2 bin seyisten korona isyanı...

Ankara’nın Yenimahalle ilçesinde bulunan 75.Yıl Hipodromu’nda seyisler sabah saatlerinde eylem başlattı. Koronavirüs test sonuçları çıkana kadar giriş ve çıkışlarına izin verilmediğini belirten seyisler, "At sahibi, antrenör, idman jokeyine giriş çıkışlar serbest, seyislere neden giriş yok? Seyis yoksa at koşmaz” diyerek isyan ettiler.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Türkiye’de en çok izlenen ve bahis oynanan at yarışlarının yapıldığı hipodromlarda koronavirüs paniği yaşanıyor. 75.Yıl Hipodromu’ndaki seyisler, koronavirüs test sonuçları açıklanana kadar giriş ve çıkışlarına izin verilmediğini söyleyerek eylem düzenledi.

2 bin seyisten korona isyanı...

2 BİN SEYİS İSYAN ETTİ!

Ankara’daki 75.Yıl Hipodromu’nda, bulunan ve isimlerinin açıklanmasını istemeyen 2 bin seyis, SuperHaber’e açıklamalarda bulundu. Kendilerinin hipodrom görevlileri tarafından aşağılandıklarını öne süren seyisler, "Burada resmen ayırımcılık yapılıyor. Koronavirüs bahane edilerek bizim içeriden dışarıya, dışarıdan da içeriye girmemize izin verilmiyor. Bu koronavirüs, at sahipleri, jokeyler ve idman antrenörüne uğramıyor mu? Onlara izin var da bize neden yok?

2 bin seyisten korona isyanı... - Resim : 2

“AYRIMCILIK YAPILIYOR!”

Rahmetli Ramazan Kaya da seyislikten geldi ve at sahibi oldu. Bu karar gözden geçirilsin ve ayrımcılık sona ersin. Eylemimiz bu karar bitene kadar devam edecek." dediler.

Seyislerin bu eylemi üzerine, Ankara 75.Yıl Hipodromu yetkililerinin seyisleri dinlediği ve TJK yetkilileri ile görüştükten sonra bir çözüm bulunacağını söyledikleri ifade edildi.

2 bin seyisten korona isyanı... - Resim : 3

TJK ANKARA HİPODROMU’NA GİRİŞ VE ÇIKIŞLAR İÇİN AÇIKLAMA YAPMIŞTI!

Öte yandan Ankara’da bulunan seyislerin eylemine neden olan kararın, TJK tarafından, 10 Eylül’de yazılı olarak açıklandığı belirtildi.

TJK’nın koronavirüs tedbirleri kapsamında aldığı karar ise şöyle;

"Ankara ilimizin genelinde görülen Covid-19 vaka sayısındaki belirgin artış dikkate alınarak;
Ankara Hipodromuna giriş ve çıkışlar, 12 Eylül 2020 Cumartesi gününden itibaren 14 gün boyunca kısıtlanmıştır.

Bu çerçevede;

At sahipleri, test yapmaya yetkili özel veya devlet hastanesinden en erken 72 saat öncesinde negatif sonuçlanmış Covid-19 PCR test raporlarını ibraz etmek suretiyle hipodroma giriş yapabileceklerdir.

1. Antrenörlere ve Jokeylere, ücreti TJK tarafından karşılanmak üzere hipodromda alınacak sürüntü örnekleriyle PCR testleri uygulanacaktır. Testler haftalık olarak tekrarlanacaktır. Test sonucu negatif çıkan antrenör ve jokeyler, bir sonraki test sonucuna kadar günübirlik hipodroma giriş-çıkış yapabileceklerdir.

2. İdman jokeyleri ve seyisler, 12 Eylül 2020 tarihinden itibaren hipodromda kalacaklar ve hipodromdan çıkış yapamayacaklardır. Bu nedenle At sahibi ve antrenörlerin bu doğrultuda gerekli önlemleri almaları gerekecektir.

3. Kendilerine, ücreti TJK tarafından karşılanmak üzere hipodromda alınacak sürüntü örnekleriyle PCR testleri uygulanacaktır. Testler haftalık olarak tekrarlanacaktır. Çıkış yapanlar için hipodrom içinde alınmış örnek ile yapılan test sonucu geçerliliğini yitirecek olup, en az 7 gün hipodroma girişleri mümkün olmayacaktır. Yedi günün bitiminde tekrar hipodroma girmek istemeleri halinde giriş yapmak istedikleri zamandan en erken 72 saat önce test yapmaya yetkili özel veya devlet hastanesinden negatif PCR test sonucu ibrazı gerekecektir.

4. Ankara Hipodromu ile diğer tüm hipodromlar arasında yapılacak seyahatler de ancak en erken 72 saat önce alınmış negatif PCR test sonucu ile yapılabilecektir.

5. Hipodrom içinde kalan kişilerin bugüne kadarki hassasiyetle; maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına eksiksiz riayet etmeleri zorunludur."

2 bin seyisten korona isyanı... ile ilgili etiketler Ankara Koronavirüs Eylem ankara hipodromu seyis

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.