18 yıl sonra döndüğü Süper Lig'e 2'de 2 ile başlayan Altay'ın 6 golü yeni transferlerden geldi

18 yıl sonra döndüğü Süper Lig'e hızlı bir giriş yapan Altay, ilk hafta Kayserispor'u kendi evinde 3-0'la geçmişti. 2. haftada geçtiğimiz yılın güçlü ekiplerinden Alanyaspor'u da 4-1'le geçen Altay'da yeni transferler de ağırlığını şimdiden koydu. Mustafa Denizli'nin öğrencileri 2 haftada 7 gol bulurken, bu gollerin 6'sı yeni transferlerden geldi.

18 yıl sonra döndüğü Süper Lig'in ilk haftasında Kaysersipor'u kendi evinde 3-0 mağlup eden Altay, 2. haftada konuk olduğu Alanyaspor'u da 4-1'lik skorla mağlup etti.

Şu ana kadar oynanan maçlarda 6 puana ulaşan tek takım olan İzmir temsilcisi, ligin zirvesine yerleşti. Alanyaspor karşısındaki galibiyetle Süper Lig kariyerindeki 200. zaferini yaşayan deneyimli teknik adam Mustafa Denizli de ligdeki ilk deplasman maçını güçlü ve son dönemlerin dikkat çeken bir ekibi ile yaptıklarını vurguladı.

"SONUÇ NE OLURSA OLSUN, BİZİM AMACIMIZ FUTBOLU GÜZELLEŞTİRMEK"

Maça ilişkin değerlendirmelerde bulunan Mustafa Denizi "İyi bir çizgi yakaladık. Oyunun ilk yarısında rakipte Efecan Karaca'nın pozisyonu kırmızı kartla neticelenince daha da rahat olduk ama bizim, rakibimizin 10 kişi kalmasıyla kendi içimizde yaşadığımız oyun anlayışı değişmez. Tabii ki güzel galibiyet oldu. Maç içinde önemli olan final paslarını çok iyi kullanamadı. Hatta çıkışlarda çok pas hatası oldu. Hatalar yapacağız. 2 maçtır ciddi pozisyonlar ürettik. Bunu daha da geliştirip hatalarımızı biraz daha azaltmak istiyoruz. Böylece futbolseverler iyi bir Altay izleyecekler. Sonuç ne olursa olsun, bizim amacımız futbolu güzelleştirmek" ifadelerini kullandı.

Kadrosunu başarılı bulduğunu belirten 71 yaşındaki teknik adam "Bu kadroda çok ciddi yeni transferler var. Onların uyum sürecini kısalttık. Onlar da saha içinde bunu gösteriyorlar. Böyle zorlu deplasmanda 3 puanla dönmek bizim adımıza, camiamız adına gurur verici" dedi.

"9 KİŞİ KALINCA UMUTLARIMIZ KAYBOLDU"

Geçtiğimiz sezon Alanyaspor'a oynattığı futbolla beğeni kazanan genç teknik adam Çağdaş Atan ise maça ilişkin değerlendirmesinde "Bu süreçte 2 tane gol pozisyonumuz vardı. Maç bize farklı sinyaller veriyordu ama kırmızı karttan sonra yeni bir takım olmamız, saha içinde bir kişi eksik kalmamız bizi gerçekten hırpaladı. Onun üzerine 0-0'lık skoru uzun devam edebilseydik 10 kişiyle sahadan iyi bir sonuçla ayrılabileceğimizi düşünüyorduk. Ancak iki tane duran top golü bütün planlarımızı bozdu. İkinci yarıya hamle ile başladık. Bence olumlu tepki verdi oyuncular ama 49'uncu dakikada çıkarken kaptırdığımız bir top bizi 3-0'ı geriye götürdü. 3-1'den sonra yine bir iki tane pozisyonumuz vardı. 10 kişi devam ederken hala umutluyduk. Ama 9 kişi kaldıktan sonra iyice umutlarımız kayboldu ve maçı kaybettik" ifadelerini kullandı.

YENİ TRANSFERLER HIZLI UYUM SAĞLADI

Süper Lig'in 3. haftasında kendi sahasında Fenerbahçe'yi ağırlayacak olan Altay'da yeni transferlerin katkısı da dikkat çekti. Ligin ilk maçında Kayserispor karşısındaki goller yeni transferler Daouda Bamba (2) ve Thaciano'dan gelirken, oyuncuların performansı da taraftarları memnun etti. 

Alanyaspor mücadelesinde de goller Khaly Thiam ile birlikte yeni transferler Cesar Pinares, Martin Rodriguez ve Ahmed Yasser Rayan'dan geldi.

18 yıl sonra döndüğü Süper Lig'e 2'de 2 ile başlayan Altay'ın 6 golü yeni transferlerden geldi ile ilgili etiketler Altay Alanyaspor Mustafa Denizli Çağdaş Atan
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.