2 olimpiyat madalyalı milli tekvandocu Nur Tatar, Tokyo 2020'de hüsran yaşadı

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nın 3. gününde 67 kiloda mücadele eden 2 olimpiyat madalyalı milli tekvandocu Nur Tatar, çeyrek finalde ABD'li Paige McPherson'a altın puan ile yenilerek finale çıkma şansını yitirdi. Nur, Tokyo'dan madalyasız dönüyor... Judoda ise Bilal Çiloğlu'nun madalya umudu kalmadı.

Tokyo 2020'deki madalya umutlarımızdan milli tekvandocu Nur Tatar, çeyrek finalde ABD'li Paige McPherson'a altın puan ile yenilerek finale çıkma şansını yitirdi. Olimpiyatlar'ın 3. gününde 67 kiloda tatamiye çıkan 2 olimpiyat madalyalı Nur Tatar, son 16 turunda Nijeryalı Elizabeth Oluchi Anyanacho'yu yenerek çeyrek finale çıktı.

2012 Londra'da gümüş, 2016 Rio de Janeiro'da bronz madalya kazanan milli sporcu, çeyrek finalde Amerikalı Paige PcPherson'la karşılaştı. 2012 Londra Olimpiyatları çeyrek finalinde ve 2017 Dünya Kupası finalinde yendiği rakibine bu kez mağlup olan Nur Tatar, altın ve gümüş madalya şansını yitirdi.

Müsabakanın bitimine 12 saniye kala ay-yıldızlı sporcu 1-0 öne geçti. Son saniyelerde baskı kuran ABD'li tekvandocu 1 puan alınca normal süre 1-1 eşitlikle tamamlandı ve maç altın puana gitti. Bu bölümde McPherson'un 2 puanına engel olamayan Nur Tatar, maçı 3-1 kaybederek finale çıkma şansını yitirdi. Milli tekvandocu, rakibinin finale çıkmasını ve repesajdan bronz madalya mücadelesini bekleyecekti. Ancak ABD'li tekvandocu yarı finalde karşılaştığı Hırvat Matea Jelic'e 15-4 yenilince milli sporcunun repesaj şansı kalmadı.

2 olimpiyat madalyalı milli tekvandocu Nur Tatar, Tokyo 2020'de hüsran yaşadı

BİLAL ÇİLOĞLU MADALYA ALAMADI

Erkekler 73 kiloda mücadele eden milli judocu Bilal Çiloğlu'nun madalya umudu kalmadı. Son 16 turunda olimpiyat şampiyonu Japon sporcu Shohei Ono'ya yenilen Bilal, bronz madalya için repesaj hakkı da elde edemedi. Böylece, milli sporcu Tokyo 2020'de madalya alamadı.

Bilal'i ilk teselli eden Bakan Kasapoğlu oldu. Bilal'in yanına giden Kasapoğlu, "Kendini üzme, daha yolun açık." diyerek milli sporcuya destek verdi.

2 olimpiyat madalyalı milli tekvandocu Nur Tatar, Tokyo 2020'de hüsran yaşadı - Resim : 2

2 olimpiyat madalyalı milli tekvandocu Nur Tatar, Tokyo 2020'de hüsran yaşadı ile ilgili etiketler tokyo 2020 Nur Tatar tekvando Bilal Çiloğlu judo
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.