2016'da kazananı bilmişti! İşte son tahmini

ABD'de mevcut Başkan Donald Trump ile Demokratların adayı Joe Biden arasında geçen başkanlık seçimine saatler kaldı. Hillary Clinton ile Trump'ın yarıştığı bir önceki seçimi bir tek Trafalgar Grubu bilmişti. Diğer tüm anketlerde Clinton seçimi kazanıyordu. Hatta bazılarına göre fark atıyordu. Ne var ki, Trafalgar'ın dediği gibi seçimi Trump kazanmıştı. Grup seçime saatler kala son anket sonuçlarını açıkladı. İşte Trafalgar Grubuna göre seçimi kazanmaya yakın olan isim.

ABD'de başkanlık seçimlerine artık sadece saatler kaldı. Cumhuriyetçi Başkan Donald Trump ile Demokrat Başkan Adayı Joe Biden son düzlüğe nefes nefese girmiş durumda. Gözler ise son anketlerde. 

Bundan bir önceki seçimde yani 2016'da tüm anket şirketleri dönemin Demokrat adayı Hillary Clinton'ın zaferine kesin gözüyle bakıyordu. Trump'ın seçimi kazanacağını söyleyen ve tahmini tutan tek şirket ise Trafalgar Grubu'ydu. Şirket 2020 seçileri için son bir anket daha yayımladı.

Yeni ankette, yapılan genel anketlerin aksine Trump'ın özellikle kritik eyaletlerde önde olması dikkat çekti. Ankette Trump'ın, seçimlerden zaferle çıkma şansının hala olduğu belirtildi.

Trafalgar anketine göre Trump, Florida'da 2,7, Pennsylvania'da 0,8, Michigan'da 2,5, Kuzey Carolina'da 2,1 ve Arizona'da 2,5 puan farkla Biden'ın önünde görünüyor.

Trafalgar, diğer iki önemli eyalet olan Wisconsin'de 1,3 puan ve Minnesota'da 3,2 puan olmak üzere Biden'ın, Trump'ın önünde göründüğünü belirtiyor.

TRUMP'TAN SAHTE ANKET VURGUSU

Öte yandan Trump,  yapılacak seçimle ilgili 'sahte anketlere' güvenilmemesi gerektiğini söylemiş ve bu 'yalan anketlere' rağmen kazanacağını söylemişti.

ABD Başkanı, "Sahte anketlere rağmen kazanacağız. Gerçek anketlere göre her şehirde iyi durumdayız" demişti.

ABD'de seçmenler, esas olarak destekledikleri partinin delegelerine oy kullanıyor.

"Delegeler Kurulu" adı verilen bu sistemde her eyalete farklı ağırlıklarla dağıtılmış toplam 538 delege bulunuyor. Bu sayının yarıdan 1 fazlasına yani 270 delegeye ulaşan aday ise Başkan oluyor.

Burada toplamda daha fazla oy alan değil, daha fazla delege sayısına ulaşan kişinin başkan olması, eyaletler arasındaki dengenin gözetildiği Amerikan siyasal sisteminin dikkat çekici özelliklerinden biri olarak görülüyor.

Bu sistemde, seçimin kaderini ise Cumhuriyetçi ile Demokratlar arasında gidip geldikleri için "salıncak" olarak adlandırılan eyaletler belirliyor.

Başkanlık için ulaşılması gereken toplam 270 delege sayısının 101'ini teşkil eden 6 salıncak eyalette 2020 seçimlerinde en önemli iki eyalet olaraksa Pennsylvania ve Florida öne çıkıyor.

2016'da kazananı bilmişti! İşte son tahmini ile ilgili etiketler seçim ABD Donald Trump Anket Hillary Clinton Joe Biden trafalgar grup
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.