182 neden meşgul? ALO 182 neden düşmüyor? MHRS Hastane Randevusu nasıl alınır?

182 neden meşgul sorusunun cevabını vatandaşlar merak ediyor. MHRS sistemi üzerinden hastane randevusu almak için kullanılan ALO 182 servisine yoğunluk sebebiyle bazı durumlarda ulaşılamıyor. Peki, ALO 182 neden aranmıyor?

MHRS hastane randevusu alma işlemlerini 182 numarasında almak isteyen vatandaşlar hatların yoğun olması nedeniyle bu işlemlerini ara sıra gerçekleştiremiyor. çeşitli polikliniklerden rahatsızlıklarına göre hastane randevusu almak isteyen vatandaşlar 182’yi arayarak bu işlemlerini gerçekleştirmek istiyor. Peki, 182 neden cevap vermiyor?

182 NEDEN MEŞGUL?

Hastane randevu alma işlemi için iki fraklı yöntem bulunmaktadır. Bunlardan ilki, 182 numaralı hattı arayarak çağrı merkezi üzerinden gerçekleştirilmektedir. Fakat bu işlem, hatların ve çağrıya yanıt veren operatörlerin yoğunluğu nedeniyle sağlıklı işlemeyebilmektedir.

MHRS HASTANE RANDEVUSU NASIL ALINIR?

İkinci yöntem ise internet üzerinden TC Kimlik Numarası ile alınan randevuları kapsamaktadır. Bu yöntem en sağlıklı olan olarak bilinmektedir. Randevunuzu şu şekilde alabilirsiniz;

https://www.hastanerandevu.gov.tr ya da https://www.mhrs.gov.tr adresinden randevu al bölümüne girdiğinizde, "Yeni Üye" bölümünden sizin belirleyeceğiniz bir şifre ile üyelik oluşturarak sisteme giriş yapabilirsiniz.

182 neden meşgul? ALO 182 neden düşmüyor? MHRS Hastane Randevusu nasıl alınır?

Akıllı cihazınıza MHRS Mobil uygulamasını indirerek "Yeni Üye" bölümüne giriş yaptıktan sonra bilgilerinizi girerek Üyelik işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

Girmiş olduğunuz bilgilerin Nüfus Müdürlüğü'nde bulunan bilgileriniz ile eşleşmesi gerekmektedir. Aksi takdirde üyelik işleminizi gerçekleştiremezsiniz.

Web'den randevu almak için; Daha önceden üyelik kaydınız yok ise "Randevu Al" butonuna tıkladıktan sonra gelen ekrandan "Üye Ol" seçeneğini tıklayarak üyelik işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Eğer üyeliğiniz mevcut ise kimlik numaranız ve şifrenizle istediğiniz hastane ve hekimi seçerek randevunuzu oluşturabilirsiniz.

MHRS mobilde randevu almak için ise akıllı cihazınızın uygulama marketinden MHRS uygulamasını indirerek üyelik kaydınız yoksa oluşturabilir, var ise kimlik numaranız ve şifreniz ile giriş yaparak randevunuzu alabilirsiniz

182 neden meşgul? ALO 182 neden düşmüyor? MHRS Hastane Randevusu nasıl alınır? ile ilgili etiketler 182 mhrs Hastane Randevu
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.