2 ay aradan sonra camide ilk namaz! Herkes seccadesini getirecek...

Koronavirüs tedbirleri kapsamında camilerin 2 aydan fazladır kapalı olduğu Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nde (IKBY) hayat normale dönmeye başladı. Camiler ve diğer ibadethanelerin açıldığı IKBY'de namaz için bir dizi kural da getirildi.

Koronavirüs vakalarının büyük oranda azaldığı ve hastaların büyük bir kısmının iyileştiği IKBY’de hayat normale dönmeye başladı.

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte sokağa çıkma yasağının kısmi uygulandığı IKBY’de 2 aydan fazla bir süredir korona virüsü salgını ile mücadele kapsamında kapatılan camiler bugün yeniden ibadete açıldı.

IKBY Evkaf ve Din İşleri Bakanlığı, camilerde namaz kılacak olanların evlerinde abdest almaları, yanlarında seccade getirmeleri, namaz kılanlar arasında sosyal mesafenin korunmasının yanı sıra Cuma hutbelerinin kısaltılması gibi şartlar getirdi.

2 ay aradan sonra camide ilk namaz! Herkes seccadesini getirecek...

Dezenfekte edildikten sonra kapılarını ibadete açan IKBY’nin en büyük camisi Celil Hayyat Camisi korona salgını nedeniyle bugün çok fazla kişi tarafından ziyaret edilmedi. Camiye gelen Müslümanlar sosyal mesafeyi koruyarak kendi getirdikleri seccadeleriyle namaz kıldı.

IKBY hükümeti 4 Mart'ta yeni tip korona virüs (Covid-19) salgını nedeniyle tüm toplu ibadet yerlerinin yeni bir duyuruya kadar kapatıldığını duyurmuştu. Bugüne kadar 391 korona vakasının tespit edildiği IKBY’de 371 kişi virüsü yenerek taburcu olurken 5 kişi hayatını kaybetti, 15 kişinin ise tedavileri sürüyor.

İHA

2 ay aradan sonra camide ilk namaz! Herkes seccadesini getirecek... ile ilgili etiketler Irak Koronavirüs Korona cami namaz IKBY
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.