2 saatte bir hayatına sıfırdan başlıyor!

ABD'li Riley Horner henüz 16 yaşında. Onu gündeme getiren ise bir konserde yaşadığı kaza sonrası yaşadığı hafıza kaybı. Her iki saatte bir hafızası sıfırlanan genç kız, 50 ilk öpücük filminindeki Drew Barrymore gibi yaşadığı her anı not alarak yaşamaya çalışıyor.

Günlerini tekrar yaşamak zorunda kalan bir adamı anlatan Bill Murray ve Andie MacDowell'ın başrollerini oynadığı ‘Bugün Aslında Dündü’ filmi ile Adam Sandler ve Drew Barrymore'un rol aldığı '50 ilk öpücük' filmleri gerçek oldu.

16 yaşındaki Riley Horner adlı genç kız her 2 saatte bir hayatına sıfırdan başlıyor...

BİLİM ÇARESİZ

ABD Illinois’te yaşayan Riley Horner (16), 11 Haziran’da gittiği bir konserde sanatçı izleyicilerin arasına atladığı sırada başına bir darbe aldı.

Beyin sarsıntısı geçiren Horner’ın hayatı o günden sonra eskisi gibi olmadı. Horner, her 2 saatte bir her şeyi unutuyor, 11 Haziran’a geri dönüyordu.

Hafızasının neden sürekli silindiği bir türlü anlaşılamadı. Doktorların da çaresiz kaldığı bu durum karşısında Riley, kendi önlemlerini almaya başladı.

2 saatte bir hayatına sıfırdan başlıyor!

HER ŞEYİ NOT ALIYOR

Artık alarmı her iki saatte çalıyor. Sürekli notlar alarak yaşıyor. Eşyalarını nereye koyduğunu hatırlamak için sürekli fotoğraf çekiyor. Kısa süreli hafıza kaybının altı ayı geçmesi durumunda kalıcı bir hasara yol açma riski var.

Riley’nin durumu, akıllara 1993 yapımı ‘Bugün Aslında Dündü’ filmi ile 2004 yapımı "50 İlk Öpücük' filmlerini hatırlattı. ‘Bugün Aslında Dündü’ filminde sevmediği günleri hatırlamayıp tekrar yaşamak zorunda kalan bir adamın maceralarını konu alıyordu. 50 İlk Öpücük'te ise Drew Barrymore'in hayat verdiği Lucy karakterinin nörolojik bir rahatsızlık nedeniyle her gece hafızası siliniyordu. 

2 saatte bir hayatına sıfırdan başlıyor! - Resim : 2

2 saatte bir hayatına sıfırdan başlıyor! ile ilgili etiketler ABD film kaza
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.