2 bin 300 çalışan iş bıraktı

Kadıköy Belediyesi çalışanı 2 bin 300 işçi Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri sonuçsuz kalınca greve başladı. Grev kararını Kadıköy Belediyesi'nin kapısına asan işçiler talepleri yerine gelinceye kadar greve devam edeceklerini belirttiler. Kadıköy'ün CHP'li Başkanı Şerdil Odabaşı ise yazılı bir açıklama yaparak tekliflerinin en düşük ücretliye yüzde 38 artış olduğunu söyledi. İşçiler ise enflasyon oranında zam istediklerini ancak belediyenin yarısı kadar teklifte bulunduğunu ileri sürdüler...

Kadıköy Belediyesi işçileri, Kadıköy Belediyesinin Genel-İş 1 No'lu Şubenin işçilerle birlikte hazırladığı TİS taslağında yer alan talepleri yok sayması üzerine grev kararı aldı.

DİSK'e bağlı Genel-İş Sendikası İstanbul 1 No'lu şube üyesi işçiler gece saatlerine kadar kar yağışına rağmen görüşmelerin olumlu sonuçlanmasını Kadıköy Belediyesi binası önünde bekledi.

Görüşmelerden işçilerin umduğu sonuç çıkmayınca grev kararı ilan edildi.

Kadıköy Belediyesi işçileri toplu sözleşme görüşmelerinde enflasyon oranında zam isterken, belediye yönetimi ise enflasyonun yarısının altında kalan bir zam teklifinde bulunmuştu.

İşçiler önceden de duyurdukları karar gereği belediye önüne grev pankartını asarak iş bıraktılar. 


BAŞKAN ODABAŞI’NDAN ZAM SAVUNMASI

Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, Twitter hesabından yaptığı yazılı açıklamada işçilere verdikleri zammı asgari ücret ile savundu.

Odabaşı "Teklifimiz, merkezi hükümetin işçiye verdiği AGİ dahil 2 bin 825 lira 90 kuruşluk asgari ücretin üzerindedir. İşçilerimizin eline geçecek toplam net gelir, ikramiyeler hariç en düşük 4 bin 972 liralık teklifimiz sendika temsilcileri tarafından kabul edilmemiştir. Teklifimiz, en düşük ücretliye yüzde 38 zamdır" dedi.

Odabaşı açıklamasına şöyle devam etti:

"Belediyemizde örgütlü olan DİSK'e bağlı Genel-İş Sendikası ile uzun zamandır Toplu İş Sözleşme (TİS) masasındayız. Ancak yapılan görüşmeler sorununda toplu sözleşme masasında uzlaşmaya varamadık. Sonuç olarak, 16 Şubat tarihinde Kadıköy Belediyesi'nde grev var. Kamuoyuna ve işçi haklarına verdiğimiz değer nedeniyle yaptığımız açıklama, ön bilgilendirme amaçlıdır. Detaylı bilgiler daha sonra kamuoyu ile paylaşılacaktır.

Ancak şunu da belirtmeliyiz ki, teklifimiz merkezi hükümetin işçiye verdiği AGİ dahil 2 bin 825 lira 90 kuruşluk asgari ücretin üzerindedir. İşçilerimizin eline geçecek toplam net gelir, ikramiyeler hariç en düşük 4 bin 972 liralık teklifimiz, sendika temsilcileri tarafından kabul edilmemiştir.

Teklifimiz en düşük ücretle yüzde 38 zamdır. Sürecin bu noktaya gelmesinden duyduğumuz üzüntüyü ve işçi sınıfıyla dayanışma duygularımızı tekrarlayarak, hak arama mücadelesi veren sendikaların, sınıf bilinciyle bütün alanlarda aynı kararlılıkta mücadele etmelerini temenni ediyorum."

2 bin 300 çalışan iş bıraktı ile ilgili etiketler DİSK kadıköy belediyesi grev

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.