2. Altın Kalem Ödülleri sahiplerini buldu

Kitap, kültür ve sanat gazetesi “Book Culture Art Time's”ın bu yıl 2.’sini gerçekleştirdiği “Altın Kalem Ödülleri” 3 Eylül Cumartesi akşamı Beykoz'daki Mihrabat Korusu’nda düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Ressam-yazar Serra Erdoğan’ın öncülük ettiği organizasyonda edebiyatın her dalında başarılı örnekler veren kalemler ödüllerini aldı. Tarihçi yazar İlknur Bektaş Gördesli 'Makbule' adlı eseriyle ödül aldı.

'2. Altın Kalem Ödülleri' sahiplerini buldu. Kitap, kültür ve sanat gazetesi ''Book Culture Art Time's''ın bu yıl 2.’sini gerçekleştirdiği ödül törenine kültür ve sanat dünyasından çok sayıda kişi katıldı.


Törenin ev ve fikir sahibesi Yazar Serra Erdoğan, ''Kitap okuma alışkanlığı olmayan bir topluma bu alışkanlığı kazandırmak için atılmış bu ilk adımda, yazarlarımızı ağırlayacağız ancak bu zorlu bir yolculuk, bu sadece üç aşamalı olarak gerçekleştirilecek projenin ilk adımında, yazarlarımızı yalnız bırakmayan tüm gazeteci, iş insanı, aydın, oyuncu, yönetmen dostlarımıza teşekkür ediyoruz'' dedi.

TARİHÇİ - YAZAR İLKNUR BEKTAŞ 'GÖRDESLİ MAKBULE' ADLI ESERİYLE ÖDÜL ALDI

Törende çeşitli kategorilerde başarılı bulunan isimlere altın kalem ödülleri dağıtıldı. Tarihçi yazar İlknur Bektaş da 'Gördesli Makbule- Milli Mücadele Kahramanı' adlı romanıyla kendi alanında altın kalem ödülünün sahibi oldu.

2. Altın Kalem Ödülleri sahiplerini buldu

Tarihçi-yazar İlknur Bektaş, özellikle milli mücadele kahramanlarının hayat hikayelerini anlatan kitapları ile tanınıyor. Gördesli Makbule de İzmir ve çevresini işgal eden Yunanlarla girdiği bir çarpışmada şehit olan kahraman bir Türk kadınının hikayesini anlatıyor.

2. Altın Kalem Ödülleri sahiplerini buldu - Resim : 2

ÖDÜL ALAN İSİMLER

Ayşe Tükrükçü, "Yaşayan roman kahramanı", onun hayatını ve mücadelesini kaleme alıp kitaplaştıran Alper Uruş ise "roman" dalında ödüle layık görüldü.

Rizeli Şair Dursun Can Eyüpoğlu, Turkuaz isimli şiir kitabıyla Altın Kalem Ödülü aldı.


Altın kalem ödülü alan diğer isimler ise şöyle: Ayşe Tükrükçü, gazeteci Alper Uruş, Nevşehirli şair, yazar Peri Kızı Mahlaslı Ayşe Paslanmaz.

 

GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.