18 Mayıs dolar yükselecek mi? Dolar 16 TL olur mu?

19 Mayıs'ın resmi tatil olması ve bu nedenle Borsa İstanbul’un kapalı olması 18 Mayıs'ta dolar yükselecek mi sorusunu akıllara getirdi. İşte, 18 Mayıs Çarşamba güncel dolar kuru…

Yaklaşık 10 gündür aralıksız olarak dolardaki yükseliş devam ederken yatırımını bu yönde değerlendirmek isteyenler döviz kurlarını yakın takibe aldı. FED Başkanı Powell'ın enflasyon düşüşe geçene kadar sıkılaştırma adımlarına devam edeceklerini yinelemesi doların 15.94 TL seviyesine gelmesine sebebiyet verdi.

Dolar 16 TL Olacak Mı?

Dolar/TL bazında 18 Mayıs Çarşamba öğle saatlerinde 15.95 lira seviyelerine kadar yükseldi. Arka arkaya 3 işlem gününde düşüş gözlemlenen dolar, 18 Mayıs sabahında yeniden artışa geçti.

Gözler FED Başkanı Jerome Powell’a çevrilirken The Wall Street Journal tarafından düzenlenen etkinlikte konuşan isim doları yeniden hareketlendirdi. Enflasyon düşene kadar para politikasını sıkılaştırmayı sürdüreceklerini söyleyen Powell, ikna edici kanıtlar görmemeleri halinde daha agresif hareket edeceklerini ifade etti.

Powell ayrıca gelecek iki toplantıda da 50 baz puanlık faiz artırımına gitmeyi planladıklarını yineledi.

Uzmanlarda ayrıca ABD Merkez Bankası (FED) Başkanı Jerome Powell'ın enflasyonda net ve inandırıcı düşüş görene kadar faiz artırımlarına devam edeceklerini söylemesinin hemen ardından küresel çapta resesyon endişelerini artırdığını ve bu durumun dolar talebinin güçlü kalmasına sebebiyet verdiğini söylediler.

18 Mayıs dolar ne kadar?

Dolar/TL bazında, 18 Mayıs Çarşamba gününde öğle saatlerinden itibaren 15.94 lira oldu.

18 Mayıs dolar 16 TL olur mu?

15.94 lira seviyelerinde seyreden dolar 16 TL sınırına kadar dayandı.

18 Mayıs dolar yükselecek mi? Dolar 16 TL olur mu? ile ilgili etiketler Dolar Borsa İstanbul
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.