Regaib Kandili ne zaman? 18 Şubat ne kandili?

18 Şubat 2021 Perşembe günü ne kandili merak ediliyor. Sizler için 18 Şubat Perşembe günü ne kandili araştırdık. 2021’in ilk kandili hakkındaki detaylar haberimizde.

18 Şubat 2021 ne kandili araştırılmaya başlandı. Bu yılın il kandili 18 Şubat 2021 Perşembe gününe denk gelmektedir. Müslüman alemi için önemli olan kandillerin ilki 18 Şubat’a denk gelmesi, 18 Şubat ne kandili sorularını düşündürttü. 18 Şubat ne kandili?

18 Şubat ne kandili?

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 2021 kandil tarihleri açıklandı. Recep, şaban ve ramazanı kapsayan mübarek üç ayların başlangıcı temsil etmekte olan Regaib Kandili bu yıl 18 Şubat gecesi gerçekleşecektir. Alimler arasında dua etmek, tevbe ve istiğfarda bulunmak ve bu geceyi kutsal kabul ederek çeşitli ibâdetlerle geçirmek kabul görülmektedir.

18 Şubat ne kandili? Regaib kandili ne zaman?

Regaib kandili ne zaman?

Diyanet İşleri Başkanlığı kandil günleri için Vakit Hesaplama Bölümü'nün "vakithesaplama.diyanet.gov.tr" internet adresinde yer alan bilgiye dayanarak, recep ayının cumaya bağlanan ilk perşembe akşamı olan 18 Şubat'ta Regaip Kandili idrak edileceği hesaplanmaktadır.

2021 Kandil tarihleri?

Hz. Muhammed'in Allah'ın huzuruna yükseldiği gece olarak bilinen Miraç Kandili bu yıl 10 Mart'ta ve ramazanın müjdecisi kabul edilen Berat Kandili'nin ise 27 Mart'ta idrak edileceği hesaplanmıştır. On bir ayın sultanı, huzur ve bereket ayı ramazan bu yıl 13 Nisan'da başlayacaktır.

Regaib Kandili ne zaman? 18 Şubat ne kandili? ile ilgili etiketler 18 şubat ne kandili regaib kandili ne zaman ne kandili
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.