20 Mayıs bugün ne pişirsem? Ramazanın 27. Günü iftar menüsü! Akşama ne pişirsem?

20 Mayıs bugün ne pişirsem? 11 ayın sultanı Ramazan ayının 27. gününde oruç ibadetini yerine getiren vatandaşlar bugün ne pişirsem sorusunu merakla arama motorlarından araştırmaya devam ediyor. En güzel ve en kolay yemek tariflerini sizler için araştırdık. Orucunu lezzetli bir iftar menüsü ile açmak isteyenler için günün çorbası dahilinde birçok yemek tarifi haberimizde yer almaktadır. Peki, 20 Mayıs bugün ne pişirsem? Ramazanın 27. Günü iftar menüsü! Akşama ne pişirsem? Detaylar haberimizde...

20 Mayıs bugün ne pişirsem? Mübarek Ramazan ayının gelmesi ile birçok kişi orucunu tutup akşama hangi yemekleri yapacağını merakla araştırmaya devam ediyor. Farklı seçenekler arayan çoğu kişi için Ramazan ayının 27. gününe özel iftar menülerini sizler için hazırladık. Çorbadan, salataya ve ana yemeğe kadar bütün tarifler haberimizde yer alıyor. İftara hazırlanacak kolay tatlı tarifide sıkça araştırılmaktadır. Peki, 20 Mayıs bugün ne pişirsem? Ramazanın 27. Günü iftar menüsü! Akşama ne pişirsem? Detaylar haberimizde...

Yayla çorbası tarifi: Kesilmeyen nefis yayla çorbası nasıl yapılır ...

RAMAZAN'IN 27. GÜNÜ İFTAR MENÜSÜ!

YAYLA ÇORBASI NASIL YAPILIR?

Malzemeler:

7 su bardağı su
1 fincan pirinç
1 su bardağı yoğurt
1 yumurta
2 kaşık un
Tuz

Üzeri için:

2 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Nane

Suyu tencereye boşaltıp, ocağın altını açın, bu sırada pirinçleri yıkayın. Su biraz ısınınca pirinci ekleyin ve pişmesini beklerken derin bir kasede un, yoğurt ve yumurta üçlüsünü birleştirin. Malzemelerin oda sıcaklığında olması işinizi kolaylaştırır. Karışımı tel çırpıcı ile hızlıca karıştırın ve tencereden sıcak su ekleyin. Bu sırada karıştırmaya devam edin. Pirinç pişince yoğurtlu karışımı tencereye boşaltın. Çorbanın kesilmemesi için en önemli şey su ile yoğurtlu karışımdan birinin soğuk olmaması ve çırpıcı ile sürekli karıştırılmasıdır. Çorbanın altını kısın ara ara karıştırmaya devam edin. Ardından tavada sıvı yağ ile tereyağını eritin üzerine nane dökün ve biraz pişirin. Naneli sosu kaynayan çorbaya dökün 1 dakika daha pişirip altını kapatın. Biraz dinlendikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun...

Fırında köfte nasıl yapılır? - Son Dakika Haberler

FIRINDA KÖFTE PATATES NASIL YAPILIR?

Malzemeler

· 4 adet patates

· 1 adet kuru soğan

1 adet domates

· 1 adet kırmızı biber

Köfte harcı için

· 500 gram az yağlı kıyma

· 1 adet rendelenmiş soğan

· 1 adet yumurta

· 2 yemek kaşığı galeta unu ya da bayat ekmek içi

· 10 dal maydanoz

· 1 çay kaşığı tuz

· 1 çay kaşığı karabiber

· 1 çay kaşığı kimyon

· 1 çay kaşığı yenibahar

Sos için

· 2 yemek kaşığı zeytinyağı ya da ayçiçek yağı

· 1 tatlı kaşığı domates salçası

· 1 tatlı kaşığı biber salçası

· 1 su bardağı sıcak su

· 1 çay kaşığı tuz

Yapılışı;

Fırında köfte patates tarifimiz için soğanları yarım ay şeklinde, domatesleri küp küp ve patatesleri dilimleyerek ayrı bir yere alalım. Patatesleri su dolu bir kapta bekletelim. İçerisindeki çekirdekleri çıkardığımız biberleri de domateslerle eş olacak şekilde doğrayalım ve ardından köftenin harcına koyacağımız maydanozları ince ince kıyalım.

Köfteyi hazırlamak için; kıymamızı derin bir kaba alalım ve içerisine galeta unu, yumurta, maydanoz ve baharatları ekleyelim. Tüm malzemeleri iyice yoğuralım. Hazır olan köfte harcından isteğe göre şekiller hazırlayalım.

Sosu için; yağımızı küçük bir tavada kızdıralım ve domates, biber salçasını ekleyelim. Daha sonra sıcak suyu yavaşça ekleyerek kıvamını açalım. Sosumuza tuz ekleyerek bekleyelim.

Su dolu kabın içerisinden patateslerimizi alalım ve iyice kurutalım. Daha sonra fırın tepsimize yağlı kağıt sererek yarım ay şeklinde doğradığımız soğanlarımızı tepsimizin alt kısmına yayalım, köfte ve patateslerimizi sırasıyla fırın tepsimize dizelim ve son olarak domates ve biberleri ekleyelim. Önceden ısıtılmış fırına atalım ve sosu üzerine gezdirelim. Yaklaşık 45 dakika kadar pişirelim ve isteğe göre servis edelim.

