2 aylık rektör üniversiteden yeni mezun oldu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından, iki ay önce Antalya AKEV Üniversitesi'ne atanan rektör Prof. Dr. Kamile Perçin Akgül, öğrencisi olduğu İstanbul Esenyurt Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Psikoloji Anabilim Dalı bölümünden mezun oldu.

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanlığı, Haliç Üniversitesi İşletme Fakültesi Dekanlığı ve Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü, Gaziantep Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanlığı gibi birçok vakıf ve devlet üniversitesinde görev yapan Prof. Akgül, İstanbul Esenyurt Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Psikoloji Anabilim Dalı bölümünden mezun olmanın heyecanını yaşadı.

Veliefendi Hipodromunda gerçekleşen İstanbul Esenyurt Üniversitesi mezuniyet töreninde diplomasını üniversite Rektörü Prof. Dr. Sudi Apak'ın elinden alan Akgül, burada yaptığı konuşmada, Apak'a, yöneticilere, akademik ve idari personele teşekkür etti.

Tarihte bilgiye sahip toplumların aynı zamanda söz sahibi de olduklarına dikkati çeken Akgül, "Bilgiye sahip olan toplumların söz sahibi olmasının, bugün için de geçerli olduğu aşikardır. Toplumsal gelişim ise başta bireyin bilgi edinmesiyle olanaklı olabilmektedir ve bu tıpkı temel gereksinimlerimiz gibi edinmedikçe bizi ve dolayısıyla toplumumuzu zayıflatacaktır. Bunun önüne geçmek için birey olarak kendime ve topluma karşı duyduğum sorumluluk ise burada olmama sebep oldu." şeklinde konuştu.

Akgül, bilginin çok hızlı dönüşüm içinde olduğunu, bilgiyi yakalamanın artık çok daha kolay olduğunu ve yalnızca bir bilim dalında bilgi sahibi olmanın yeterli olmadığını söyleyerek, yaşam boyu öğrenmeyi kendine ilke edindiğini ve zamanın, mekanın kendisini engellemesine hiç bir zaman izin vermediğini anlattı.

Prof. Dr. Kamile Perçin Akgül 2 ay önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Antalya AKEV Üniversitesi'ne rektör olarak atanmıştı...

2 aylık rektör üniversiteden yeni mezun oldu! ile ilgili etiketler Cumhurbaşkanı Erdoğan Rektör
GÜNÜN VİDEOSU

10 milyon TL değerinde lüks araçlar ele geçirildi! Türkiye'ye getirilme nedenleri pes dedirtti...

Mersin polisi, yurt dışından Mersin'e getirilen piyasa değeri yaklaşık 10 milyon lira olan 4 adet lüks aracı ele geçirdi. 2 şüphelinin yakalandığı operasyonda araçların yurt dışından Mersin'e yedek parça olarak kullanmak için getirildiği öğrenildi.