2001 krizinin perde arkası! Türker: Türker'den tarihi açıklama: IMF İkinci Başkanı Fisher, Merkez Bankası'na talimat verdi

Tarafsız Bölge'ye katılan Ekonomiden Sorumlu eski bakan Masum Türker, 2001 Anayasa kitapçığı krizinin perde arkasını anlattı. Türker, IMF Başkan Yardımcısı Stanley Fischer'ın, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'na, "Halk Bankası'na para vermeyin" diye emir verdiğini açıkladı.

Ahmet Hakan'ın yönetimindeki Tarafsız Bölge'ye katılan Ekonomiden Sorumlu eski bakan Masum Türker, 2001 Anayasa kitapçığı krizinin perde arkasını anlattı.

Döviz kurundaki dalgalanmaların konuşulduğu programda, Türk ekonomisindeki en büyük krizlerden olan ve Anayasa kitapçığı fırlatılmasıyla başlandığı lanse edilen 2001 krizi de ele alındı.

O dönemde hükümette olan Ekonomiden Sorumlu eski bakan Masum Türker, krizin nasıl başladığını anlatırken, IMF Başkan Yardımcısı Stanley Fischer'ın, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'na, "Halk Bankası'na para vermeyin" diye emir verdiğini açıkladı.

Türker, Fischer'in emriyle Halk Bankası'na para verilmediğini, bankanın yarım gün için ihtiyacı olan parayı diğer bankalardan yüzde 7500 faizle aldığını ve ekonomik krizin böyle başladığını belirtti.

Masum Türker ayrıca, bu müdahale ile başlayan ekonomik krizin, "Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in, Başbakan Bülent Ecevit'e Anayasa kitapçığı fırlatılmasına" indirgenmesinin yanlış olduğunu kaydetti.

2001 krizinin perde arkası! Türker: Türker'den tarihi açıklama: IMF İkinci Başkanı Fisher, Merkez Bankası'na talimat verdi ile ilgili etiketler IMF Merkez Bankası masum türker 2001 krizi Stanley Fischer tarafsız bölge
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.