19'uncu yüzyıldan kalma 135 yıllık karışım! Her derde deva ilaç

19'uncu yüzyıldan kalma evlerinin altında gizli bir oda keşfeden genç 135 yıllık karışım buldu. Boş şişesi bile 4 bin liradan satılan bu şişeler 'Clarke'ın Dünyaca Ünlü Kan Karışımı' olarak biliniyor.

İki ev arkadaşı 19'uncu yüzyıldan kalma evlerinin altında gizli bir oda olduklarını keşfetti. Odaya girdiklerinde ise gördükleri şey karşında afalladılar.

1887'DEN KALMA HER DERDE DEVA İLAÇ

Luca ve Tom isimli arkadaş aşağı odada ne olduğunu görmek için yeni kazılmış çukurdan aşağı indiler. Bir merdiven kullanarak kendilerini toz ve inşaat malzemeleriyle dolu bir odanın önünde buldular. Odanın köşesinde kocaman bir cam şişe yığını vardı. Bazıları 1897 tarihli bir viski şişeleriyken bazılarının üzerinde de 'Clarke'ın Dünyaca Ünlü Kan Karışımı' yazan kabartmalı bir metin vardı.

Heyecan verici videoyu izleyen TikTok kullanıcıları bu keşife, "Evde sanki eski bir parti düzenleniyor gibi" diyerek yorum yaptı. Takipçilerden bazıları ise Hillier ve arkadaşı Tom'u buldukları bazı objelerin eşsiz olabileceği konusunda uyardı.

Market Lavington Müzesi'ne göre, Hillier'ın elinde tuttuğu 1887'den kalma şişenin içindeki karışım 19'uncu yüzyılda 'her şeyi iyileştiren bir ilaç' olarak kabul görmüştü. 1909'da İngiliz Tabipler Birliği sözde ilacın içeriğinin sadece su, şeker, alkol ve eser miktarda kloroform ve amonyak olduğunu açıkladı.

19'uncu yüzyıldan kalma 135 yıllık karışım! Her derde deva ilaç ile ilgili etiketler dünya İngiltere
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.