18 yaş üstü olanlar dikkat! Bakan Koca bu sabah uyardı...

Dün gerçekleşen Bilim Kurulu sonrasında "Vakalarda yaş ortalaması düşmeye başladı" diyen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bu sabah 18 yaş üzeri herkes için bir uyarıda bulundu. Bakan Koca Twitter üzerinden yaptığı uyarıda "Mesajım anne babalara, çocuklara, üniversitelilere: Dikkatli davranalım. 18 yaş üstüysek aşılarımızı olalım" dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün gerçekleşen Bilim Kurulu Toplantısı sonrası yazılı bir açılama yayınlayıp vakalardaki yaş ortalamasının düştüğü uyarısında bulunmuştu. Bu sabah erken saatlerde ise Bakan Koca 18 yaş üzeri herkes için dikkat çeken bir açıklama yaptı. 

"AŞI OLANLAR TEDBİRLERE UYMALI"

Son zamanlarda aşı programında yavaşlamanın olduğunu kaydeden Bakan Koca, "Artık kısıtlama yok, çünkü aşı var. Ancak, aşı olarak bağışıklık sağlayabilirsek ek tedbirlere gerek kalmayacak. Topluca aşı olmadan bu mümkün değil. Aşı olan vatandaşlarımız kendileri aşı olsalar dahi tedbirlere uyarak virüsün yayılımını kısıtlayabilir. Tedbirlere uyma sorumluluğuna tüm aşı olmuş vatandaşlarımızı davet ediyorum. Çok daha büyük bir sorumluluk olan aşı olmayı halen ertelemiş olanlar varsa onların da ellerini çabuk tutmalarını rica ediyorum." sözleriyle aşının gerekliliğine dikkat çekmişti.

18 yaş üstü olanlar dikkat! Bakan Koca bu sabah uyardı...

"VAKALARDA YAŞ ORTALAMASI DÜŞMEYE BAŞLADI"

Bakan Koca'nın vakalardaki yaş ortalamasının düştüğüne dikkat çektiği açıklaması şu şekilde:

''Okullarda hareketliliğin başlaması ile birlikte vakaların yaş ortalaması düşmeye başlamıştı. Üniversitelerimiz de birer birer açılmaya başladılar ve bu hareketlilik de bir artışa neden olabilecek. Üniversiteli kardeşlerimizi eğitimlerini kesintisiz sürdürebilmek ve sevdiklerine virüs taşımamak için hızla ve topluca aşı olmaya davet ediyorum. Unutmayalım ki, şu an aktif vakalarımızın yaklaşık %40'ı 23 yaş altı vatandaşlarımızdan oluşmaktadır. Aşı programımızda da bir miktar yavaşlama hissedilir hale geldi. Aşıların etkililiği ve hastaneye yatışları azalttığı tartışmasız bir gerçek olarak önümüzde durmaktadır. Aşı olarak toplum bağışıklığını elde etmeli ve salgının seyrine dur demeliyiz. Yakında yaşanmaya başlayan hareketlilik sebebiyle özellikle üniversite öğrencilerimizi acilen aşı olmaya ve aşılarını tamamlamaya davet ediyorum.''

18 YAŞ ÜSTÜ OLAN HERKESİ UYARDI

Sağlık Bakanı Koca dün yaptığı açıklamaların ardından bu sabah sosyal medya hesabından gençleri aşı olmaları konusunda uyardı. Aktif yeni tip koronavirüs vakalarının yaklaşık yüzde 40'ının, 23 yaş altı kişilerden oluştuğunu hatırlatarak gençlere seslenen Bakan Koca, şu ifadeleri kullandı:

"Günaydın, Çantalar hazır mı? Gençler, kahvaltımızı yaptık mı? Mesajım anne babalara, çocuklara, üniversitelilere: Dün, Bilim Kurulu toplandı. Aktif vakaların %40'ının 23 yaş altı kişiler olduğu bilgisini sizlerle paylaştık. Dikkatli davranalım. 18 yaş üstüysek aşılarımızı olalım"

18 yaş üstü olanlar dikkat! Bakan Koca bu sabah uyardı... ile ilgili etiketler Sağlık Bakanı Fahrettin Koca koca Bakan Koca 18 yaş aşı vaka
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.