2 Türk'ün cenazesi ve yaralılar Ankara'ya getirildi...

Somali'nin başkenti Mogadişu'daki terör saldırısında yaşamını yitiren 2 Türk'ün cenazesi ile yaralananlardan 16'sını Türkiye'ye getiren uçak, Ankara’ya indi.

Sağlık Bakanlığı, Somali’deki yaralıların tedavisine destek vermek amacıyla harekete geçti. Bu kapsamda, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ve cerrahi personelden oluşan 20 kişilik ekip oluşturuldu. Söz konusu sağlık ekibi, dün akşam saatlerinde uçakla terör saldırısının yaşandığı Somali'nin başkenti Mogadişu'ya hareket etti.

2 Türk'ün cenazesi ve yaralılar Ankara'ya getirildi...
Terör saldırısında yaşamını yitiren 2 Türk'ün cenazesi ile yaralananlardan 16'sını Türkiye'ye getiren uçak, bugün akşam saatlerinde ise Etimesgut Askeri Havaalanı'na indi.

“PATLAMAYI LANETLİYORUM”
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, havaalanında açıklamalarda bulundu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Dün sabah bildiğiniz gibi dost ve kardeş ülke Somali’de olan patlama sonrası 2 hayatını kaybeden vatandaşımızın naaşını ve 16 Somalili yaralıyı ambulans uçakla getirmiş bulunuyoruz. Ben Somali'de olan bu patlamayı lanetliyorum ve bu patlamanın hepimizi derin üzüntüye sevk ettiğini söylemek istiyorum. Patlamanın olduğu ilk andan itibaren devlet yetkililerinden, bizden ambulans uçak talebi olmuştu. Bu noktada Sayın Cumhurbaşkanımız ilk andan itibaren son derece yakın ilgi ve hassasiyet göstererek bizlere talimat verdiler ve Milli Savunma Bakanımız ile birlikte hızla hazırlıklara başladık. Bildiğiniz gibi dün akşam TSK'nin ambulans uçağa dönüşen uçağıyla UMKE ve cerrahlardan oluşan 20 kişili sağlık personelimizi görevlendirip göndermiştik ve bu sabah da Somali'ye varmışlardı. Saat 14.30 gibi Somali'den hareket ettiler” dedi.

2 Türk'ün cenazesi ve yaralılar Ankara'ya getirildi... - Resim : 2

“Recep Tayyip Erdoğan Uygulama ve Araştırma Hastanemiz 53 yaralıyı kabul etti”
Bakan Koca, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Turan Sevi ve Mehmet Kaplan adında 2 vatandaşımız, hayatını kaybetti. Ben buradan yakınlarına başsağlığı dileklerimi iletiyorum ve patlamanın ilk anından itibaren Mogadişu’da en donanımlı hastane olan Recep Tayyip Erdoğan Uygulama ve Araştırma Hastanemiz 53 yaralıyı kabul etti. Bu 53 yaralının 19 tanesinin halen tedavileri devam etmekte, 4 hastanın da yoğun bakımda tedavisi devam ediyor.”

2 Türk'ün cenazesi ve yaralılar Ankara'ya getirildi... - Resim : 3

“4'Ü YOĞUN BAKIM ŞARTLARINDA GETİRİLDİ”
Bakan Koca, “Burada 16 yaralıyı da Türkiye'de daha ileri tedavilerini yapmak üzere bu organizasyonu gerçekleştirmiş olduk” ifadesini kullandı.

Bakan Koca, Türkiye'ye getirilen yaralılarla ilgili olarak, "Yaralılar içinde 16 tanesinin 4 tanesi yoğun bakım şartlarında getirildi. 1 hastanın, 3 defa kardiyak arrest oldu ve hemen hızla şehir hastanemize nakli yapıldı” dedi.

2 Türk'ün cenazesi ve yaralılar Ankara'ya getirildi... - Resim : 4

Bakan Koca, “Toplam 18 ambulansla bu hastalarımızın nakli yapılmaya devam ediyor. Diğer hastalarımızın, ağırlıklı Ankara Şehir Hastanesi ve GATA olmak üzere nakillerini yapıyoruz. 4 yoğun bakım şartlarında devam edecek, durumları biraz daha ciddi olan hastamız ve 12 tane müdahalelerinin devamını planladığımız hastamız söz konusu” şeklinde konuştu.

2 Türk'ün cenazesi ve yaralılar Ankara'ya getirildi... ile ilgili etiketler Somali Ankara terör saldırsı
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.