20 Yaş sınırı kalktı mı? 20 Yaş altı sokağa çıkma yasağına saat güncellemesi geldi

20 yaş sınırı kalktı mı merak ediliyor. Koronavirüs önlemleriyle birlikye 20 yaş altı ve 65 yaş üstüne sokağa çıkma yasağı getirilmişti. Daha sonra her iki grup içinde yer alan bazı kesimlere toplu taşıma uygulaması getirilmişti. Peki 20 yaş altına sınır kalktı mı?

20 yaş sınırı kalktı mı merak ediliyor. Koronavirüs salgını dolayısıyla 20 yaş altı ve 65 yaş üstüne sokağa çıkma yasağı gelmiş daha sonra güncellenerek bazı kesimlere toplu taşıma ve sokağa çıkma yasağında belirli saatlerde çıkma olanağı verilmişti.

20 YAŞ SINIRI KALKTI MI?

20 yaş altı için uygulanan sokağa çıkma yasağı devam ediyor. 20 yaş altı sokağa çıkma saatleri belli saatler arasında geçerli. 20 yaş altı bireylerin sokağa çıkma kısıtlaması ne zaman sona erecek merak ediliyor. Henüz resmi bir değişiklik yapılmadı. Sokağa çıkma kısıtlaması ile ilgili değişikliklerin koronavirüs vaka sayılarında düşüş yaşanması halinde düzenleneceği tahmin ediliyor.

20 YAŞ ALTI SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI SAATLERİ

1 Ocak 2001 ve sonrasında doğan 20 yaş altı bireyler gün içerisinde 13.00-16.00 saatlerinde sokağa çıkabilecek. Bu saatler dışında belirtilen yaş gruplarındaki vatandaşların sokağa çıkmaları kısıtlandı. Uygulama tüm iller için geçerli.

İSTANBUL'DA YENİ TOPLU TAŞIMA KARARI

Öte yandan İstanbul Valiliği, kovid-19 önlemleri kapsamında 15 Ocak 2021’den itibaren 65 yaş üstü ve 20 yaş altı tüm vatandaşların toplu taşıma kullanımına yasak getirmişti. Yasak uyarınca 20 yaş altı bireyler İstanbulkartları’yla toplu taşıma araçlarını kullanamıyordu.

Ancak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Belbim AŞ Genel Müdürü Yücel Karadeniz, İstanbul Valiliği ile yapılan istişareler sonrası 20 yaş altı toplu taşıma yasağı sınırının 12 yaşa indirildiğini açıkladı. Karadeniz, kararın 8.ve 12. sınıf öğrencileri ile sporcu gençler için esnetildiğini belirterek, “Şu an ki uygulamada sadece 12 yaşın altındakilerin toplu taşımayı kullanması engelleniyor” dedi.

 

20 Yaş sınırı kalktı mı? 20 Yaş altı sokağa çıkma yasağına saat güncellemesi geldi ile ilgili etiketler Koronavirüs 20 yaş altı sokağa çıkma yasağı
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.