20 Bin Sözleşmeli Öğretmen Ataması Ne Zaman, Hangi Branşlarda Yapılacak?

Sözleşmeli öğretmen atamaları için Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından beklenen müjdeli haber geldi. Adaylar şimdiden bu sene içerisinde yapılması planlanan sözleşmeli öğretmen atamaları için kontenjan konusunda son bilgileri beklemeye başladı.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından her yıl düzenli olarak açıklanan 2021 öğretmen atama takvimi için Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın son sözleri adaylarda büyük bir heyecan yarattı. Erdoğan ilk açıklamasında, önümüzdeki aylar içerisinde sözleşmeli öğretmen ataması yapacaklarını müjdeledi. Bu açıklamanın ardından gözler Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a çevrildi.

Erdoğan, göreve geldikleri 2002 yılından bu yana 693 bin öğretmen ataması gerçekleştirdiklerini hatırlatarak bu vesileyle öğretmen adaylarına yeni bir haber verdi. Önümüzdeki aylarda 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması gerçekleştireceklerini söyleyen Erdoğan, yollarına çok daha güçlü bir şekilde devam edeceklerini ve şimdiden öğretmen atamalarının öğretim camiamıza, milletimize ve öğrencilerimize hayırlı olmasını temenni etti.

20 Bin Sözleşmeli Öğretmen Ataması Ne Zaman, Hangi Branşlarda Yapılacak?

20 Bin Sözleşmeli Öğretmen Ataması Ne Zaman Yapılacak?

Erdoğan’ın 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması açıklamasından sonra daha önceden bu konuya değinen Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk son ifadelerinde şimdilik çok net bir tarih vermenin mümkün olmadığını ancak öğretmen ataması kontenjanlarını ihtiyaçlara göre şekillendirileceklerini söylemişti.

Toplam kadro ihtiyaçlarını belirledikten sonra bütçenin netleşeceğine değinen Selçuk, öğretmen atamalarının hangi branşta ne kadar atama olacağı ile ilgili görüşmelere kısa zamanda başlayacaklarını ve daha sonrasında da adaylara branş dağılımı listelerini duyuracaklarını dile getirmişti.

20 Bin Sözleşmeli Öğretmen Ataması Ne Zaman, Hangi Branşlarda Yapılacak? - Resim : 2

2020 yılında gerçekleştirilen öğretmen atamalarında 60 ayrı branş üzerinden seçim yapılmıştı. 2020 yılında 50 taban puanıyla binlerce öğretmenin ataması gerçekleştirilmişti.

İşte o öğretmen atamalarından bazıları;

Sınıf öğretmenliği ataması 2831,

Din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni ataması 1801,

İngilizce öğretmeni ataması 1739,

Okul Öncesi öğretmeni ataması 1518,

İlköğretim Matematik öğretmeni ataması 1701

20 Bin Sözleşmeli Öğretmen Ataması Ne Zaman, Hangi Branşlarda Yapılacak? ile ilgili etiketler Erdoğan Ziya Selçuk Milli Eğitim Bakanlığı sözleşmeli öğretmen atama kontenjan
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.