2 Mart düğün salonları açıldı mı? Nikah ve düğünler nasıl olacak?

2 Mart düğün salonları açıldı mı sorusu araştırılıyor. Kabine toplantısı sonrası yeni kontrollü normalleşme adımları da netleşti. Evlenmeyi düşünen çiftler de düğün ve nikah salonları açıldı mı, düğünler serbest mi oldu sorularını merak ediyor.

Koronavirüs tedbirleri ile birlikte geçici olarak kapatılan düğün salonları yeni normalleşme adımları sonrası açıldı mı? Düğün hayali kuran çiftlerin de gözü kulağı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamadaydı. Peki, düğün ve nikahlar nasıl olacak? Serbest mi?

4 ayrı kategoriye ayrılan ve düşük, orta, yüksek ve çok yüksek riskli olarak belirlenen illerde düğün ve nikahların şartları da belirlendi.

2 MART DÜĞÜN SALONLARI AÇILDI MI?

Kademeli normalleşme sürecine geçişle birlikte Cumhurbaşkanı detayları paylaşarak düğün merasimleri için de kararı açıkladı. Buna göre; "Nikah ve nikah merasimi şeklindeki düğünler, düşük ve orta riskli illerimizde 100 kişi, yüksek ve çok riskli bölgelerde 50 kişiyi geçmemek ve bir saati aşmamak kaydıyla yapılabilecektir. Sivil toplum kuruluşları, meslek odaları, kooperatifler ve benzeri kuruluşların genel kurulları düşük, orta ve yüksek riskli illerde katılımı 300 kişiyi geçmeyecek şekilde yapılabilecektir.

Düğün salonları açılıyor mu? Nikahlar nasıl olacak, düğünler serbest mi?

DÜŞÜK RİSKLİ İLLER

Uşak, Şanlıurfa, Diyarbakır, Bingöl, Muş, Bitlis, Batman, Mardin, Siirt, Şırnak, Hakkari, Van, Ağrı ve Iğdır Kovid-19'da düşük riskli (mavi) iller olarak açıklandı.

ORTA RİSKLİ İLLER

Ankara'nın yanı sıra Bursa, Manisa, Aydın, Denizli, Isparta, Afyonkarahisar, Eskişehir, Çankırı, Kastamonu, Karabük, Bartın, Çorum, Yozgat, Kırşehir, Nevşehir, Sivas, Kahramanmaraş, Adana, Gaziantep, Hatay, Malatya, Erzincan, Tunceli, Elazığ, Bayburt, Erzurum ve Kars da orta riskli (sarı) kategoride yer aldı.

YÜKSEK RİSKLİ İLLER

İstanbul ve İzmir ile birlikte Kırklareli, Tekirdağ, Kocaeli, Yalova, Çanakkale, Muğla, Antalya, Kütahya, Bilecik, Düzce, Bolu, Zonguldak, Karaman, Mersin, Niğde, Kırıkkale, Kayseri, Kilis, Artvin ve Ardahan, Kovid-19 vakaları bakımından yüksek riskli (turuncu) iller oldu.

ÇOK YÜKSEK RİSKLİ İLLER

Kovid-19 vakalarına göre, Edirne, Balıkesir, Sakarya, Burdur, Konya, Aksaray, Sinop, Samsun, Amasya, Tokat, Ordu, Giresun, Gümüşhane, Trabzon, Rize, Osmaniye ve Adıyaman, çok yüksek riskli (kırmızı) kategoride açıklandı.

2 Mart düğün salonları açıldı mı? Nikah ve düğünler nasıl olacak? ile ilgili etiketler Koronavirüs düğün salonları açıldı mı 2 mart düğün salonları durumu
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.