2008 krizini bilmişti... Kriz kahininden çarpıcı piyasa yorumu!

2008 finansal krizini tahmin ederek pozisyon almasıyla adını duyuran ABD'li ünlü yatırımcı Michael Burry, son yaptığı açıklamada dikkatleri üzerine çekti. Burry, Twitter'dan yaptığı paylaşımda küresel piyasalarda uzun zaman yer eden endişeli ortama yeni bir katkı sundu.

Scion Asset Management Kurucusu olan Michael Burry, 2008 finansal krizini bildiği için krizin simgesi haline gelmişti.

Burry Twitter'dan yaptığı paylaşımda "2008'de dediğim gibi bu bir uçak kazasını izlemek gibi. Acıtıyor, hiç eğlenceli değil ve ben gülümsemiyorum" dedi.

Burry'nin paylaşımında tam olarak ne ifade etmediği bilinmese de, bir süredir piyasalardaki endişeli ortamı alevlendirdiği belirtildi.

ABD'NİN VERİLERİ SONRASI AÇIKLADI

Bloomberg HT'de yer alan habere göre, Burry'nin yorumu ABD'nin Nisan ayına ilişkin konut verileri sonrasında geldi.

ABD Ticaret Bakanlığı'nın verilerine göre yeni konut satışları Nisan'da yıllıklandırılmış bazda yüzde 16,6 düşerek 591 bine geriledi.

Bu, Nisan 2020'den beri görülen en düşük seviye olarak kayda geçti. Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin medyan tahmini 749 bindi.

 

Mart ayı verisi de 763 binden 709 bine revize edildi.

Ortalama konut fiyatları yıllık yüzde 19.6 artarak 450 bin 600 dolarla rekor seviyeye çıktı. Rekor yüksek seyreden fiyatlar ve kredi faizlerindeki artış hanehalkının alım gücünü düşürüyor.

Yeni konut satışları toplam pazarın yaklaşık yüzde 10'unu oluşturuyor.

Nisan ayında 2. el konut satışları da Haziran 2020'den beri en düşük seviyeye gerilemişti.

 

2008 krizini bilmişti... Kriz kahininden çarpıcı piyasa yorumu! ile ilgili etiketler ABD Michael Burry kriz
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.