20 yaş altı sokağa çıkma yasağı kalkıyor mu? 65 yaş üstü yasak ne zaman kalkıyor?

20 yaş altı ve 65 yaş üstü vatandaşların sokağa çıkma yasağının ne zaman sona ereceği merakla araştırılıyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca son açıklamasında kademeli normalleşme müjdesini verdikten sonra diğer yasakların da kalkıp kalkmayacağı dikkatle beklenmekte.

65 yaş ve üzeri kişiler gün içerisinde 10.00-13.00 saatlerinde 1 Ocak 2001 ve sonrasında doğan 20 yaş altı bireyler ise gün içerisinde 13.00-16.00 saatlerinde sokağa çıkabilmekte. 65 yaş üstü ve 20 yaş altı sokağa çıkma yasağının ne zaman biteceği ise şimdiden büyük bir merakla yakından takip edilmekte.

Bartın'da 1 Mart’tan itibaren yüz yüze eğitime geçilmesine, 65 yaş ve üzeri için pazar yeri kısıtlamasının kaldırılmasına karar verilirken İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, İstanbul’un 1 Mart’tan itibaren kısıtlamanın azaltılmasına hazır olduklarını ifade etti.

65 Yaş Üstü ve 20 Yaş Altı Sokağa Çıkma Yasağı Ne Zaman Kalkıyor?

65 yaş üstü ve 20 yaş altı sokağa çıkma yasağının ne zaman biteceği ile ilgili henüz bir açıklama yapılmadı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, "Normalleşme adımlarını titizlikle çalışıyoruz. Yerinde karar dönemi ile kademeli normalleşeceğiz. 1 Mart itibarıyla süreç, belirlenen kriterler çerçevesinde 4 risk seviyesinde valilerimizin başkanlığındaki il hıfzıssıhha kurullarımızla başlayacak." ifadelerini kullandı.

İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, İstanbul’un 1 Mart’tan itibaren kısıtlamanın azaltılmasına hazır olduğunu söyledi.

20 yaş altı sokağa çıkma yasağı kalkıyor mu? 65 yaş üstü yasak ne zaman kalkıyor?

Bartın Valiliği yaptığı yazılı açıklama ile Pandemi İl Koordinasyon Kurulu toplantısında 1 Mart’tan itibaren alınan kararların tavsiye niteliğinde olduğunu bildirdi. Bartın'da 1 Mart’tan itibaren yüz yüze eğitime geçilmesine, 65 yaş ve üzeri için pazar yeri kısıtlamasının kaldırılmasına karar verildi.

Bakan Koca da konuya ilişkin daha önce yaptığı açıklamada, illerin risk durumlarına göre mavi, sarı, turuncu ve kırmızı renklere ayrılacağını ve risk hesaplamalarının da vaka sayılarına göre belirleneceğini söylemişti. Buna göre, yüz binde 10’un altındaki iller (düşük riskli) mavi, yüz binde 11-35 arası (orta riskli) sarı, yüz binde 36-100 arası (yüksek riskli) turuncu ve yüz binde 100’ün üstündeki iller (çok yüksek riskli) kırmızı olarak gösterilecek. İl bazında vaka sayıları haftalık olarak yayınlanacak. Böylece o illerde yaşayanlar, açıklanan vaka sayılarına bakarak kısıtlamaların gevşetilip gevşetilmeyeceğini ya da daha da genişletilip genişletilmeyeceğini önceden görecek. Önlemlerdeki değişikliklere 2 haftalık izleme sonrası karar verilecek.

20 yaş altı sokağa çıkma yasağı kalkıyor mu? 65 yaş üstü yasak ne zaman kalkıyor? ile ilgili etiketler yasak 65 yaş üstü 20 yaş altı sokağa çıkma yasağı
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.