20 yaş altı, 65 yaş üstü toplu taşıma yasak mı? 15 Ocak toplu taşıma kimlere yasak?

20 yaş altı, 65 yaş üstü toplu taşıma yasak mı, 15 Ocak toplu taşıma kimlere yasak olacak sizler için araştırdık. Ulaşımda HES kodu zorunluluğunun ardından yeni bir yasak daha getirileceği sosyal medya ve ilgili kurumların internet sitesinde duyuruldu. 20 yaş altı, 65 yaş üstü toplu taşıma yasak mı, 15 Ocak toplu taşıma kimlere yasak detaylar haberimizde.

20 yaş altı, 65 yaş üstü toplu taşıma yasak mı, 15 Ocak toplu taşıma kimlere yasak vatandaşlar tarafından araştırılıyor. İstanbul’da 15 Ocak’tan itibaren getirilecek olan yasaklara bir yenisi daha eklendi. Koronavirüs vaka sayılarını kontrol altına almak için getirilen ve risk grubundaki kişileri korumaya yönelik çıkarılan yeni kuralı araştırdık.

20 yaş altı, 65 yaş üstü toplu taşıma yasak mı? 15 Ocak toplu taşıma kimlere yasak?

15 Ocak’tan itibaren getirilecek olan toplu taşımada HES kodu zorunluluğunun ardından yapılan yeni açıklama ile 20 yaş altı ve 65 yaş üstü vatandaşların toplu taşıma kullanımı tamamen engellenecek. Risk grubunda bulunan 20 yaş altı ve 65 yaş üstü kişilerin sağlığını tehdit eden Covid-19 nedeni ile getirilen bu yeni karar ile vaka sayılarında düşüş bekleniyor.  Vatandaşlardan anlayış beklediklerini ekleyerek tüm vatandaşların bu kurala uymaya davet edildi.

20 yaş altı, 65 yaş üstü toplu taşıma yasak mı? 15 Ocak toplu taşıma kimlere yasak?

Açıklanan yasakta, tanılı ya da temaslı kişilerin izolasyonda olması gerektiği süreç içerisinde kent içi toplu ulaşım araçlarını kullandığı tespit edilirse, bu kişiler ilgili makamlarla paylaşılacak. Koronavirüsün yayılmaması için  tanılı hastaların, taşıyıcıların veya bu kişilerle temasta olanların toplu ulaşım kullanımı geçici olarak engellenecektir.

Sağlık Bakanlığının oluşturduğu HES uygulaması ya da SMS üzerinden alınan HES kodu ile birlikte kişisel bilgilerini eşleştirmek için "https://kisisellestirme.istanbulkart.istanbul" sitesindeki gerekli alanları doldurarak eşleştirme işlemini tamamlayabilirsiniz.

20 yaş altı, 65 yaş üstü toplu taşıma yasak mı? 15 Ocak toplu taşıma kimlere yasak? ile ilgili etiketler 65 yaş üstü toplu taşıma yasak mı 20 yaş altı toplu taşıma yasak mı 15 Ocak toplu taşıma yasağı
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.