İki esrarengiz helikopter kulisleri hareketlendirdi!

SuperHaber sınır hattından çok özel kulis bilgilere ulaştı! Buna göre Erbil'den hareketlenen iki esrarengiz helikopter Türkiye'ye iniş yaptı. Konuyla ilgili şu ana kadar tatmin edici bir açıklama yapılmazken, "O helikopterler, yakalanan PKK elebaşlarını mı taşıyor?" sorusu gündemde...

ABD yönetiminin, terör örgütü PKK'nın üç elebaşı için toplamda 12 milyon dolar ödül koymasının ardından gündem bir anda, "Acaba yakında bu teröristler paketlenip Türkiye'ye mi getirilecek?" sorusu ile hareketlenmişti.

Sonrasında PKK içinde panik yaşandığı, ABD'nin özellikle PYD-YPG eksenindeki desteğini artırmak için PKK'yı gözden çıkarabileceği, bu nedenle her an bir operasyon yapılabileceği dillendirilmeye başlandı.

SINIR HATTINDA ESRARENGİZ GELİŞME

İşte tam bu tartışmaların yoğunlaştığı bir anda Erbil-Adana hattında dikkat çeken, esrarengiz bir gelişme yaşandı.

Savunma ve askeri kulisleri hareketlendiren gelişmeye göre; iki beyaz renkli helikopter Türk sınırı üzerinden Hakkari-Çukurca-Şırnak eksenlerini de kat ederek Adana varışlı bir uçuş gerçekleştirdi.

Uçuş yakın ikili kolda icra edildi, ancak sonrasında konuyla ilgili kulislere fazla detay sızmadı. Yetkililer bunun, "önceden planlı bir uçuş" olduğunu belirtse de, kimliği tam olarak anlaşılamayan iki helikopterin, ABD'lilerin askeri yapılanmalarının da bulunduğu Erbil'den, Adana'ya böylesine bir uçuş yapması dikkat çekti.

Ancak uçuştan Türk makamlarının haberdar olduğu bilgi, konu hakkında doğrulatılabilen tek bilgi olarak kayıtlara geçti.

Bazı kaynaklar ise, helikopterlerin "sivil amaçlı bir uçuş gerçekleştirdiği" bilgisini paylaştı. Söz konusu kaynaklar, uçuşun herhangi bir teröristin Türkiye'ye getirilmesiyle ilgisi bulunmadığını belirtti.

HELİKOPTERLER NEREYE İNİŞ YAPTI VE KİMİ TAŞIYORDU?

Fakat eklemek gerekir; helikopterlerin Adana'da nereye indiğine dair net bir bilgi alınamadı.

Şu da bir gerçek ki; Adana-Erbil hattında böylesi bir uçuş akıllara, ya "Kuzey Irak'tan bir PKK elebaşısının Türkiye'ye getirilebileceği", ya da "çok önemli bir ismin bölgedeye gerçekleştirdiği ziyaret sonrası İncirlik üzerinden ABD'ye dönebileceği" gibi ihtimalleri akıllara getiriyor.

Helikopterler sivil mi, yoksa, önümüzdeki günlerde detaylarına vakıf olabileceğimiz bir operasyonun sonuç aşamasını mı, bunu zaman gösterecek.

Özellikle Münbiç'te Türk-Amerikan askerlerinin ortak devriyesinin başlaması ve işbirliğinin belli bir noktaya gelmesi sonrası bölge oldukça hareketli. Bakalım süreç neler getirecek...

İki esrarengiz helikopter kulisleri hareketlendirdi! ile ilgili etiketler
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.