1959 öncesi Şampiyonluklar sayılacak mı? Fenerbahçe'nin başvurusu kabul edilirse kimin kaç şampiyonluğu olacak?

1959 öncesi şampiyonluklar sayılacak mı sorusu son günlerde gündemde. Bunun nedeni de Fenerbahçe Kulübü'nün Türkiye Futbol Federasyonu'na yaptığı başvuru. Bu başvuru kabul edilirse Fenerbahçe'nin 28 şampiyonluğu olacak. TFF kurulmadan önce şampiyonlukların sayılmasına kimileri itiraz etse de kimileri de savunuyor.

1959 öncesi tüm şampiyonluklar sayıldığında en çok şampiyon olan takım da belli olacak. Fenerbahçe'nin yaptığı 28 şampiyonluk başvurusu sonuçlandığında tablo nasıl olacak? Türkiye Futbol Federasyonu'na göre şampiyonluklar sayılacak mı?

1959 ÖNCESİ ŞAMPİYONLUKLAR SAYILACAK MI?

Spor dünyasını derinden ilgilendiren şampiyonlukların yeniden sayımı, 59 öncesi şampiyonluklar sayılacak mı sorusuyla gündeme geldi. Bilindiği üzere 1959 yılı öncesine kadar tam anlamıyla bir lig yapısı yoktu. Bu sebeple takımların şampiyonlukları lig oluştuktan sonraki kapsıyor. Bu konuyla ilgili Fenerbahçe yönetimi kısa bir süre önce TFF’ye başvuru yapmıştı.

1959 öncesi şampiyonluklar sayılacak mı? Sayılırsa tablo nasıl olacak?

Fenerbahçe geçtiğimiz günlerde 28 şampiyonluk için Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) başvuruda bulunmuştu. Başvuru TFF tarafından incelenirken Fenerbahçe taraftarlarını umutlandıran bir açıklama geldi. TFF A Milli Takım Sorumlusu Selim Soydan, “Fenerbahçe’nin 28 şampiyonluk hakkıysa alır. Hakkıysa alması lazım” diye konuştu. Soydan’ın bu açıklamalarından sonra milyonlarca Fenerbahçe taraftarı Fenerbahçe’nin 28 şampiyonluk başvurusu kabul edildi mi? sorusunu sormaya başladı. Başvuru şu anda değerlendirme aşamasında. Henüz kabul ya da ret konusunda bir açıklama yapılmadı.

1959 YILI ÖNCESİNDEKİ ŞAMPİYONLUKLAR SAYILIRSA ORTAYA ÇIKACAK TABLO:

Türkiye Futbol Birinciliği ve Milli Küme şampiyonlukları sayılırsa;

Fenerbahçe 28, Galatasaray 23, Beşiktaş ise toplamda 20 şampiyonluğa ulaşacak.

Peki 1959 öncesi hangi takımlar şampiyon oldu:
Fenerbahçe: 9
Galatasaray: 1
Besiktaş: 7
Ankara Demirspor: 2
Harbokulu: 2
Eskişehir Demirspor: 1
Güneşspor: 1
Göztepe: 1
Gençlerbirliği: 2
İstanbulspor: 1
Ankaragücü: 1
Muhafızgücü: 1
Harbiye: 1

1959 öncesi Şampiyonluklar sayılacak mı? Fenerbahçe'nin başvurusu kabul edilirse kimin kaç şampiyonluğu olacak? ile ilgili etiketler TFF Fenerbahçe Galatasaray 1959 öncesi şampiyonluklar
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.