1900 doz aşı çöp oldu

ABD'nin Massachusetts eyaletinde içinde bin 900 doz Moderna aşısı bulunan dondurucunun fişi temizlik yapılırken yanlışlıkla çıktı. Dondurucun üzerindeki alarmın da çalmaması üzerine aşılar bozulunca hepsi çöpe gitti.

AbcNews'in haberine göre, olay, 19 Ocak'ta ABD'nin Massachusetts eyaleti Boston kentinde, şehrin en büyük sağlık merkezinin bulunduğu Jamaika Plain isimli kampüste yaşandı.

Boston Halk Sağlığı Sistemi Uzmanı Kyle Toto, yaptığı açıklamada, dondurucunun güvenli bir yerde olduğunu ve üzerinde de alarm sistemi bulunduğunu, temizlik sırasında fişinin yanlışlıkla prizden çıkarıldığını ancak sonrasında alarmın neden çalışmadığını araştırdıklarını ifade etti.

1900 doz aşı çöp oldu

Toto, fişinin çekilmesi üzerine dondurucudaki 1900 doz Moderna aşısının kullanılamaz hale geldiğini kaydetti.

Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezine göre, Moderna aşıları sıfırın altında 20 derecede donmuş vaziyette tesislere ulaştırılırken, 30 güne kadar sıfırın altında 40 derecede dondurularak saklanabiliyor.

1900 doz aşı çöp oldu ile ilgili etiketler ABD moderna aşı boston
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.