15 Temmuz soruları oldu. Peki KPSS soru ve cevapları açıklandı mı? 2017 KPSS soru ve cevapları ne zaman yayınlanacak?

2017 KPSS'nin ilk gün oturumları sona erdi. Sınava katılanların gündemine 2017 KPSS soru ve cevapları ne zaman yayınlanacak? sorusunun yanıtı var. KPSS, 27-28 Mayıs'ta üç oturumla yapılacak alan sınavlarıyla devam edecek. 2017 KPSS'de bu gün yapılan en dikkat çeken sorular ise Kıbrıs ve 15 Temmuz soruları oldu. Peki 2017 KPSS soru ve cevapları ne zaman yayınlanacak? İşte 2017 KPSS soru ve cevapları ile ilgili tüm detaylar...

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) gerçekleştirilen KPSS sınavının sabah oturumunda adaylara, genel yetenek ve genel kültür testlerindeki 120 soruyu cevaplamaları için 130 dakika verildi.

Bu oturum 12.10'da sona erdi. Saat 14.30'da başlayan oturumda ise adaylara eğitim bilimlerinden 80 soruyu yanıtlamaları için 100 dakika süre tanındı.

kpss-ye-girecekler-dikkat-yarin-basvuru-icin-8721533_x_9894_o

KPSS ALAN SINAVLARI NE ZAMAN?

Bugün gerçekleştirilenler ile KPSS'nin ilk günkü oturumları sona erdi. KPSS, 27 Mayıs Cumartesi ve 28 Mayıs Pazar günü gerçekleştirilecek üç oturumla yapılacak alan sınavlarıyla devam edecek.

27 Mayıs Cumartesi günü Sabah 10.00'da başlayacak sınavda adaylara kamu yönetimi, uluslararası ilişkiler, çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkilerinden 40'ar soru sorularak ve her bir test için 50'şer dakika verilecek.

Öğleden sonra 14.30'da başlayacak oturumda adaylara hukuk, iktisat, maliye derslerinden 40'ar soru sorularak, her bir dersin sınavının 50 dakikada cevaplandırılması istenecek.

Pazar günü sabah oturumunda ise adaylara işletme, muhasebe ve istatistikten 40'ar soru yöneltilecek.

1501992_4d058c2f864f6f99c5024f298284b724

KPSS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

21 Mayıs ve 27-28 Mayıs'ta gerçekleştirilecek olan KPSS A Grubu Öğretmenlik ve Alan Bilgisi sınavlarının sonuçları 16 Haziran 2017'de ÖSYM'nin resmi internet sayfası üzerinden erişime açılacak. Adaylar sonuç açıklama sistemi üzerinden sonuçlarını sorgulayabilecekler.

KPSS SORULARI VE CEVAPLARI NE ZAMAN YAYINLANACAK?

KPSS soruları ve cevaplarının sınavların sona ermesinin ardından birkaç gün içerisinde erişime açılması bekleniyor.

MANTIK SORULARI ZORLADI

2017 KPSS Genel Kültür-Genel Yetenek ve Eğitim Bilimleri sınav soruları ve cevapları ÖSYM AİS sayfasında ne zaman açıklanacak? Sınava girenler Türkçenin “mantık” sorusunda zorlandığı görülürken, Tarihte 3 tane “öncüllü sorular”ın çıkması dikkat çekti. Matematik’te problemlerin “karmaşık sistem” içerisinde olduğu gözlemlendi. Sınava girenler özellikle Vatandaşlık sınavındaki sorular üzerinden hareket etti. En dikkat çeken soru ise 15 Temmuz Darbe Girişimi üzerine sorulan soru oldu. Sınavda “kısa cevaplı ve açık uçlu sorular”ın olmaması dikkat çekti.
Bugün Türkiye genelinde Genel Yetenek-Genel Kültür sınavı yapıldı. Sınava girenler “bilgi” üzerine sınavın yapıldığını söylediler. Sınavda “mantık soruları” az çıkarken, Tarih ve Coğrafya sınavlarında bilgi üzerine çıkan sorular dikkat çekti. Özellikle Coğrafya sınavında iki grafikli soru salt bilgi üzerine kurulu oldu. Sorular ve cevaplar ne zaman açıklanacak?

Sınavın ardından en çok aranan soru Vatandaşlık sınavında çıkan “15 Temmuz Darbe Girişimi” sorusu oldu. Darbe girişiminden sonra “Kahraman” olan ilçe hangisidir sorusunun cevabı “Kahraman Kazan” ilçesi.

Vatandaşlık sınavında dikkat çeken bir soruda “Kıbrıs Harekatı” sırasında Türkiye Cumhuriyeti Başbakanın kim olduğu sorusuydu. Sorunun cevabı: Bülent Ecevit!

Çernobil faciası hangi ülkende yaşanmıştır sorusunun cevabı “Ukrayna”

Türkçede “yazım yanlışı” olarak bir soru dikkat çekti: Aksesuvar, obje, stratejik, arkeolog kelimelerinde hangisi yanlış yazılmıştır sorusunun cevabı: Aksesuvar. (Doğrusu aksesuar)

KPSS-basvuru-tarihi-ne-zaman_1

SORULAR VE CEVAPLAR NE ZAMAN YAYINLANACAK?

Eğitim Bilimleri sınavından sonra kurum, Genel Yetenek ve Genel Kültür, Eğitim Bilimleri sorularını kendi sitesinden açıklanması bekleniyor. Sorular yayınlanır yayınlanmaz haber içeriğimizde yer alacaktır.

2017 KPSS soru ve cevapları ne zaman yayınlanacak? KPSS'de Kıbrıs ve 15 Temmuz soruları... ile ilgili etiketler KPSS Kıbrıs 15 Temmuz 2017 kpss kpss soruları 017 kpss soru ve cevapları kpss sınav
GÜNÜN VİDEOSU

Hükümet, kamuda tasarruf tedbirlerinin ilk adımını attı! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler

Kamuda tasarrufun ilk adımı atıldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında katıldığı programlara, makam aracı yoğunluğunun önüne geçmek için otobüsle gitti.