Yarın 2 Mart Salı okullar açılıyor mu?

2 Mart 2021 Salı okullar açılıyor mu sorusunun cevabı öğrenciler ve veliler tarafından yakından takip ediliyor. Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yapılan son dakika açıklaması doğrultusunda yüz yüze eğitimin ne zaman başlayacağı merak konusu. Peki, okullardaki sınavlar ertelendi mi?

15 Şubat tarihinde köy okulları ile 1 Mart’tan itibaren de tüm resmi ve özel ilkokullar, tüm resmi ve özel ortaokullar, imam hatip ortaokullarının 8. ve 12. sınıflarında da yüz yüze eğitime başlanacağı daha önceden Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanmıştı.

Ancak Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan son dakika açıklamasında 1 Mart Pazartesi tarihinden itibaren başlaması planlanan yüz yüze eğitim konusunda yeni bir duyuru yapıldı. Son kararın Kabine Toplantısı akabinde Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanacağı ifade edildi.

2 MART 2021 SALI OKULLAR AÇILIYOR MU?

Milli Eğitim Bakanlığı okullarda yüz yüze eğitime geçişin 2 Mart Salı günü yapılacağını duyurdu. Milyonlarca öğrenci ve veli ile yüzbinlerce öğretmen 1 Mart günü yüz yüze eğitim için hazırlık yapmaya başlarken Milli Eğitim Bakanlığı'ndan bugün yapılan yazılı açıklamada ‘bir günlük erteleme' duyurusu yapıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından sosyal medya üzerinden yapılan açıklamada; “1 Şubat 2021 Pazartesi günü gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı’nda, resmî ve özel tüm ana sınıflarında, ilkokullarda, 8 ve 12. sınıflar ile özel eğitim okul ve sınıflarında 1 Mart 2021 Pazartesi günü itibarıyla yüz yüze eğitime başlanılacağı; ayrıca illerin salgın koşullarındaki durumlarına bağlı olarak il bazlı kararların da alınabileceği kamuoyuna açıklanmıştı.

Bu doğrultuda, Sağlık Bakanlığı tarafından paylaşılan “İllere Göre Haftalık Vaka Sayısı Haritası”nın güncellenme takvimi ve Koronavirüs Bilim Kurulunca belirlenen kriterlerin Kabine Toplantısı’nda değerlendirilecek olması nedeniyle 1 Mart 2021 Pazartesi günü eğitim öğretime geçişi planlanan resmî ve özel tüm okullarımızda yüz yüze eğitime ve sınavlara, 2 Mart 2021 Salı günü illerin salgın koşullarına göre başlanılması kararlaştırılmıştır.” ifadeleri yer aldı.

 

Yarın 2 Mart Salı okullar açılıyor mu? ile ilgili etiketler 2 Mart Milli Eğitim Bakanlığı Sınav okullar yüz yüze eğitim
GÜNÜN VİDEOSU

İzmir'de 5 kişiyi 'makas' atarken öldüren genç için istenen ceza belli oldu!

İzmir Menderes'te hafif ticari aracıyla makas atarak 5 kişinin ölümüne, 20 kişinin yaralanmasına neden olan Yusuf İslam Koçak'ın (19) 22,5 yıla kadar hapsi istendi.