20 yaş altı sokağa çıkma yasağı ne zaman bitiyor?

20 yaş altı ve 65 yaş üstü vatandaşlar sokağa çıkma yasağının ne zaman sona ereceğini merak eder oldular. Cumhurbaşkanı Erdoğan Mart ayı itibarıyla kısıtlamaların kademeli olarak kaldırılacağını müjdelerken vatandaşlarda bu uygulamanın ne zaman yürürlüğüne gireceğini araştırmakta…

65 yaş üstü ve 20 yaş altı sokağa çıkma yasağı uygulaması koronavirüs salgınından artan vakalarla birlikte geçtiğimiz aylarda başlamıştı. Geçtiğimiz sene Kasım ayında İçişleri Bakanlığı'nca yayımlanan genelge ile bu yaş grubundaki vatandaşlar belirlenen saat aralıkları dışında dışarı çıkamıyordu.

65 yaş üstü ve 20 yaş altı sokağa çıkma yasağı ve diğer tüm yasaklar kademeli olarak yarın itibarıyla kaldırılıyor. Düzenlenecek olan Kabine Toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çok önemli açıklamalara imza atması beklenirken öte yandan normalleşme sürecine dair de detayların açıklanacağı biliniyor. Bu kapsamda yaş grupları üzerinde uygulanan kısıtlamaların da kaldırılması beklentiler arasında yer alıyor.

65 YAŞ ÜSTÜ VE 20 YAŞ ALTI SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI NE ZAMAN BİTİYOR?

İçişleri Bakanlığı, 81 il valiliğine gönderdiği genelge ile 65 yaş ve üzeri ile 20 yaş altına getirilen kısıtlamanın detaylarını paylaştı. Bakanlığın yayınladığı genelgeye göre, 65 yaş ve üzeri vatandaşlar 10.00 ila 13.00 saatleri, 20 yaş altı vatandaşlar, 13.00 ila 16.00 saatleri arasında sokağa çıkabilecek.

20 yaş altı sokağa çıkma yasağı ne zaman bitiyor?

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde geçtiğimiz haftalarda düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından millete seslenen Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni kısıtlamalara ilişkin açıklamalarda bulundu. Erdoğan şunları söyledi;

"Halen 65 yaş üstü için uygulanan belirli saatlerde sokağa çıkma uygulaması, çalışanlar hariç olmak üzere 20 yaş altına da teşmil edilecek. Alışveriş merkezleri, marketler, berber ve kuaförler gibi işletmelerin çalışma süreleri saat 10.00 ile 20.00 arası olarak sınırlanacak. Sinemalar, sektörün talebine de uygun şekilde yılsonuna kadar kapalı kalacak."

İstanbul İl Hıfsızsıhha Kurulunca koronavirüs salgına yönelik yeni bir tedbir daha alındı. Koronavirüs tedbirleri kapmasında alınan yeni karara göre İstanbul'da 20 yaş altı ve 65 yaş üstü vatandaşlar 15 Ocak itibari ile toplu taşıma kullanamayacak.

 

20 yaş altı sokağa çıkma yasağı ne zaman bitiyor? ile ilgili etiketler 20 yaş altı 65 yaş üstü yasak sokağa çıkma yasağı kısıtlama
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.