20 yaş altına toplu taşıma yasak mı? 65 yaş üstü Metro, Marmaray, İETT, tramvaya binebilecek mi?

İstanbul’da 20 yaş altı ve 65 yaş üstü vatandaşlar için toplu taşıma kararı geldi. İstanbulkart HES kodu uygulaması ile koronavirüs tedbirleri kapsamında 15 Ocak tarihinden itibaren 20 yaş altı ve 65 yaş üstü vatandaşların Metro, Marmaray, İETT, Tramvayları kullanıp kullanmayacakları merak konusu oldu.

65 yaş üstü ve 20 yaş altı vatandaşların 18 Kasım 2020 tarihli ve 19161 sayılı genelge doğrultusunda belirlenen saatler içerisinde İstanbul’da şehir içi toplu ulaşım araçlarında kısıtlanma uygulanıyordu. Geçtiğimiz günler içerisinde İstanbulkart sosyal medya hesabı üzerinden konu hakkında bir açıklamada da bulunuldu.

Yapılan açıklamada, ''İstanbul Valiliği Hıfzıssıhha kararına göre Covid-19 önlemleri kapsamında 15 Ocak 2021'den itibaren 65 yaş üstü ve 20 yaş altı tüm vatandaşlarımızın toplu taşıma kullanımı engellenmiştir. Anlayışınız için teşekkür ederiz.” yanıtı geldi.

20 yaş altına toplu taşıma yasak mı? 65 yaş üstü Metro, Marmaray, İETT, tramvaya binebilecek mi?

15 Ocak tarihinden itibaren HES kodu eşleşmesi yapmamış olan İstanbulkart kullanıcılarının toplu taşımadan faydalanamayacakları ve Metro, Marmaray, İETT, Tramvaylara binemeyeceği ifade edildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Hayat Eve Sığar (HES) kodu kullanımının zorunlu hale getirilmesinin hemen ardından İstanbulkartlar ile HES kodlarının eşleştirilmesi uygulaması ön planda yer almıştı.

20 yaş altına toplu taşıma yasak mı? 65 yaş üstü Metro, Marmaray, İETT, tramvaya binebilecek mi? ile ilgili etiketler 20 yaş altı 65 yaş üstü toplu taşıma istanbulkart
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.