1966 yapımı Sırp filminin o sahnesi gündem oldu: Türkler savaşmıyor!

Eski bir Sırp filminin Türkiye ile igili çok ilginç sahneleri, dünyanın kendini içine soktuğu durum sürerken sosyal medyada gündem oldu. İşte 1966 yılı, Yugoslav (Sırbistan) yapımı "Kartallar Erken Uçar" isimli 2. Dünya Savaşı filmde yer alan, iki Sırp askerinin Türklerle ilgili diyaloğu...

Birbiriyle savaşan iki ülkeden, hem Rusya'dan hem Ukrayna'dan olumlu mesajlar ve teşekkürler alan Türkiye'nin diplomasi başarısı herkesin dilinde.

Tüm dünya Türkiye'nin sürdürdüğü tarafsızlık politikasını ve gerilimi azaltma çabalarını kutlarken eski bir filmin bazı sahneleri yıllar sonra gündem oldu. 

1966 yılında çekilen Yugoslav (Sırbistan) yapımı "Kartallar Erken Uçar" isimli 2. Dünya Savaşı filminde yer alan iki Sırp askerinin Türklerle ilgili diyaloğu sosyal medya kullanıcılarının ilgisini çekmeye devam ediyor. 

Filmdeki iki sırp askerin diyaloğu şu şekilde:

 

- Bizim tarafımızda Rusya, Amerika, İngiltere savaşıyor. Karşı tarafta Almanya, İtalya ve diğer faşistler...

- Ya Türkler?

- Türkler savaşmıyor.

- Türkler olmadan savaş olur mu hiç? Öyle şey olmaz!

- Savaşmıyorlar işte.

- O zaman şimdilik dert yok.

- Türk saldırınca korku nedir görürsün.

 

- SuperHaber

1966 yapımı Sırp filminin o sahnesi gündem oldu: Türkler savaşmıyor! ile ilgili etiketler Sırp film yugoslav 1966 kartallar erken uçar
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.