18 Şubat 2020 evde bakım maaşı yatan iller!

18 Şubat 2020 evde bakım maaşı yatan iller! Evde bakım maaşına gerçekleştirilen zam sonrası yeni hali 1.457 lira oldu. Evde bakım maaşları bakiye takibi çeşitli yollarla gerçekleştirilebiliyor. İşte 18 Şubat 2020 evde bakım maaşı yatan iller!

18 Şubat evde bakım maaşı yatan iller! Evde bakım maaşları son gelen haberlere göre 35 ilde yatırıldı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın çalışmaları arasında yer alan evde bakım maaşının hangi illerde yatırıldığı merak konusu. İşte 18 Şubat evde bakım maaşı yatan iller...

EVDE BAKIM PARASI KİMLERE VERİLİR?

Evde bakım maaşı üveyler de dahil olmak üzere bakıma muhtaç engellinin; eşi, çocukları ile çocuklarının eşleri, ana ve babası ile bunların ana ve babası, torunları ile torunlarının eşleri, kardeşleri ile kardeşlerinin eşleri, kardeşlerinin çocukları ile kardeş çocuklarının eşleri, eşinin ana ve babası, eşinin kardeşleri, eşinin kardeşlerinin eşleri ile çocukları, amcaları ve amcalarının eşleri, amca çocukları ile bunların eşleri, halaları ile halalarının eşleri, hala çocukları ile bunların eşleri, dayıları ve dayılarının eşleri, dayı çocukları ile bunların eşleri, teyzeleri ve teyzelerinin eşleri, teyze çocukları ile bunların eşlerinin engellinin bakımını sağlaması durumunda verilir.

Son gelen haberlere göre evde bakım maaşı yatan iller;

1- Tokat 2- Aksaray 3- Amasya
4- Edirne 5- Hatay 6- Samsun
7- Antalya 8- Afyonkarahisar 9- Sakarya
10- Karabük 11- Malatya 12- Bolu
13- Ordu 14- Zonguldak 15- Denizli
16- İstanbul 17- Mugla 18- Manisa
19- Şanlıurfa 20- Konya 21- Ankara
22- Kırıkkale 23- Mersin 24- Bilecik
25- İzmir 26- Aydın 27- Balıkesir
28- Uşak 29- Adana 30- Bursa
31-Diyarbakır 32- Osmaniye 33- Bayburt
34- Kayseri 35- Adıyaman

EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMA

Evde bakım maaşı yattı mı? sorusuna yanıt bulmanın iki yolu bulunuyor. İster sms isterseniz e Devlet sistemi üzerinden emekli maaşı sorgulaması yapabilirsiniz. Devlet dairelerinde yapılan pek çok işlemi online olarak gerçekleştirmemizi sağlayan e Devlet’in “Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama” sayfasından evde bakım aylığı sorgulanabiliyor. Sisteme kayıtlı olan vatandaşlar, şifreleri ve T.C kimlik numaralarıyla sorgulama işlemini gerçekleştirebiliyor.

SMS İLE SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Ziraat Katılım Bankası'ndan maaşlarına alanlar SMS ile sorgulama yapabilmektedir. 4747'ye "BAKIYE" yazıp göndererek evde bakım maaşı sorgulaması gerçekleştirilir. Ancak sms ücreti operatör tarafından alınacaktır.

18 Şubat 2020 evde bakım maaşı yatan iller! ile ilgili etiketler Evde bakım maaşı 18 Şubat sorgulama
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.