18 milyon kişiye zeka taraması yapılacak!

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, öğrencilerin yetenek ve becerilerinin tespiti çalışmaları konusunda 800 bin kadar öğrenciye zekâ taraması gerçekleştirildiğini belirterek, "2-3 yıl içerisinde bütün Türkiye’deki taramayı bitireceğiz" dedi.

Yeni eğitim öğretim yılında bir süredir çalışmaları devam eden “e-rehberlik” sistemi de hayata geçecek. Yaklaşık 18 milyon öğrenciyi ilgilendiren bu gelişme hakkında Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Milliyet’e yaptığı açıklamada öğrencilerin yetenek ve becerilerinin tespiti çalışmaları kapsamında 800 bin kadar öğrencinin zekâ taramasının yapıldığını söyledi. Bakan Selçuk, “ASİS dediğimiz yerli zekâ ölçeğiyle ve başka tarama testleriyle bunu yaptık ve önümüzdeki 2-3 yıl içerisinde bütün Türkiye’deki taramayı bitireceğiz. Bu anlamda sadece bizim bir zekâ taraması olarak değil ama rehber öğretmenlerimiz marifetiyle çocuklarımızın her türlü ilgi ve yeteneklerinin belirlenmesi için e-rehberlik sistemini kurduk, pilotu yapıldı, bu eğitim-öğretim yılında e-rehberlik çalışması başlayacak, bunun da lansmanı yapılacak ve ilk kez bu sene başlayacak” dedi.

18 milyon kişiye zeka taraması yapılacak! ile ilgili etiketler Milli Eğitim Bakanlığı Ziya Selçuk MEB
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.