2 Mart yasak kalkan iller hangileri? İstanbul, Ankara, İzmir hafta sonu akşam 9'dan sonra yasak var mı?

Kabine Toplantısı sonrasında hangi illerde yasakların kalktığı vatandaşlar tarafından sorgulanmaya başlandı. Erdoğan açıklamasında risk grubu bulunan illere de değindi. Peki, 2 Mart yasak kalkan iller hangileri?

Kabine Toplantısı’nın hemen sonrasında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, halen devam etmekte olan hafta içi ve hafta sonu yasaklarına değindi. Başta İstanbul, Ankara ve İzmir’de yaşayan vatandaşlar hafta sonu yasakları konusunda araştırmalarına başladı. Peki, hafta sonu ve akşam 9’dan sonra yasak var mı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrasında açıklamalarda bulundu. Kabine Toplantısı’nda alınan kararlara değinen Erdoğan, hafta sonu sokağa çıkma yasağının düşük ve orta riskli ülkelerde tamamen kaldırıldığını ve yüksek illerde ise süreceğini söyledi.

65 yaş için kısıtlama düşük ve orta riskli illerde kaldırılırken, yüksek ve en yüksek riskli illerde ise genişletildi.

Hafta sonu kısıtlaması düşük ve orta riskli illerde tamamen kalkarken yüksek ve çok yüksek illerde bir müddet daha pazar günü devam edecek.

Akşam 21 ile sabah 5 arasındaki sokağa çıkma sürecek.

İlkokullardaki 8. ve 12. sınıflarda eğitim öğretime açılacaktır.

Orta ve düşük riskli bölgelerde orta ilkokul liselerdeki eğitim başlayacaktır.

Restoran lokanta kafetarya gibi yerler çok yüksek iller dışında sabah 7 akşam 19 saatleri arasında %50 kapasite ile sürdüreceklerdir.

Halı saha ve havuz düşük riskli illerde gibi yerler sabah 9 ile akşam 19 arasında faaliyetini sürdüreceklerdir.

65 yaş için kısıtlama düşük ve orta riskli illerde kaldırılırken, yüksek ve en yüksek riskli ülkelerde genişletilecektir.

DÜŞÜK KORONAVİRÜS RİSKİ (MAVİ): Yüz binde 10'un altında vaka görülen iller:

Hakkari, Muş, Şırnak, Batman ve Iğdır. (Mavi listeye girmeyi başaran iller kontrollü normalleşecek.)

ORTA KORONAVİRÜS RİSKİ (SARI): Yüz binde 11-35 arası vaka görülen iller:

Afyonkarahisar, Ağrı, Ankara, Bingöl, Bitlis, Çankırı, Denizli, Diyarbakır, Erzincan, Eskişehir, Gaziantep, Isparta, Kars, Kastamonu, Kırşehir, Kahramanmaraş, Mardin, Tunceli, Uşak, Şanlıurfa, Van, Bayburt, Bartın ve Karabük. (Sarı listede bulunan illerde kısmi kısıtlama uygulanacak.)

2 Mart yasak kalkan iller hangileri? İstanbul, Ankara, İzmir hafta sonu akşam 9'dan sonra yasak var mı? ile ilgili etiketler yasak sokağa çıkma yasağı
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.