2 ayda 4 bin genci kaçırdılar, erkekleri aşağılayarak tutukladılar

Terör örgütü PKK/YPG'nin korkunç yüzü bir kez daha ortaya çıktı. Suriye'nin kuzeyinde yaşayanları zorla silah altına alan terör örgütü, 2 ayda 4 bin genci kaçırdı. Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'nin hazırladığı raporda “Genç erkekler aşağılayıcı yöntemlerle tutuklanıyor ve dövülüyor, bu da halk arasında büyük bir öfke yarattı” ifadeleri yer aldı.

Terör örgütü PKK/YPG Suriye’nin kuzeyinde gençleri zorla siyah altına almaya devam ediyor. Örgüt son 1 haftada Rakka’da 400, Halep’te de onlarca genci zorla alıkoyarak silah altına aldı.

Yeni Şafak gazetesinden Hamza Hıdır'ın haberine göre, örgütün 2 ayda diğer bölgelerle birlikte 4 bin kişi zorla alı koyduğu belirtiliyor. Türkiye’nin Rakka’nın kuzeyindeki Ayn İsa’ya operasyon düzenlemesinden korkan PKK/PYD, gençleri zorla silah almaya hız verdi. Özellikle Arap gençleri hedef alan örgüt, yollara kurduğu kontrol noktalarında, pazarlarda ve mahallelerde devriye atarken rastladığı gençleri gözaltına alarak sözde askeri eğitim kamplarına götürdü.

1 HAFTADA 400 KİŞİ

Son 1 haftada bu faaliyetler özellikle Halep’in doğu kırsalı ile Rakka ve kırsalında yoğunlaştı. Örgütün Rakka’da ailelerinden alıkoyarak götürdüğü genç sayısı 1 haftada yaklaşık 400 kişiyi buldu.

AŞAĞILAYIP DÖVÜYORLAR

Halep’in doğu kırsalında da örgüt aralarında çocukların da olduğu çok sayıda ismi sözde zorunlu asker toplama merkezlerine götürdü. Suriye İnsan Hakları Gözlemevi kaynakları 239 gencin saatler içinde tutuklanarak sözde toplanma merkezlerine götürüldüğünü rapor etti. Gözlemevi raporunda “Genç erkekler aşağılayıcı yöntemlerle tutuklanıyor ve dövülüyor, bu da halk arasında büyük bir öfke yarattı” ifadelerini kullandı.

2 ayda 4 bin genci kaçırdılar, erkekleri aşağılayarak tutukladılar ile ilgili etiketler PKK YPG Suriye terörist tutuklama kaçırma
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.