Evde leziz pirinç pilavı tarifi, nasıl yapılır? Pirinç pilavı püf ...

PİRİNÇ PİLAVI NASIL YAPILIR?

MALZEMELERİ:

2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı arpa şehriye
1 su bardağı baldo pirinç
1,5 su bardağı sıcak su ya da tavuk suyu (Sade pirinç pilavı için 1 bardak su kullanılmalı)
1 çay kaşığı tuz

NASIL YAPILIR?

Pirinç pilavı tarifine pirinçleri yıkayarak başlamanızı öneririz. Yıkanan pirinç dinlenirken altı yapıştırmayacak bir tencerede tereyağı ve sıvı yağı eritin. Şehriyeyi süzgeçte sudan geçirin ve kızaran yağda rengi değişine kadar kavurun. (Sade yapacaksanız şehriye kavurma işlemini atlayarak ve suyu malzemeler 'de anlattığımız gibi azaltarak aynı tarif ile sade pirinç pilavı yapabilirsiniz.) Dinlenmiş pirinçlerinizi tencereye koyup üzerine birkaç damla limon sıkın. 1 dakikadan az süre karıştırın. Suyunuzu ekleyin ve ocağın altını kısıp pilav tenceresinin kapağını kapatın. Yaklaşık 10 dakika sonra kapağını kaldırın bir tur karıştırıp suyunu çekmiş mi diye kontrol edin. Suyunu çektiyse altını kapatın ve dinlenmeye alın. Bu sırada soğumaması için bir örtü ile tencereyi sarabilirsiniz. Dinlendikten sonra bir kaseyi kalıp olarak kullanıp derli toplu bir pilav sunabilirsiniz. Afiyet olsun...

Ege salatası tarifi - Salata Tarifleri

EGE SALATASI NASIL YAPILIR?

Yapımı için malzemeler
2 yaprak kaşık marul
Yarım küçük boy kırmızı lahana
4-5 dal maydanoz
3-4 dal dereotu
1 çay bardağı bezelye (haşlanmış ya da konserve)
3-4 adet kornişon turşu
1 dal yeşil soğan
Yarım limonun suyu
2 tatlı kaşığı zeytinyağı
Tuz

Ege salatası tarifi Nasıl yapılır?
Marul, maydanoz, dereotu ve yeşil soğanı iyice yıkayıp iri iri, kırmızı lahanayı incecik doğrayın.

Turşuları da verev dilimleyin.

Bezelye dahil tüm malzemeyi birbirine karıştırıp, üzerlerine limon suyu, zeytinyağı ve tuz gezdirin.

Revani nasıl yapılır? İşte pratik revani tarifi

REVANİ NASIL YAPILIR?

Yapımı için malzemeler
3 adet yumurta
1/3 su bardağı şeker
Yarım su bardağı irmik
1/3 su bardağı yoğurt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı un

Fırını önceden 170 derecede ısıtın.

Derin bir kaba aldığınız şeker ve yumurtayı yüksek devirde karışım kabarana ve homojen bir hal alana dek mikserle çırpın.

Yumurtalar istenilen kıvama geldikten sonra yoğurt ve sıvı yağı da ekleyip çırpmaya devam edin.

Unu ve kabartma tozunu eleyerek ayrı bir kaba alın. İrmik ve portakal kabuğu rendesini de ekleyin ve havalandırarak birbirlerine karışmalarını sağlayın.

Unlu karışımı yumurtalı karışıma ekleyin ama çok karıştırmayın. Unların gözden kaybolacağı kadar karıştırmanız yeterli.

Orta boy bir fırın kabını hafif yağlayın. İçerisine revani karışımını dökün ve önceden ısıttığınız fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Bu arada şerbet malzemelerini bir tencereye alın. Yüksek ateşte karıştıra karıştıra pişirin. Kaynamaya başlayınca altını kısın ve tıkırdamaya alın. 10 dakika da bu şekilde pişsin. Sonra soğuması için kenara alın.

Pişen revani kekini fırından çıkarın. Tamamen soğuyan şerbeti, sıcak kekin üzerine, her yerine eşit miktarda dökün.

Şerbeti tamamen çekip soğuyunca dilimleyip servis edebilirsiniz.

20 Mayıs bugün ne pişirsem? Ramazanın 27. Günü iftar menüsü! Akşama ne pişirsem? ile ilgili etiketler 20 Mayıs Ramazan pidesi Ramazan iftar Yemek sahur patates revani iftar menüsü bugün ne pişirsem bugün ne yemek yapsam çorba köfte Pilav tatlı yemek tarifi
GÜNÜN VİDEOSU

Sidney'de ayin sırasında kan donduran olay! Gazze ile ilgili vaaz veren piskopos bıçaklandı...

Avusturalya’nın Sidney kenti yakınlarında vaaz veren piskopos, Gazze’deki deneyimlerini anlatıp, Gazze’de küçük çocukların öldürülmemesi gerektiğini belirtirken bıçaklı saldırıya uğradı. O anlar saniye saniye YouTube'da canlı yayınlandı.